Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • 16 листопада форум не працюватиме з 18:00 до 23:59 з технічних причин. Просимо вибачення за незручності

Согласны ли вы с приданием русскому языку равного статуса с украинским?

• Автор теми Автор теми mjau
  • Дата створення Дата створення

Согласны ли вы с приданием русскому языку равного статуса с украинским?

• Да

Голосів: 503 54.4%
  • Нет

Голосів: 422 45.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    925
Ты слишком туп, чтобы правильно сформировать вопрос.
Правильный вопрос был бы таков: " Есть ли в Европе страна, где 30% граждан считают своим родным языком один государственный язык, а большинство другой государственный язык?"
Ответ: Да.

И тем не менее, это слишком по еврейски отвечать вопросом на вопрос. Ты в состоянии дать чёткий ответ на мой вопрос ;)
Переход на личности показывает верхний край вашей культуры и интеллекта...
Это ответы бывают правильными/неправильными. А вопросы бывают сложные/простые, удобные/неудобные.
И увидев неудобный для себя вопрос, вЫ начали хамить, потому как объективный ответ на него делает ваш вопрос тупым!
А так по теме, вы сказали, что в Украине:
... где ~30% граждан считают родным не государственный язык?

Искомые 30% взяты из последней переписи.

Хотите сказать, что все 30% это этнические русские?

Далее:

p.s. Не забываем также, об изрядном количестве чудаков у которых в семье все говорили 5 поколений на русском, сами говорят на русском, но на вопрос: "какой у тебя родной язык?" - гордо отвечают Украинский.

Среди украинцев в Украине таких нет, чтобы 5 поколений говорили исключительно на русском.
Да и 5 поколений назад на территории современной Украины на великорусском (как его тогда называли), разговаривало максимум 2 %

Так. Якщо російську мову введуть як другу державну. Ви так само як і Мірошніченко отримаєте право подати заяву в міліцію, щоб вас обслуговували російською.
Вам дійсно це потрібно? Не думаю, що в Харкові такі нагоди траплялися достатньо часто (я не працюю в сфері послуг якщо що:))

Менi це лайно не потрiбно, я ж не покидьок якийсь, як цей депутат! :неа:

Про санаторий не цитирую, потому как вами там написан бред.
Почему это бред ??? хотя я понимаю, ибо этот "бред" полностью опровергает то, что вы написали ниже в своем посте, поэтому вы и не комментируете...Одно -другому полностью противоречит...

Неправда. Если бы это было так, то в глазах не рябило бы от ошибок при написании всякой русофобской студенто-школотой своих злобных постов. А вокруг куда ни плюнь - укрошкола. Так о каких валовых возможностях речь?
Російські школи також є. В українських школах вивчають російську мову. Повірте, безграмотних з Вашого табору також вистачає. Я закінчила російську школу, але у нас був кадр, який примудрявся в слові з трьох літер "еще" робити п*ять помилок "ишчьо".
До речі, Ви пишете про ненависть свідомих до російської мови, а самі вживаєте такі слова як "укромова". Вам не здається, що це провокує Ваших опонентів до незугарних висловів стосовно російської:)

Само-собой.. хтож с Вами "титульными" поспорит. Не позаолено наивысочайшим порвелением его самого того величства возмущаться на руссский язык...
Вы читали внимательно сию ссылку с "Вредоносная программа: URL-адрес содержит вредоносную программу. Рекомендуется запретить загрузку"?
Не защитит человеческое достоинство - оплатит.

Шо не так??
(Шо не так? Кто обязан фиксировать правонарушения?)

0sAdk_0vz5U

Менi це лайно не потрiбно, я ж не покидьок якийсь, як цей депутат!
Сумліваюся, щоб на мій або Ваш виклик виїхала міліція:)
Але, зверніть увагу, ліньки перераховувати пости. Україномовні громадяни, коли мова йде про культуру обслуговування клієнтів, переходять на мову замовника. Це чомусь сприймається як приниження. Але це НОРМАЛЬНО. Так повинно бути. Клієнт платить. Клієнт дає роботу. Як був Схід совдепією - так і лишився. Це сумно. І не в мові річ.

Нет, не получит никто право требовать от кого-то ( не чиновника или представителя власти в рабочее время) говорить на каком-то из языков. Это прямое нарушение Конституции Украины и этого чудака на будкву "М" уже давно нужно рассмотреть в ВР по поводу лишения его деп.мандата
Я не юрист. Але були схожі прецеденти в Києві, коли в МакДональдсах клієнти вимагали обслуговування українською. Міліцію не викликали, але якісь там заяви написали. Щось там таки є.

чому ни?
удобнее, щоб вас обслуговували російською
Вас в Харкові в супермаркетах обслуговують українською?

Никогда не думал, что сокращения "укромова" и "рус. язык" являются провакационными
Такого скорочення як укромова не існує:). Просто якщо людина вимагає поваги до власної мови, вона повинна шанувати чужу. Це справедливо.

не, в Харькове с этим нормально, слава богу,
і Мірошніченко может требовать укромовного обслуживания в держконторах only, но не в услугах частного бизнеса
причем вне зависимости от монопольности укромовного держстатуса
А в Росії позакривали Макдональдси через те, що вони там обслуговували усіх українською мовою та використовували виключно українські харчові продукти. ;)

Не хватает справедливости. ;)
Какой вам справедливости не хватает?
Вам статус гос языка для самоутверждения нужен?
А другие народности Украины без гос своего языка, или штук 20 наплодим?
То есть справедливость за счет других?

