Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Сравнение Харькова и Львова

Напишу и я. 4 месяца провела на ЗУ. В Черновцах. По моему мнению это единственное место где комфортно на ЗУ. Львов не нравится, разве что съездить погулять дней на 5, Франковск это просто ужас. Но спустя 4 месяца мне и там стало грустно и в начале июля я уехала в Киев. Живу в Киеве до сих пор, и поняла, если не Харьков, то только Киев. И зачем тот Львов, если есть Киев....
А як ви відноситесь до того , що Київ максимально русифіковане місто ? І одразу на вокзалі : а где тута Пузата Хата ???

а что на счёт Ужгорода может кто сказать?
не хочется сейчас тему создавать, поэтому спрошу здесь..
Якщо чесно , дуже специфічний і мононациональний. Я маю на увазі , що там живуть люди , в яких своя тема. І ви до тої теми жодного відношення не маєте . В кожного тьотка в Італії . Кожен їздить до Словакії постійно і всі щось мутять . Плюс угорці , які вже незрозуміло хто і де. Своя мафія . Цигарковий бізнес . Це повноцінна автономія . Но тепло .
Якщо ж хтось , хто може ввести в певне коло знайомств - то там ок . Інакше - турист назавжди . Але дешевше ніж у Львові і як по мені цікавіше за рахунок кордону ніж Франек. Менше села як не дивно і більше підприємців , . Пишіть що цікавить , я вам розповім. Я там кота купляв , все знаю

Наебать бівает разное. У харьковчан хитрое наебать, схемі, мутки. А тут наебать в лоб. Тупо не додать 200 гр. Тупо не услішать что мне надо 400 грам печенек а не 800 и тд. А там как вівезет. Хотел бі я тут жить? Не знаю. Наверно нет. Бояться говорить на русском. С одной стороні живу на курорте, с другой соскучился за харьковским движем. С одной стороні єкономлю кучу времени, не стою полдня в пробках, с другой...а тут ниче не противопоставлю, єто второе что меня держит, стал успевать в разі больше, єто огромній плюс. И погода. Зимой не холодно, за всю зиму неделю максимум біл минус. летом не жарко. Влажно. Дожди. Туман. Горі. Мой климат.
Доречі , ніхто з вас про те не каже , але в порівнянні з Харковом , Львів маленьке місто . І все поруч . 15 хв і ти всюди де треба . Якщо не в години корок. Це супер зручно . І ще одно . Будь які питання можно вирішити . Хочеш ресторан в стрийському парку - будь ласка , хочеш красти гуманітарку - прошу , хочеш будувати щось - та будуй . Якась дика суміш законів і корупції . Тобто вони вивертають закони так , щоб тобі було зручно їм платити і робити свою справу . В Харкові то тупо якось : по закону не можна . На. Не можна .

а у нас харків'яни разве не вкладывают в строительство/ремонт/дачу? - вкладывают, правда вложения ети оказались рискованными... )
Ну то не так . Хз як пояснити . Ну хата то є хата . А харків'яни купують квартири в жс

Прожив год на Иванофранковщіні я понял что у очень многих западнян есть странная черта - наебалово. А тут так привіклі жить. Менталитетс...
Если верить книгам, то до 1939, а особенно после 1945 мы же их этому и научили. Особенно в селах, когда пошли колхозы. Но и в городах, когда ушел хозяин.
Это не считая того, что после всех трагедий-1939 мы для них так и остались - *******, схиднякы и вообще сторонськи.
Может, таки после победы будет настоящая злука, а не официоз.
Мы ведь сильно изменились за войну.

Якщо чесно , дуже специфічний і мононациональний. Я маю на увазі , що там живуть люди , в яких своя тема. І ви до тої теми жодного відношення не маєте . В кожного тьотка в Італії . Кожен їздить до Словакії постійно і всі щось мутять . Плюс угорці , які вже незрозуміло хто і де. Своя мафія . Цигарковий бізнес . Це повноцінна автономія . Но тепло .
Якщо ж хтось , хто може ввести в певне коло знайомств - то там ок . Інакше - турист назавжди . Але дешевше ніж у Львові і як по мені цікавіше за рахунок кордону ніж Франек. Менше села як не дивно і більше підприємців , . Пишіть що цікавить , я вам розповім. Я там кота купляв , все знаю
если сравнивать цены Ха и Уж , то где дешевле? как вообще инфраструктура - магазины и прочее? в Ха они на каждом углу, а как там? как там с медициной? есть вообще больницы профильные, типо неврологии, урологии, где реально лечат, или нужно ехать во Львов и Франковск лечиться если что?

от дикарей прилететь может в любою точку страны,
только ракеты... по Харькову могут стрелять хоть из рогатки, всё прилетит, потому что граница рядом..
в Киеве постоянно какие то движи - митинги, акции, *******... из-за этого не особо спокойно

если сравнивать цены Ха и Уж , то где дешевле? как вообще инфраструктура - магазины и прочее? в Ха они на каждом углу, а как там? как там с медициной? есть вообще больницы профильные, типо неврологии, урологии, где реально лечат, или нужно ехать во Львов и Франковск лечиться если что?
Я вже майже 5 років не був в Харкові , плюс велика кількість людей змушена була переїхати на західну , що повпливало на ціни , тому об'єктивно сказати де дешевше не можу . Але Ужгород був недорогим містом . Дорожче Франківська, але дешевше Львова суттєво . То не можна з Харковом рівняти бо там 100 т населення . То скоріше Полтава . Але на кордоні .

