Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тема для велофлуда

Нарешті приїхав учора мультітул з 11.11, за котрий я пару днів тому рефунд отримав. "Купив" знову, написав селеру, щоб не віправляв, а лише статус замовлення змінив, а я підтверджу. Моя статистика( 9 подібних випадків до цього) каже, що з вірогідністю 50% він відправить :)

додано
Купив карбонієві виніс та топкеп.

Останнє редагування:
Оу воу воу

giphy.gif

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

А что это за крутодрочка? Планетарный редуктор? На двухподвес, да ещё и с такими вот вертикальными дропаутами придётся ставить ещё и натяжитель цепи, как я понимаю?

Останнє редагування:
А до цього в мене не було натягувача?;) Був, ще й величезний та звався перемикачем.

Так, звичайно потрібен натягувач, поставлю маленький однороликовий.

Що до підвісу - ну непідресорена вага збільшиться, так. Наскільки вплине хз, але в інеті можна знайти дуже багато підвісів на планетарках із схвальними відгуками володарів. Да ось ця всім відома тема на всім відомому форумі, наприклад -

Останнє редагування:
Ну смотря для какой цели подвес использовать. Если бордюры и асфальт то там пофигу. А если по назначению, давать ему жизни то думаю что планетарка будет выступать в роли дисбаланса.

Ну я на велі просто катаю. Двопідвіс - бо зручніше. Планетарку ставлю - бо зручніше. І сама трансмісія зручніша в користуванні бо всі швидкості через однаковий інтервал йдуть без ніяких провалів одна за одною. І по обслуговуванню зручніша бо не треба задрачуватись з ланцюгами, чисткою, змащуванням, контролювати знос - 100грн 5-6-7 швидкісний ланцюг та 50 зірка, змащувати як прийдеться, рік від'їздили та на смітник. Передня зірка від місцевий майстрів із супер-пупер сталюки, якої вистачить на роки.

Єдиний мінус - відсутність рапідфаеру в манетки. Хоча усюди в описах пишуть, що він є.

додано
Написавши минулий пост я подумав - вони що там *****и всі, що пишуть про рапідфаер, коли його немає? Поліз на сайт шимани - є рапідфаер. ***. Набрав в гуглі - може то я ***** та вже життя вкладав у це поняття не те. Ні, все вірно, але потрапив на шиманівське відео, де чувак розповідає про плюшки цієї манетки, в тому числі клацаючи по 2 передачі. ***.
Взяв свою - все працює :кручусь::прыгун::оплески::банан2::банан4:. Просто манетка нова нерозпрацьована, важкенько натискається, а тупо ввалювати не хотілося, щоб не зламати.

Доречі це ж було вже - з самого початку на крайні передачі не перемикалось, думав теж фігня, розпрацювалось за десяток разів туди-сюди.

Тож можу заявити відверто - все працює, як заявлено. Instant release, 2-way release, rapid fire shifting - все є.
Звичайно догори хотілося б 3, але й за це спасибі.

Останнє редагування:
что за подвес, на который не жалко сзади повесить втулку почти в 2 кг ?

Нормальний підвіс( по фото його можна 100% ідентифікувати;))
Так, непідресорена маса збільшиться. Але не настільки, наскільки здається. Втулка, ексцентрик, касета, перемикач та шмат ланцюга в ньому важать 1кг. Сабж в зборі з маленьким однороликовим натягувачем важить 1800. Тобто десь +800 на задньому колесі буде.
Повна непідресорена маса - 2.54кг колесо, 0.28 перемикач, ну хай хоч 0.5 вага самого маятника - 3.32. З планетаркою відповідно на 800 більше, що складає десь +25%.
Але й тут є одне АЛЕ. Збільшення непідресореної ваги з 3.3 на 25% до 4.1 взагалі на щось вплине? Зверху ~50кг підресореної ваги, все одно відношення підресорена/не підресорена залишається великим.
Але хз звичайно, будемо дивитись.

У будь-якому випадку я виходжу зі зручності першочергово. Плюс мене надихають купи подібних велосипедів( підвіів з планетарками) та лише схвальні відгуки володарів про них.

пс - а загальне збільшення ваги велосипеда буде грамів 300-400 бо окрім навіски позаду підуть у небуття ще 2 зірки попереду, передній перемикач, манетка з тросом. Обов'язково зважу повний комплект старий та новий.

Останнє редагування:
ну я вообще не спец что бы определять по задним линкам марку велосипеда, но это явно не фср, значит не норка и не спеш.

самые чувствительные веса, которые влияют на скорости и накат, по крайней мере то чего сразу чувствует человек, это вес в колесе. ну если задача не кататься долго далеко и быстро то почему бы и нет. я б тоже себе поставил такую фигню, но блин вес в 2 кг как то сильно оберегает. обычная задняя втулка весит около 400 грамм, у меня даже меньше, есть второй комплект колес с втулками шимано деор, которые весят под 700 грамм и сразу чувствуется разница.

