Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Т-34 Украинский или Российский танк?

• Автор теми Автор теми CountDown
  • Дата створення Дата створення

Т-34, созданный в Харькове, Украинский или Российский танк?

• Украинский

Голосів: 126 81.8%
  • Российский

Голосів: 28 18.2%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    154
Российский флаг, чтоб вам знать - он со времен Петра I,
Цей прапор, як і побудову водоплаваючих корит, завезли голландці. Бачачи, що *******ти не мають свого, вони трошки трансформували рідний і ... носіть собі на здорров'я. Назву росія завіз українець Прокопович, прапор пришпандьорили голландці, монголи побудували їм перший християнський храм, атомну зброю стирили в американців за українську пшеничку, нафту та газ освоїли галичани з азербайжанцями... А що ж "русские" самі зробили? Вони посилено фальсифікували історію під свій лад.

1. 1. Перший російський прапор
До XVII століття росія не мала єдиного державного прапора. Історію його виникнення можна простежити з часів царя Олексія Михайловича Романова, коли, в 1668 у, було спущено на воду перший російський військовий корабель «Орел» (за 50 років до цього Сагайдачний вже громив на морі турків аж в Анатолії).

Голландський інженер Давид Бутлер, що керував будівництвом корабля, звернувся до Боярської думи з проханням «... випросити у Його Царської Величності наказ: який, як у тому є звичай в інших держав, підняти на кораблі прапор». Палацовий наказ на це прохання відповів, що в практиці такого не траплялося, а Збройна палата «будує стяги, хоругви та прапори для військових частин і воєвод, а як бути з корабельним прапором, Цар наказав запитати його, Бутлера, який є на те звичай в його країні»(рос.).

Прапор Нідерландів з 1630 року представляв собою полотнище, що складається з трьох горизонтальних смуг рівної ширини: червоної (верхня), білої (середня) і синій (нижня), про що Бутлер і доповів царю. Відомо, що доповідь Бутлера мала результат: «Розпис, що ще треба до корабельного будові, окрім того, що нині куплено за морем»(рос.) свідчить, що для прапорів була закуплена «кіндяк-червона», біла та синя матерія.

Слід зазначити, що трисмугові корабельні прапори таких кольорів були відомі у Росії і раніше. Ще в 1634 у до двору царя Михайла Федоровича прибуло посольство голштинського герцог а Фрідріха III з проханням про дозвіл підданим останнього проїжджати через територію Росії до Персії у торгових справах. Для здійснення перевезень голштинців було досягнуто домовленості про будівництво на Волзі десяти кораблів. За допомогою найнятих російських теслярів до червня 1636 року перший корабель, названий на честь герцога « Фредеріком», було спущено на воду; решта кораблів так і не були побудовані. Прапор Шлезвіг-Гольштейн а, під яким ходив «Фредерік», також являв собою синьо-біло-червоне полотнище з порядком кольорів, протилежним нідерландському. Поза сумнівом, факт існування на Волзько-Камській системі корабля з таким прапором міг вплинути на вибір Олексія Михайловича.

Можливо, що на вибір Олексієм Михайловичем білого, синього і червоного як російських національних кольорів вплинуло і та обставина, що вони повторюють забарвлення московського герба: «У червоному щиті Святий Великомученик і Змієборець Георгій , у срібному озброєнні і блакитній мантії, на срібному [...] коні, що вражає [...] дракона »(рос.).

Як би там не було, прапор саме цих кольорів і був піднятий на «Орлі». Князь Олександр Путятин у статті «Про російський національний прапор»(рос.) пише, що цей прапор фактично і був першим російським національним прапором.

Історію його виникнення можна простежити з часів царя Олексія Михайловича Романова, коли, в 1668 у, було спущено на воду перший російський військовий корабель «Орел» (за 50 років до цього Сагайдачний вже громив на морі турків аж в Анатолії).

ээээ... :) дело в том, что "Орел" - это именно боевой корабль. ключевое слово - корабль.

а Сагайдачный, как и предыдущие казацкие военачальники за 50 лет до него, громили турков, бывало, и в Мраморном море, но только не на кораблях, а на лодках, обычно называемых "чайками". мореходных лодках.
интересно так же, что бок о бок с ними воевали и российские казаки, донские. иногда и операции они проводили совместно, планируя их заранее.
(рекомендую прекрасную книгу Королева "Босфорская война")

а вот уже потом-потом появился "Орел" :) в чем его ущербность по сравнению с казацкими чайками, я так и не понял :) (а ведь, судя по ехидному тону цитаты, она должна быть)

Я извиняюсь, а шо в Коломне есть море?