Щодо медицини - то це така біль , що краще не починати . Друга сторона корупції . Я зараз про Львів , але думаю там не сильно відрізняється . В єврейському місті купців всі діти або скрипалі або лікарі за татові гроші . Клінік з обладнанням на кожному кроці , а всі спеціалісти в Німеччині. Просто кошмар . В Харкові на 5 порядків краще . Це такий суттєвий мінус західної. Або шукати профільні заклади. Народжувати в Луцьку , хребет лікувати в стрию . І так далі .

Ужгород маленький , милий . Треба нормально заробляти , щоб кайфувати від трьох вулиць і десяти сакур. Дух міста - спокій після вдалого продажу . Виноградарі . Багато вирощують

Доречі , ніхто з вас про те не каже , але в порівнянні з Харковом , Львів маленьке місто . І все поруч . 15 хв і ти всюди де треба . Якщо не в години корок. Це супер зручно . І ще одно . Будь які питання можно вирішити . Хочеш ресторан в стрийському парку - будь ласка , хочеш красти гуманітарку - прошу , хочеш будувати щось - та будуй . Якась дика суміш законів і корупції . Тобто вони вивертають закони так , щоб тобі було зручно їм платити і робити свою справу . В Харкові то тупо якось : по закону не можна . На. Не можна .
Ще раз на, всё можно!

Словаки прикольні . Чесні, роботящі . То накладає відбиток на Ужгород. Того не зрозуміти не поїхавши туди .

Пока не смогли, да и местные не охотно идут на те заводы ... в хорошие времена местных не могли загнать работать на теже заводы "электрических жгутов от БМВ" в Львовской области:D. Хотя для наших "работяг" те условия работы были "царскими". Но, что тогда, а тем более сейчас было преткновение - жилищный вопрос, а в данный момент с теми ценами на жилье, простые "работяги" точно во Львов не поедут.... я думаю. Из всех "харьковчан" (более 300-т, ни кто кроме нас :рл: не планировал остаться или остался на Западной Украине). Даже в маленьких городках типа Чугуев\Балаклея, цены взлетели в 2-3 раза (это вторичка). Если 3-х комнатная еще осенью предлагалась 15-18 т.у.е , сейчас предлагаются 28-45 т.у.е :eek::eek::eek:... и при этом покупают, но это жители Донецкой и Луганской областей. "Новострой" в Сентябре предлагался по 30 000 у.е за 62м2, сейчас ниже 40 000 у.е нет. И это при полном отсутствии работы в городах. 8000 грн, это серьезная зарплата. Сын знакомых - формацевт, работал грузчиком в магазине (один на смене-машина с мукой - твоя:() за 7000 грн на руки. Во Львове или Франеке, зарплаты больше, но и цены за жилье 60-80 000 у.е за 60м2 (это все в среднем).
і навіщо оце все писати?

хтось купує всі ті квартири. Ціна будь-чого залежить ЛИШЕ від купівельної спроможності. Звичайно є стрибки за рахунок попиту ненормального, але вони тимчасові. Львів об'єктивно гроші заробляє.
Хтось завжди буде заробляти мало. Навіщо продавцю в аптеці платити багато? Логічно платять мало. А хтось нормально заробляє, кому не влом на тому заводі бмв працювати та жити в області без виєбосів, наприклад.

Ужгород маленький , милий . Треба нормально заробляти , щоб кайфувати від трьох вулиць і десяти сакур. Дух міста - спокій після вдалого продажу . Виноградарі . Багато вирощують
то есть работы в Уж нет на сколько я понимаю? все в Словакию ездят на работу...

Вам показати одноповерховий Харків він є у мене
Я розумію , що зима і невиразно . Але м'яко кажучі таке собі ... В порівнянні. Якщо цікаво я можу сфотографувати рай на землі Сокільники

В Чехії ще.

Я 150 км від Ужгорода. смт.Верхнє Синьовидне (біля Стрия, фото нижче) . То для мене там інший світ, повно мадярів та циганів+ їх акцент. (там багато про *****ського населення та толерують російську. Гляньте на аномалію голосування за януковича.
В околицях Ужгорода земля хороша та клімат. Сільське господарство вигідно.
Закарпаття – то взагалі дуже специфічний регіон із подекуди відверто сепаратистськими настроями, які, я впевнений, там постійно роздмухувала параха руками мадярів. Ось дуже цікавий сюжет на цю тему Української правди.

... так, ну і про циган не треба забувати. Вони мешкають у тому регіоні на території трьох країн - України, Словаччини й Угорщини. У Словаччині, наприклад, вони становлять певну проблему, яку, втім, воліють сильно не педалювати. Намагаються їх якось стримувати в місцях компактного проживання на сході країни, ну і за можливості якось асимілювати, але виходить не дуже.

Угорщина спонсорувала бізнес на Закарпатті , паспорти свої давала . Угорська мова в школах . Багато чого . Посуті те саме що ****а в Криму до 2014 року . Якщо ми не будемо сильними , то це все дасть свої результати.

жити десь в ужгороді, їздити пару місяців на заробітки в ЄС, а потом весь рік жити на ці кошти- чим не варіант?!

Назад
Зверху Знизу