На накат точно вага ніяк не впливає. Вага впливае на момент інерції, а відповідно на прискорення. А коли вже вага розкручена, її абсолютне значення пох повністю, впливає лише супротив обертанню.
Тобто велика вага колеса вприває на прискорення та гальмування. Але знову з'являється оте саме АЛЕ - обод з резиною важать кілограм на радіусі під 30см, втулка 1.65 на радіусі 0-4см. До того ж обертається у втулці не вся вага.

Але все це фігня насправді. Рахувати-рахувати - все одно реально відчути можна лише поїхавши.

Справа не в лінках, а в аморті. Такі аморти ставили лише на одну модельну лінійку довжиною лише кілька років, і була вона настільки модернова та крута з 3-режимною підвіскою, що не надрачували лише імпотенти, галасу багато наробила - scott genuis mc.
Взагалі отак от якщо згадувати те, що реально запам'яталось - ці скотівські аморти, лефті, брейн задній та, можливо, стара епіковська рама.

Останнє редагування:

это как оторвать птице крыло
crying_Will_Graham.gif

кстати оригинальные амморты от велов это такой геммор, я на свой спеш после смерти амморта 2 года не мог найти нужный размер, в итоге пришлось писать самому производителю и по конской цене выкупать с завода.

ну и мне вес важен, т.к. я катаю только по пересеченной местности, постоянно ускоряешься, тормозишь и прыгаешь.

Я теж переважно по грунтах, але просто катаю.
Да й прискорення ж бувають різні - є таке, як на старті ендуристів, коли після падіння рамки навалюються усією вагою на педалі, а є проста їзда, навіть й із закосом на актив.

Що до "оригінальності", то я вже це зрозмів. Зараз би не купив такий. Взяв би зі "стандартною" фоксою та геометрією. І "стандартним" підселілом, на який можна повісити багажник.

Планетарка на двухподвесе - это надо всё равно оставлять задний переключатель, просто шоб натягивал цепь? Шото как-то не то пальто.

Алфайн на 8 передач, или на 11? Шо, правда 2 килограмма весит? У меня нексус 7 на велосипедике, но он неочень тяжелый...

Планетарка на двухподвесе - это надо всё равно оставлять задний переключатель, просто шоб натягивал цепь?
По идее - нужен натяжитель цепи. Чтобы натягивать её, так сказать, и заодно - смягчать рывки цепи из-за работы задней подвески (хотя последнее, наверное, не для любой подвески актуально).

11 звичайно. В 8 замалий діапазон, плюс вона відсталіша. В 11 кардинально перероблений механізм, гелікоідальні зірки, масляна ванна та перегорнутий перемикач, що робить перемикання таким самим, як на класичній трансмісії - набір тросу знижує передачу.

Натягувач звичайно потрібен. Поставлю маленький однороликовий.

Плюс овальну зірку ставитиму.

Гола важить 1650. З мастилом, рамкою перемикача, шайбами, гайками - 1770. Ну натягувач 50 ще.

Норм. Денег много отдал?

Овальную звезду - наперёд жеж, не назад?

Купил все же планетарку ) Поздравляю

Зайшов сьогодні у магазинчик нарешті. Тепер після вимірювання ободу можна й спици замовити.

І маю чудову ідею що до натягувача. Думаю поставити його без штатної пружини та звичайною пружиною закріпленою на пері тягнути за вісь ролика догори. В результаті натягувач буде не відтягувати ланцюг донизу, а підштовхувати догори. По перше це просто виглядає краще, а по-друге, так як відпадає залежність від півня та жорсткості конструкції перемикача( яка насправді фігова - вісь кріплення до півня люфтить ояєбу, зноситься швидко) бо пружина тягнутиме безпосередньо за вісь ролика, цю пружину можна поставити реально потужну настільки, щоб ланцюг не качало полюбасу. Плюс її легко кріпити.

додано
Так все, по ідеальній ідеї відбій. Геометрія не дозволяє цього зробити, нижня ланка ланцюга в 1см від пера проходить, підштовхувати вище нікуди.

Купив спици - pillar aero 1423. 33$ за комплект, але вони того варті.

Я так считаю: если делать машину времени, то делать со вкусом. © Док Еммет Браун
Попереду залишається mavic crossride з 3.2мм 24 пласкими спицами. Я б і назад на планетарку поставив такі, але 3.2мм не влізуть в отвори фланцю альфіни. Тому півміра - напівпласкі спици. У будь-якому випадку вони цікавіші за звичайні. Ще розглядав варіант тонких батованих спиц, що теж цікаво виглядають( дві крайності - товстіші та тонкіші за стандарт:р), але вони набагато дорожчі, хз чому.

Останнє редагування:
Здорова веломаньяки.
Рассказуем,кто и где покупает комплектующие. Имею ввиду через инет (али и др.сайты). Где хороший выбор,без кидалова и другого гемора.

Назад
Зверху Знизу