Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Согласны ли вы с приданием русскому языку равного статуса с украинским?

• Автор теми Автор теми mjau
  • Дата створення Дата створення

Согласны ли вы с приданием русскому языку равного статуса с украинским?

• Да

Голосів: 503 54.4%
  • Нет

Голосів: 422 45.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    925
Нет, они были основаны как русские крепости.
Просто надоело уже
Как Вы думаете 1-й город Слобожанщины Царев-Борисов Был основа в честь
Какого небудь в тот монент гетьмана Незадригайло
Или в честь Бориса Годунова?
Где этот "город"?
И не путайте город со сторожевым пунктом, у них суть разная.

И все эти места были заселенны русскими переселенцами?
Когда основывались эти сторожевые пункты, а не города, эти земли уже обживались украинцами, например Мерефа.
До того, ж і Царевборисів був зруйнований донськими козаками. бо *******ти нахабно збудували на їхніх землях цей сторожовий пункт. А згодом його заселили та відбудували заново черкаси (мені здається, що це було вже коли будувалася нова Ізюмська лінія. Будівництво нової лінії прийшлося на 90-і роки XVII ст. Оборонна лінія по течії рік Оскол, Донець, Мжа і Коломак стала своєрідним етапом у процесі освоєння Слобожанщини. На той час населення збільшилося в десятки разів і головним чином за рахунок переселень із Задніпров’я. Воно, за оцінкою Д.І. Багалія, досягло 30 тис. дорослих чоловіків, не рахуючи жінок і дітей
Дмитофф не бачить моїх постів, бо я його послав у ігнор.

До того, ж і Царевборисів був зруйнований донськими козаками. бо *******ти нахабно збудували на їхніх землях цей сторожовий пункт. А згодом його заселили та відбудували заново черкаси (мені здається, що це було вже коли будувалася нова Ізюмська лінія. Будівництво нової лінії прийшлося на 90-і роки XVII ст. Оборонна лінія по течії рік Оскол, Донець, Мжа і Коломак стала своєрідним етапом у процесі освоєння Слобожанщини. На той час населення збільшилося в десятки разів і головним чином за рахунок переселень із Задніпров’я. Воно, за оцінкою Д.І. Багалія, досягло 30 тис. дорослих чоловіків, не рахуючи жінок і дітей

Какими казаками? Екатерины еще в природе не было.

Вот про это:
Поселення, яке передувало виникненню Мерефи, було засноване 1595 року. Протягом XVII та першої половини XVIII ст. поселення було опорним пунктом оборони від татарських набігів. В кінці XVII, на початку XVIII століть в Мерефі була побудована земляна фортеця. 1668 року Іван Сірко заснував біля Мерефи хутір, який потім відійшов в якості спадщини його доньці. Вона вийшла заміж за Івана Артемова, хутір отримав назву Артемовки, який став в 1928 року складовою частиною міста.

Вот тут один из ваших глаголит истину. Толковый мужик.

Цитата:
По словам Винничука, только в тех регионах, где дольше всего были поляки, сохранился украинский язык и украинские традиции: «Вот по эту границу можно и поделиться».
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

А Вы руссофоб, коллега! ;)
А що, території наприклад Київської, Полтавської, Харківської областей були під поляками? А чи не є літературною українською мовою - київсько-полтавський діалект?;)

Где этот "город"?
И не путайте город со сторожевым пунктом, у них суть разная.

На початку 17 ст. Царев-Борисів був майже повністю зруйнований, бо московський метод укріплення міст на той час був неефективним проти татар.

А Вы руссофоб, коллега!

С чего такие выводы?:ги:

Ну..., Вы же уловили однотипность постов?

Если вести диалог в виде ребусов и загадок я конечно может и уловлю ваш тонкий смысл, но желания гадать совсем нет. Так что можно без экивоков.

А що, території наприклад Київської, Полтавської, Харківської областей були під поляками? А чи не є літературною українською мовою - київсько-полтавський діалект?

Спроси это у пысьмэнныка. Это чётко его слова. Можешь даже вызвать его на дуэль.

Да какой там "борьбы"! Мы просто незадумываясь "купаемся" в чужих догмах.

