Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

солнечная панель.

• Автор теми Автор теми UR3LFV
  • Дата створення Дата створення
хз...ватты не вычисляю.
акумы 2х 60 ач заряжает за день с 7 час до 17ч.просто меряю.12.8в-знач готовы.

Вкладення

• Screenshot_49.webp
    Screenshot_49.webp
    25 КБ · Перегляди: 54
был в гостях вчера у знакомого . панели стоят на 20 киловат . в пасмурную пагоду они выдавали енергии на 1 киловат

ну шо ж...не все коту масленница..
вкладывание серьезных денег бессмысленно.
многие ветряками компенсируют.

был в гостях вчера у знакомого . панели стоят на 20 киловат . в пасмурную пагоду они выдавали енергии на 1 киловат
Це ще непогано.
Я останній тиждень маю 200-400 Вт з 10 кВт масива. Але 70 кВт*год в батареях виручають.
многие ветряками компенсируют.
Вітру за останній тиждень теж не було.

бредятина на скрине - 11.9 Вольт - єто уже мертвій аккум
Ні. Мертвий (повністю розряжений) свинцевий акумулятор - це 10.8в в стані спокою і 9.6в під навантаженням.
Але розряд менше 12в призводить до пошкодження пластин. Краще так не робити.

бредятина на скрине - 11.9 Вольт - єто уже мертвій аккум
нет.проверено до 11.5.ниче не мертвое.заряжается.
опять же.11.5 показывает при включенном инверторе.при выключении инвертора и нагрузки показывает 11.8

Останнє редагування:
проверено до 11.5.ниче не мертвое.заряжается.
опять же.11.5 показывает при включенном инверторе.при выключении инвертора и нагрузки показывает 11.8
Оно-то так. Но, когда отключения окончатся (или хотя бы уменьшатся), аккум надо будет "взбодрить" длительным зарядом малым током.

Безымяннпеаный.webp
Безымявінный.webp

А поясніть мені, при такому підключенні як виходить, що ми живимо лише власне навантаження (Load) а не всю мережу? А якщо в будинку нічого не ввімкнуто, а в зовнішній мережі є навантаження?

Безымяннпеаный.webp
Безымявінный.webp

А поясніть мені, при такому підключенні як виходить, що ми живимо лише власне навантаження (Load) а не всю мережу? А якщо в будинку нічого не ввімкнуто, а в зовнішній мережі є навантаження?
Там де написано Sensor, стоїть АВР якій і перемикає автоматично -

АВР стоїть там де написано ATSE і перемикає на живлення лише від панелей чи аккумулятора, коли відсутня мережа. Коли мережа є - берться потужність з інвертора, а коли її не вистачає підмішується (синфазна синусоїда) з мережі. З попереднім питанням я вже розібрався - так, Sensor це датчик лімітера, що обмежує потужність інвертора щоб не вироблявся надлишок, який "тікав" би в мережу. Тепер у мене друге запитя - згідно інструкції основне навантаження підключаєтся туди де написано Load, і працює воно лише коли є і сонце і мережа, а там де EPS Load - критична група споживачів яка працюватиме і без мережі (АВР відкине знеструмлену мережу і основне навантаження разом з ним). Так от питання - чи можна весь будинок підключити на EPS Load підключити весь будинок? Чи на цьому виході така ж потужність, як і на основному? В інструкції цього не знаходжу.

В інструкції цього не знаходжу.
тебе лучше позадавать вопросы конторам которые занимаются установкой и настройкой...ну и не задавать вопрос напрямую и не по телефону, а типа я заказчик и хочу узнать нюансы....и подвести к подобному вопросу или просто полистать и зарубежные техресурсы, а не только наши "магазино-рекламные" и почитать что пишут и какие есть вопросы...

я когда-то работал в конторе где собственник захотел поставить солнечные панели и заебал всех в Ха, в конце концов нашел из Ровно контору которая все рассказала, выслала впеца, он все рассказал и были не против изменить типовой договор на установку и обслуживание под "хотелки" заказчика-сделали все с первого раза и никаких лишних проблем не возникло

Останнє редагування:

Ще питання. Наскільки я розумію роботу АВР, коли зникає напруга в мережі, відповідно зникає напруга на котушці реле і воно вимкнувшись перемичкає (в точніше дає команду на перемикання силових контактів). Але ж у випадку живлення від сонця напруга не зникне.... Як спрацює АВР, щоб відключити СЕС від мережі?