интересно так же, что бок о бок с ними воевали и российские казаки, донские. иногда и операции они проводили совместно, планируя их заранее.
Які "россійские" на початку 17 століття. Лише в кінці 17 століття назву росія завіз в Московію Прокопович. Поменше читайте Корольових. Бо там дійсно начитаєтесь про "могутність" донских казаков. При їхній вагомості Катерина не переселяла б Головатого з масою людей на Кубань.
Та ще варто вам навчитися уважно читати. В попередньому дописі йшлося про те, як голландці створили російський "триколор".

Я извиняюсь, а шо в Коломне есть море?
По аналогії з Грецією в Коломні "все є", навіть окружна з дівчатами. А про "славу русских моряков" я взагалі мовчу.

Что вы ****ы за прошлое сцепились -вы настоящее делайте А пока чем мы отличаемся друг от друга .Найди 2 отличия

Что вы ****ы за прошлое сцепились -вы настоящее делайте А пока чем мы отличаемся друг от друга .Найди 2 отличия
Найшов одне, малесеньке - ментальність. Знаєш, що це таке і чим воно відрізняється від культури?
вы настоящее делайте
Та в проміжках між трьопом на форумах готуємо машинобудівний виріб на експорт. Не "мівіну" ж на бувших заводах виробляти?

интересно так же, что бок о бок с ними воевали и российские казаки, донские.

А что, донские казаки - не потомки запорожских козаков, которые в свое время перебазировались на Дон?

Які "россійские" на початку 17 століття. Лише в кінці 17 століття назву росія завіз в Московію Прокопович.

о, эта тема на ХФ неубиваема :іржач: только обычно говорят, что "Россию придумал Петр I" :)

как вы прокомментируете печать Ивана III (правление 1462-1505) со словами "великий князь Иван божьей милостью господарь всеа Ро(у)си"
Ивана IV (правление 1533-1584) "божьей милостью царь и великий князь Иван Васильевич господарь всеа Ро(у)сии"?

(https://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=1062374&page=18)

Поменше читайте Корольових. Бо там дійсно начитаєтесь про "могутність" донских казаков. При їхній вагомості Катерина не переселяла б Головатого з масою людей на Кубань.

во-1х, я не понимаю, почему я должен кого-то поменьше читать :)

у меня есть книга, где подробнейшим образом разобраны заморские походы донских и запорожских казаков, год за годом, где приводятся впечатления турок, современников-иностранцев и тд и тп.
вы предлагаете мне поменьше читать ее, потому что вы так сказали? :)
ну это же смешно :) у вас есть другая книга, которая опровергает мою? назовите ее скорее, мне все это очень интересно! нет?..

во-2х, про Кубань не понял вообще. ИМХО вы что-то путаете. каких казаков переселяли на Кубань? точно донских?
и не забывайте, что я говорю про события, происходившие за 150 лет до Екатерины.
были казаки могутнiми, или нет, а набеги в духе приключений капитана Блада и его бладской банды они совершали регулярно, а на большее я и не претендую :)
факт в том, что автор процитированного вами текста, выступая в роли пропагандиста, искажает действительность :)

Ну-ну,а Sturmgewehr-44 тогда наполовину русский,так как его предшественник автомат Фёдорова 1915 года.

Пан Прут. Ни разу нет.

Найшов одне, малесеньке - ментальність. Знаєш, що це таке і чим воно відрізняється від культури?

Та в проміжках між трьопом на форумах готуємо машинобудівний виріб на експорт. Не "мівіну" ж на бувших заводах виробляти?

Ну раз "ментальность", то о чем речь.

А ще наполовину чеський.
Єдине, чим могло похвалитися більшовицьке танкобудування - це створений в Харкові знаменитий двигун В-2 (база його прожила декілька десятиліть) та патонівська зварка броні, яка дозволила поставити виробництво танків на потік, що дало свої результати під Курськом. Ось без цього путінські "пабєдітєлі" були б десь за Уралом точно.

И как немцы обходились без автоматической сварки под флюсом. По секрету, у американцев был свой аналог патоновских автоматов. Но потом перешли на ручную опять - качество выше.

Не памятник , а доска снадписями. Где то на задврках зачуханного института.

Впрочем для свидомого баяниста- и кобыла-невеста.:D

Какого института?
Была доска этим... белогвардейцам, трое в списке из них в последствии служили немцам. Но на сколько я знаю была она на территории церкви, где-то на Соколе. 8 мая (перед праздником) 2007г её снесли.
А сейчас что восстановили и в институте поставили, в каком?

танк советский .
путин таких глупостей как тс пишет - не говорил.
можно не любить путина - но он еще не давал повода чтоб к нему относились как к *****у.
автор темы - провокатор.
о таких путин и говорил - выковыряют из своего грипозного носа и .....