И в собственных стереотипах. :D

Я бы вообще перевел украинский на латиницу. Для большей статусности.
Тогда появились бы еще и мысли на латинице. :іржач:

Вы или живёте в другом Мире, или питаетесь иллюзиями. Мир, в котором живу я, изменился с тех пор, как можно было разминуться с проф. Преображенским...
каждый имеет то. что заслужил
Наверное... боги меня любят и мне везло не на шариковых:)
А славянское мало сочетается как с коммунизмом, так и с фашизмом. И тем более с российским империализмом. :rolleyes:
с фашизмом и империализмом (неважно российским/ римским) - мало. А вот с коммунизмом?
Я бы не спешила так заявлять. Ведь люди жили в общинах. где все было общее. И сильный защищал слабого. А шефом избирали самого крутого воина. А советником при шефе был мудрец. Вы такой коммунизм имели ввиду? (риторически)

Ну всё, уже все перешли на лозунги. А это скукотень еще та. :нудно:
Ариведерчи
а что вам правда-матка рот растягивает от злобы?:)
Какие лозунги, полтава?
Наблюдение за. По миру.
Еще более бездарно, когда употребляют относительно вертолета слово "гвынтокрыл" - это просто верх безграмотности и ******и.
калитка - мошенка
прутень - половой ****
( в медицине полный трындец)
Еще *незабаром*
Но больше всего удивляет трендовое *наразі* cмысл которого никто не понимает.
Дійсно, маразм. А як же?

вы у меня спрашиваете?
Развитие укр лингвистики - одна из последних вещей, которая меня интересует в этой жизни.
Но скажу честно.
Пыталась. Выучить. Мову.
Время и энергию этому посвятила.
Думаю, что насегодня владею украинским языком намного лучше, чем большинство свидомитив, постивших в теме.
Но что заметила. Тупею, господа. Вот когда постоянно пользовалась (в быту, ТВ, аудирование....) - т.е. абсолютная языковая среда (ничего из вне)- заметила, что тупею. Это все равно, что от бриллиантов перейти к цирконию. Это мой опыт. У вас - ваш.
ps
русский язык тоже не является родным, если что:)

Біля Вас, може й так...;) А Ви підійдіть. наприклад, до університету Каразіна та послухайте, якою мовою спілкуються студенти, які там перебувають, або проходять.

Ну, ось! Чого ж Ви так істерите. В мене виникає враження, що усі Ваші пости - це цитати із методички Колесніченка. Бо, хіба ж культурна людина може писати такі відверто ******ські слова: "замовнякав", "МОВА - це СЕЛО" тощо...
Зверніть увагу, що тільки такі, як Ви вживаєте образливі слова по відношенню до носіїв української мови. А їх більшість в Україні. Тільки ******и вважали німців - арійською расою, а решта були "унтерменши-недолюди".
Так що, киньте Малишев свої ******ські підходи до мови українців.
Я Вам розповім одну історію. Це було ще за радянських часів, в 1985 р.
В одному із харківських наукових інститутів на вченій раді стався такий випадок. Коли доповідав результати досліджень один із наукових співробітників , що завжди використовував українську мову, директор, який не розбирався у суті справи (бо був партноменклатурником) задав йому дуже некоректне з технічної точки зору запитання. Керівник теми, спокійно вказав директору, що він неправильно розуміє сутність справи, тому відповідати на це запитання не буде, нема чого. Після цього директор, звичайно психанув і сказав, буквально так: "Буде мене тут кожний рогатий селюк повчати. Вивчи краще російську мову...". Після цього, декілька секунд запанувала тиша. Спочатку піднялися і пішли із зала засідань декілька членів вченої ради, а потім, крім штатних лізожопів, пішли усі. З цього моменту, вже декілька вчених стали навмисно не тільки розмовляти українською мовою, але й писати науково-технічні звіти, які були призначені для підприємств або установ України.
Так що ******ські вихідки призводять іноді до протидії і доволі потужної.

И что мне приводите пример партпридурка и селюка! Это мог быть только сельхозинститут!
Серьёзных наук и серьёзных технических вузов на мове нет!Если только этим заниматься-нужны десятилетия,чтобы мову потихоньку вытащить из села!
Если есть всё на русском-зачем же это *******!Это называется свидомый дэбилизм!Мова ещё не готова обслуживать серьёзные науки и технические отрасли!:D

Не надо стесняться своих корней. Балякайте себе как хотите. Просто к людям со своими "титульными говорами" не лезьте.

Бачиш Carat, просвiщьоннi твою росiйську не розумiють. Перевчились.

На початку 17 ст. Царев-Борисів був майже повністю зруйнований, бо московський метод укріплення міст на той час був неефективним проти татар.
Бо "татари" не вміли укріплення будувати, вони вміли тільки захоплювати їх

с фашизмом и империализмом (неважно российским/ римским) - мало. А вот с коммунизмом?
Я бы не спешила так заявлять. Ведь люди жили в общинах. где все было общее. И сильный защищал слабого. А шефом избирали самого крутого воина. А советником при шефе был мудрец. Вы такой коммунизм имели ввиду? (риторически)
У Вас занадто романтичне уявлення про первісний лад. Все було далеко не так.

калитка - мошенка
прутень - половой ****
( в медицине полный трындец)
Еще *незабаром*
Но больше всего удивляет трендовое *наразі* cмысл которого никто не понимает.
Матюки звучать рідніше:)

Назад
Зверху Знизу