Я уже писал, как то, когда начался вайдос по поводу закона КК.
Дай им региональный статус...сегодня они уже просят гос статус...завтра в типа своих рыгыонах будут запрещать украинский язык, послезавтра во всей Украине...
Ведь Украина через это проходила. Думаете они сейчас другие...?

не, в Харькове с этим нормально, слава богу,
і Мірошніченко может требовать укромовного обслуживания в держконторах only, но не в услугах частного бизнеса
причем вне зависимости от монопольности укромовного держстатуса
Ну так навіщо ж Вам тоді російська мова яко друга державна:) Повернемося до теми дискусії:) Чого не вистачає?

Это хочу сказать не я, а перепись населения.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Согласно переписи 17,3%, а не 30%, врунишка.
Ваши "данные" не более чем тычок пальцем в небо. Вы можете оперировать данными из оффициальных источников? То-то же ;)
Есть данные переписи 1897 года.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

И повторяю свой вопрос: " В какой ещё стране Европы 30% граждан считают своим родным негосударственный язык?"
Где вы насчитал 30% ?

... нужна гарантия, т е такая бумажка, при наличии котоой ни одно киивское или захидняцкое ***** не приблизится к Харькову с навязыванием мовы
А чого ж Ви так? Дуже погано, якщо Ви вважаєте бидлом вихідців із Західної України. Так може думати виключно бидло.
А якщо Вам потрібен папірець, то на будь якому ринку Харкова туалетний папір є у достатній кількості. Різної якості і у різну ціну. Чи Вам грошей не вистачає на купівлю цього дуже корисного паперу? Чи досі вистачає радянських газет, якими користуєтесь замість пі-пі-факсу? Відчувається...

Да ладно, это же очевидно. Вас же не загоняет в угол выражение "чел"? И тут нет ничего оскорбительного. Так понимаете, топор войны откопали то как раз титульные шовинисты. Радикальные: Дозор, Колокол и др. появились значительно позже, чем укронац (с элементами нацизма). движения Тризуб, Сокол, СНПУ. Делайте вывод сами

В кожного своє сприйняття. Мені здається, що "укромова" того ж штибу, що й "***", "*****", "*****" та ін. Я просто звернула увагу, що людина розповідає, що його мову всі ненавидять, а сама вживає не зовсім коректні слова.
Мені, якщо чесно, фіолетово, я не дуже дратівлива. Але на когось може діяти провокуюче.

если б Украина была б цивилизована, то не нужна. меня, напр, вполне бы устроил статус русского в Харькове такой же, как статус франц в Монреале до 1972, т е до того, как франц стала держмовой в Канаде,
но since Украина брутально нецивилизована, то нужна гарантия, т е такая бумажка, при наличии котоой ни одно киивское или захидняцкое ***** не приблизится к Харькову с навязыванием мовы
Навіть якщо російська мова буде визнана другою державною, то Мірошніченко зможе вимагати обслуговування українською в Харкові, оскільки статус державної у української все одно ніхто не одбере:)

Останнє редагування:
Сумліваюся, щоб на мій або Ваш виклик виїхала міліція:)
Але, зверніть увагу, ліньки перераховувати пости. Україномовні громадяни, коли мова йде про культуру обслуговування клієнтів, переходять на мову замовника. Це чомусь сприймається як приниження. Але це НОРМАЛЬНО. Так повинно бути. Клієнт платить. Клієнт дає роботу. Як був Схід совдепією - так і лишився. Це сумно. І не в мові річ.

Ще за часiв СРСР можно було почути про не зовсiм доброзичливе вiдношення до росiйскомовного населення на заході Украiни, може то чутки, може нi, але ж на рівному місці чутки та плітки не виникають. :)

Ще за часiв СРСР можно було почути про не зовсiм доброзичливе вiдношення до росiйскомовного населення на заході Украiни, може то чутки, може нi, але ж на рівному місці чутки та плітки не виникають. :)
Знову радіо ОБС. ;)

Ще за часiв СРСР можно було почути про не зовсiм доброзичливе вiдношення до росiйскомовного населення на заході Украiни, може то чутки, може нi, але ж на рівному місці чутки та плітки не виникають.
Але потім прийшла незалежність, і Львівське метро закрили за непотрібністю.

Ще за часiв СРСР можно було почути про не зовсiм доброзичливе вiдношення до росiйскомовного населення на заході Украiни, може то чутки, може нi, але ж на рівному місці чутки та плітки не виникають.
Я говорю про тут і тепер. І про совок. Сьогодні не совок. А сфера послуг як і вчора. У Львові перебудувалися, а в нас... Можливо, лише по одному нашому форуму важко судити, але... Саме сприйнятте - перейшли на російську - о принизилися... Не відповіла українською - героїня. Мені це чомусь нагадує совдепівські черги. Зробить покупець зауваження продавщиці - а з черги за неї заступаються: "Не портите нервы... ей и так тяжело..."

сможет, в держадминистрации
. облсуде,
но не в частном бизнесе

За Вашими словами сьогодні так само.
Пробачте, я почую відповідь сьогодні на питання? Навіщо потрібна російська мова як друга державна? Що питання дуже важливе і його потрібно вирішити для миру і злагоди я вже чула.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу