Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тема для обсуждения курса гривны, доллара, евро, депозитов, банкоматов (БФ)

:) все такие спецы - на дату?
а Вы посмотрите на весь месяц - объемы практически одинаковые........и что?

:) все такие спецы - на дату?
а Вы посмотрите на весь месяц - объемы практически одинаковые........и что?

Не, ну люди говорят дорогой доллар никому не нужен

А я говорю, что тем дольше он будет дорогим - тем более вероятно, что экономика привыкнет к такому курсу т.к. спрос всё равно не падает, а цены корректируются с учётом нового курса

Если вы мне приведёте хоть один пример когда курс после того,как он на месяц устоялся в одном положении резко откатился - я в корне изменю своё мнение по ситуации...

тогда вам в Европу надо! хотя в Дании я жил тоже без договора на устных договоренностях.

Хотел спросить, но забыл
Зачем мне в Европу, если я её здесь буду делать?

Останнє редагування:
ограничение в 15000грн (в эквиваленте) в сутки, на снятие досрочно депозита в иностранной валюте, уже закончилось или нет?

5. Додаткові заходи щодо захисту національної грошової одиниці та нівелювання підвищеного емоційного фонду на ринку.

Зокрема банкам надано право достроково повертати вклади, залучені в іноземній валюті за всіма типами договорів, у національній валюті за курсом купівлі іноземної валюти уповноваженого банку на день проведення операції.

Також банки зобов’язано:
проводити роз’яснювальну роботу зі своїми клієнтами з метою недопущення дострокового зняття коштів, а також активно проводити стимулюючу роботу із залучення готівки на депозити та пролонгації депозитних договорів;
здійснювати видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати банків у межах до 15 000 (п’ятнадцяти тисяч) гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України та не допускати обмежень щодо переказу коштів в іноземній валюті, що належать клієнтам, відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України.

Постанова № 104 набирає чинності 28 лютого 2014 року і діє до прийняття Національним банком України окремого рішення, крім заходів, які перелічені в пункті 5 цього прес-релізу, дія яких втратить чинність 28 березня 2014 року.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

теперь можно досрочно снять депозит, свыше 15000грн (эквивалент) в сутки?

сегодня пишут:

Водночас, ураховуючи збереження напруженої ситуації на грошово-кредитному ринку, Постановою № 172 запроваджено окремі додаткові стабілізаційні заходи, а саме:
ураховуючи підвищений попит на готівкову іноземну валюту, установлена максимальна сума її продажу одній фізичній особі, яка в еквіваленті не може перевищувати 15 000 гривень протягом одного операційного (робочого) дня

но тут речь о покупке валюты. А снятие досрочно валютного депозита, это не покупка валюты. Короче, должны отдавать валютные депозиты целиком или надо по 1500$ в сутки так же снимать?

ограничение в 15000грн (в эквиваленте) в сутки, на снятие досрочно депозита в иностранной валюте, уже закончилось или нет?

теперь можно досрочно снять депозит, свыше 15000грн (эквивалент) в сутки?

сегодня пишут:

но тут речь о покупке валюты. А снятие досрочно валютного депозита, это не покупка валюты. Короче, должны отдавать валютные депозиты целиком или надо по 1500$ в сутки так же снимать?

Не 1500$ в сутки, а эквивалент 15 000 грн
Ту постанову никто не отменял
Откорректировали постанову 49

Постанова 172

3. Визнати такою, що втратила чинність постанову Правління Національного банку України від 06 лютого 2014 року № 49 “Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій” (із змінами).

4. Постанова набирає чинності з 28 березня 2014 року та діє до 01 травня 2014 року.

5. Контроль за виконанням цієї постанови залишаю за собою.

эта Постанова отменяет Постанову 49

скорочено термін проведення операцій з купівлі банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, іноземних представництв. Починаючи з 28 березня 2014 року кошти для купівлі іноземної валюти можуть бути перераховані не раніше третього операційного дня після дня зарахування гривень на окремий аналітичний рахунок, а починаючи з 01 квітня 2014 року – не раніше другого операційного дня після дня зарахування гривень на цей рахунок.
ага, вероятней всего цифру 12 за бакс мы таки увидим

Зокрема, спрощено процедуру купівлі банком у фізичних осіб готівкової іноземної валюти, яка відтепер дає змогу здійснювати таку операцію без пред’явлення документа, що посвідчує особу, та без його копіювання.
а что с продажей? паспорт получается надо предъявлять

Останнє редагування:
Не 1500$ в сутки, а эквивалент 15 000 грн
Ту постанову никто не отменял
Откорректировали постанову 49

1. да ясно что в эквиваленте, я ж написал это три раза, по факту около 1500$ в сутки
2. в той постанове, №49, написано что она отменяется сама 28 марта
3. где именно ее отредактировали?

я вижу только: діє до прийняття Національним банком України окремого рішення, крім заходів, які перелічені в пункті 5 цього прес-релізу, дія яких втратить чинність 28 березня 2014 року. Пункт 5 это как раз об 15000грн депозитных.

