Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Сивохо всё

  • Автор теми Автор теми juriks
  • Дата створення Дата створення
по стопах керноза пішов... також колись продав душу за *****ські фублі
Як відомо, найбільші патріоти лікуються в Шаріте ;) Іншим грошей не вистачає чи взагалі не випустять, бо ще молоді.
 
Як відомо, найбільші патріоти лікуються в Шаріте ;) Іншим грошей не вистачає чи взагалі не випустять, бо ще молоді.
як я колись пожартував: "доволі іронічно для нього, що адольфич сконав у Берлині, де колись і адольф"... може, і невдало пожартував...
 
Отак і зв'язуй своє життя з московією...
Реально, повестись на *****ські гроші - наче продати душу дияволу.
Так вроде бы умер он в Германии..?? "Причина смерти Сивохо не называется. Известно, что он находился в одной из немецких больниц в тяжелом состоянии."
 
Угу, савецкие айболиты, диагностировав ему в детстве астматический компонент, гормонами закидали... Ну, и вот...
А водка, пожираемая килограммами в сознательном возрасте, на здоровье не повлияла никак.
 
ніт, просто на "посмачніше" та "порідше"... про таку річ як похмілля забув
Майже ніколи не зловживав, перелічити випадки похмілля можу на пальцях однієї руки, та ще й залишиться. Не бачу сенсу в приголомшенні організму шляхом жорстокого алкогольного отруєння.
 
Да, самого кумарит..

Респект. Надеюсь, вы не перешёл на "потяжелее".
Я ще в 2008 кинув це пойло, бо не бачив в ньому сенсу. напоїв - вайлом... все що завгодно краще "казьонкі", в якої немає ні смаку, ні історії, і сенсу. Тоді, в минулому житті, року з 2006му я захопився коктейлями. Потім це піднастопизділо, потім був сидр, потім дружині якийсь лікар сказав "хочете щось випити - пийте міцний чистий алкоголь високої якості в невеликих кількостях".
І тепер я п'ю Ром :)
 
тА хоч Бакарді блек. Головне - не "спайсед" - туди ллють всяке лайно. сподіваючись, що спеції заб'ють присмак гідролізного спирту. але, я після ковіду, коли нюх відновився - декотрі запахи так і не сую, проте став дуже чітко відчувати різницю в спирті. Якщо гідроліз - віддає металом як кров. Будьщо туди додавай.
1697647744780.webp

Беру в сільпо по акціям, нарікань ще не було. Дорожчі брали - не сподобались чомусь.
Із задоволенням взяв би old monk індійський в пластику... але, його з пандемії немає ні де.
 
і чи можна його порівняти із пойлом яке кличуть "*******"? (хоча я розумію що і те і те - дістіляти) :D
ні, неможна. ******* - це будьщо. Сировина і технологія відділення жужки (голів і хвостів) - робить його напоєм певного класу і якості.
Ром - робиться з тросникового сусла зі збражуванням на специфічних культурах. На *******... а на який? на сахарний? Ні - в сахарному чемергесі немає ні яких присмаків. Також - ром настоюється як кон'як, в дубових діжках, десь там щось, якщо по канну - в опалених діжках, вторичного використання, від мадери. Це і дає весь букет (коштувати таке буде дорого).
Бакарді - проста з тросника і проста на дубі. Це дуже добре чути на смак.
******* в дубових діхках - я не бачив щоб настоювали... не маю гадки що получиться, може і щось варте того... щось схоже на білий віскі.
 
Всё, тема - в русле.
Так тема про сивоху. Сивушні масла - небеспечні для здоров'я. також, разом з сивушними маслами відходять важкі спирти і дегкі сполуки - вони мають температуру кипіння, або нижчу за етанол, або вищщу, тому в дистиляції ж такі поняття як "голови" і "хвости".
Значна частина цих додаткових спиртів - щкідлива. безпонтова, або отруйна (скажім, як метанол, який також утворюють дріжжи, окрім етанолу, та ще й ізопропілу).
Але. є н'юанс - сивушні масла також розчинюються ароматичними спиртами, тому, повністю чистий дистилят - стає звичайним спиртом без особливого букету, з якого неможливо встановити сировину походження.

Тому, щоб напій мав певні властивості і міг мати назву, яку можна визначити на смак із закритими очіма - використовують часткове повернення сивухи в кінцевий напій.
Сорти віскаря, наприклад, повністю визначаються тим, який процент голів і хвостів і з якої підфази автор бренднейму повертає у дистилят.

P.S. доречі, неправильним режимом бродіння, домішками і навіть PH води - можна запороти навіть високоякісну сировину, отримавши, наприклад, високий відсоток ізопропанолу у виході. Або метанолу. І буде важке похмілля з диким перегаром.
 
в мене тато настоює із анісом. отримує аквавіт
З анісом - то самбуку він отримує :) Хоча, самбука без дубу.
Самбука, доречі, мені нравиться тільки у вигляді "ядерного реактору". Сама по собі - не дуже. Дохуя анісу.
 
Назад
Зверху Знизу