Ще питання. Наскільки я розумію роботу АВР, коли зникає напруга в мережі, відповідно зникає напруга на котушці реле і воно вимкнувшись перемичкає (в точніше дає команду на перемикання силових контактів). Але ж у випадку живлення від сонця напруга не зникне.... Як спрацює АВР, щоб відключити СЕС від мережі?
Там схема цікава і непроста.

На межі домашньої мережі і загальної стоїть Sensor - це як правило "розумний лічильник" на трансформаторі струму. У випадку власного споживання (коли стоїть задача не допустити переток струму до мережі) інвертор буде постійно підлаштовувати напругу і частоту свого струму так, щоб струм на ТС дорівнював нулю. В ідеалі, коли мережа зникне і імпеданс на мережевій частоті обвалиться до нуля, інвертор не зможе підлаштуватися і буде змушений відключити загальну мережу.

Цікавіший випадок, коли мережа відключається (наприклад, відключили ячейку на ПС 35/10 кВ), а люди понаставили гібридних інверторів і напруга не зникає відразу. Бували випадки, коли інвертори гуртом формували власну мережу і заживлювали всіх, включно з трансформатором 10/0.4 кВ. Щоб таких ситуацій не виникало, виробники інверторів застосовують набір прийомів, що називається anti-islanding (стандарт IEC 62116).

Найцікавіший і найскладніший в реалізації варіант - коли треба видавати струм в мережу, навіть коли вона зникла. Ця ситуація виникає, коли сонячні панелі і основний інвертор з'єднані по лінії змінного струму (наприклад, віддалене поле сонячних панелей і існуюча товста лінія 0.4 кВ). Тоді на панелі ставлять мережевий інвертор або лінійку мікроінверторів і у інвертора, який живить дім, постає задача для них зформувати мережу. Однак мережеві інвертори завжди намагаються видати в мережу максимально можливий струм, а в домі такий струм може бути непотрібним (батареї вже заряджені, іншого споживання нема). Тому в таких випадках підбирають інвертори, які можуть комунікувати одне з одним через мережу. Як правило, комунікація полягає в нарощуванні вихідної частоти головним інвертором, коли потреба в струмі від підпорядкованих інверторів падає. Така схема підключення називається microgrid і останнім часом набуває популярність.

Останнє редагування:
Там схема цікава і непроста.

На межі домашньої мережі і загальної стоїть Sensor - це як правило "розумний лічильник" на трансформаторі струму. У випадку власного споживання (коли стоїть задача не допустити переток струму до мережі) інвертор буде постійно підлаштовувати напругу і частоту свого струму так, щоб струм на ТС дорівнював нулю. В ідеалі, коли мережа зникне і імпеданс на мережевій частоті обвалиться до нуля, інвертор не зможе підлаштуватися і буде змушений відключити загальну мережу.

Цікавіший випадок, коли мережа відключається (наприклад, відключили ячейку на ПС 35/10 кВ), а люди понаставили гібридних інверторів і напруга не зникає відразу. Бували випадки, коли інвертори гуртом формували власну мережу і заживлювали всіх, включно з трансформатором 10/0.4 кВ. Щоб таких ситуацій не виникало, виробники інверторів застосовують набір прийомів, що називається anti-islanding (стандарт IEC 62116).

Найцікавіший і найскладніший в реалізації варіант - коли треба видавати струм в мережу, навіть коли вона зникла. Ця ситуація виникає, коли сонячні панелі і основний інвертор з'єднані по лінії змінного струму (наприклад, віддалене поле сонячних панелей і існуюча товста лінія 0.4 кВ). Тоді на панелі ставлять мережевий інвертор або лінійку мікроінверторів і у інвертора, який живить дім, постає задача для них зформувати мережу. Однак мережеві інвертори завжди намагаються видати в мережу максимально можливий струм, а в домі такий струм може бути непотрібним (батареї вже заряджені, іншого споживання нема). Тому в таких випадках підбирають інвертори, які можуть комунікувати одне з одним через мережу. Як правило, комунікація полягає в нарощуванні вихідної частоти головним інвертором, коли потреба в струмі від підпорядкованих інверторів падає. Така схема підключення називається microgrid і останнім часом набуває популярність.
Ну в данному випадку "розумного" лічильника немає, але є лімітер вбудований в інвертор. Тобто, підключати по схемі і все має спрацювати як треба? Тобто, сенсор відчує, що мережі немає і інвертор перестане видавати?
"Змушений відключити", тобто інвертор має видати команду на АВР? Чи просто, перестане видавати напругу і АВР спрацює?

Назад
Зверху Знизу