1. да ясно что в эквиваленте, я ж написал это три раза, по факту около 1500$ в сутки
2. в той постанове, №49, написано что она отменяется сама 28 марта
3. где именно ее отредактировали?

я вижу только: діє до прийняття Національним банком України окремого рішення, крім заходів, які перелічені в пункті 5 цього прес-релізу, дія яких втратить чинність 28 березня 2014 року. Пункт 5 это как раз об 15000грн депозитных.

Так стоп. Чего голову морочить?

Читаем постанову 172

7) уповноважені банки зобов’язані обмежити видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати в межах до 15 000 гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України та не допускати обмежень щодо переказу коштів в іноземній валюті, що належать клієнтам, відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України. Зазначена вимога поширюється на видачу (отримання) готівкових коштів як в межах України, так і за її межами, незалежно від кількості рахунків клієнта в одному банку.
Вимоги цього підпункту не поширюються на дипломатичні представництва, консульські установи іноземних держав в Україні, міжнародні фінансові організації, представництва міжнародних фінансових організацій та їх співробітників, якщо вони не є громадянами України або не проживають в ній постійно та акредитовані Міністерством закордонних справ України.

Ещё вопросы?

Останнє редагування:
А я говорю, что тем дольше он будет дорогим - тем более вероятно, что экономика привыкнет к такому курсу т.к. спрос всё равно не падает, а цены корректируются с учётом нового курса

ну как вам сказать привыкнет... скорее начнутся проблемы. обстановка слишком нестабильна, чтобы "привыкать"

Если вы мне приведёте хоть один пример когда курс после того,как он на месяц устоялся в одном положении резко откатился - я в корне изменю своё мнение по ситуации...

а почему месяц? курс 11,30 несколько дней, с учетом окончания месяца и квартала. вспомните 2008-2009гг и цифры по валюте, мутки с аукционами для валютных кредитов, %в ПФ при покупке валюты.

Так стоп. Чего голову морочить?

Читаем постанову 172

7) уповноважені банки зобов’язані обмежити видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків

я может не там смотрю?

Водночас, ураховуючи збереження напруженої ситуації на грошово-кредитному ринку, Постановою № 172 запроваджено окремі додаткові стабілізаційні заходи, а саме:
ураховуючи підвищений попит на готівкову іноземну валюту, установлена максимальна сума її продажу одній фізичній особі, яка в еквіваленті не може перевищувати 15 000 гривень

тут речь именно только о продаже валюты

я может не там смотрю?

ураховуючи підвищений попит на готівкову іноземну валюту, установлена максимальна сума її продажу одній фізичній особі, яка в еквіваленті не може перевищувати 15 000 гривень

тут речь именно только о продаже валюты

То вообще не постанова, а пресс релиз

Я выкладывал полный текст в этом сообщении

https://www.kharkovforum.com/showthread.php?p=44233518#post44233518

ну как вам сказать привыкнет... скорее начнутся проблемы. обстановка слишком нестабильна, чтобы "привыкать"

а почему месяц? курс 11,30 несколько дней, с учетом окончания месяца и квартала. вспомните 2008-2009гг и цифры по валюте, мутки с аукционами для валютных кредитов, %в ПФ при покупке валюты.

Время покажет... постанову приняли до июня. Транш в 2-3 млрд который ожидают придёт неизвестно когда. Говорят в апреле. Когда в апреле?

При этом вы говорите может быть курс и 12.
Будет 12, а потом откат до 10? Слабо верится. Инструментов уже нет для этого.

Если принудительно будут попускать - будет 2 курса. Я вам об этом уже говорил...

Время покажет... постанову приняли до июня. Транш в 2-3 млрд который ожидают придёт неизвестно когда. Говорят в апреле. Когда в апреле?

Если принудительно будут попускать - будет 2 курса. Я вам об этом уже говорил...

4. Постанова набирає чинності з 28 березня 2014 року та діє до 01 травня 2014 року.

травень-это май.

травень-это май.

От халепа)))))))))
А я сегодня целый день сижу с мыслью что они совсем с дуба упали

Тогда апрель будет гарячим

А снятие досрочно валютного депозита, это не покупка валюты.
Может я плохо помню, но досрочно валютные депозиты выдают в гривне по курсу на день размещения депозита. Следовательно ограничения по валюте на них не действуют.

вольют в банковскую систему. им надо стабилизировать курс, причину я вам неоднократно называла. дату транша вам сейчас никто не назовет.
а разве никогда такого не было, что курс был 12 (+-), и откатился на 2 гривны?;)

вольют в банковскую систему. им надо стабилизировать курс, причину я вам неоднократно называла. дату транша вам сейчас никто не назовет.
а разве никогда такого не было, что курс был 12 (+-), и откатился на 2 гривны?;)

ч-з 2 недели (середина апреля).;)

Та блин меня заклинило, что травень - это июнь и я от этого исходил...

Назад
Зверху Знизу