Автомат Федорова создавался под специальный промежуточный патрон?
Что общего у самозарядной винтовки Федорова(каковой она собственно и является), с АК и Sturmgewehr-44?

https://ru.wikipedia.org/wiki/Автомат_Фёдорова

А вот АК46 и Sturmgewehr-44
Не самозарядная -а автоматическая,укороченный малокалиберный патрон,короткий ствол, объёмистый отъемный магазин-все признаки штурмового автомата.Кроме того у Штурмгевара слизан главный узел с чешской винтовки Холека. Ну что-считаем Штурмгевер не законорожденным ублюдком? ;)

Останнє редагування:
как вы прокомментируете печать Ивана III (правление 1462-1505) со словами "великий князь Иван божьей милостью господарь всеа Ро(у)си"
Ивана IV (правление 1533-1584) "божьей милостью царь и великий князь Иван Васильевич господарь всеа Ро(у)сии"?

не ну нельзя же так, бамс и плитой бетонной по голове, отбили людям веру свидому пропаганду:D шутю, таким не отобьешь. они в голову едят

Государства чего же ещё, не Олимпийских же игр.
можете подтвердить? мне интересно действительно

символику видно, чей танк?

и что это значит? у нас таких танков по всей Украине.Вашего Лунтика послушаешь так он уже готов лично советское прошлое оплевать.
и вообще у вас там Рай на земле, радуйтесь. дайте нам спокойно жить в нашем аду.

о, эта тема на ХФ неубиваема только обычно говорят, что "Россию придумал Петр I"
А яка грамота була в Петра і навіщо він майже силою притягнув до себе Т.Прокоповича з Києва?
господарь всеа Ро(у)си"
Він був таким же господарем Русі, як і Тохтамиш був слов'янином. Ті краї були задвірками Русі. Та й назви росія щось не проглянулося.
у меня есть книга, где подробнейшим образом разобраны заморские походы донских и запорожских казаков, год за годом, где приводятся впечатления турок, современников-иностранцев и тд и тп.
А в тій книжці не написано, як би Путін "сам на сам" перемагав Гітлера... в районі десь біля Байкалу? Чи може там написано, як донські брали Дюнкерк?
были казаки могутнiми
Ніколи не були. Такими були кОзаки.

То есть сам факт подтвердился? Замечательно. :)

Да мне на ваших кобыл похрен. У нас девушки красивые - нет нужды на ваших кобыл западать.

Какого института?
Была доска этим... белогвардейцам, трое в списке из них в последствии служили немцам. Но на сколько я знаю была она на территории церкви, где-то на Соколе. 8 мая (перед праздником) 2007г её снесли.
А сейчас что восстановили и в институте поставили, в каком?

Ребятки-фофудьеносятки, а вы там в моем посте информацию про башкирского деятеля не пропустили? ;)

А в тій книжці не написано, як би Путін "сам на сам" перемагав Гітлера... в районі десь біля Байкалу? Чи може там написано, як донські брали Дюнкерк?

а, так вы просто потроллить? ну так бы и сказали :)
я бы и не включался тогда :)

нет, про путина и про Дюнкерк ничего такого нет.

а вот, например, захват и затем сожжениее предместьев Стамбула в 1624 году - есть.
это не совсем походы донских казаков, скажем, конкретно о 1624, во время наиболее эффективных походов-набегов-экспедиций, речь идет скорее о запорожских казаках под руководством Олефира Голуба и Грицька Черного, к которым примкнули донские под руководством, предположительно, Демьяна Черкашенина.

описывают эти походы в своих работах, (делаю выборку), Ригельман, Висковатов, Голобуцкий, Мустафа Наймадаже, Байер, Жигарев, Смирнов, Быкадоров, Пудавов, Иналджык, Эварницкий, Алекберли, Бертье-Делагард, Костомаров, Головизнин, Вуйцик, Наливайко, фон Хаммер, Грушевский, Катуальди, Григорьев, Желтяков, Цинкайзен, Тушин, Юзефович, фон Энгель, де ла Круа, Сенковский, Голэмбёвский, Истрин, фух, - это те, кто упомянуты в книге явно.

что конкретно вы оспариваете? :)

Танк то конечно Советский, но путин то же - редиска. Это ж надо....да на карту оккупированной территории пусть посмотрит слепой двоечник. Исходя из его же заявления о самых масштабных потерях среди мирного населения - понятно кто больше понес этих потерь. В одном Харькове называют цифру от 300 до 500 тыс человек. Вообще ответ путина в высшей мере шовинистический.

Патон сварил башню в Росии, родился в Украине,а сам ,мне кажется ,-еврей.Словом,не важно чьих он кровей,важно что он -хороший танк.путин-хитрый,умный,но в целом отрицательный герой за слёзы детей и матерей!

Патон сварил башню в Росии, родился в Украине,а сам ,мне кажется ,-еврей.Словом,не важно чьих он кровей,важно что он -хороший танк.путин-хитрый,умный,но в целом отрицательный герой за слёзы детей и матерей!

где именье, а где наводненье...

Опять...Т-34 Советский танк, не идите на поводу российских фальсификаторов истории.

Назад
Зверху Знизу