Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Снесли памятник воинам УПА

• Автор теми Автор теми АК
  • Дата створення Дата створення
Ты бы лучше ваще никого "не чипав" - *** тут поучать всех, цезарь, епт.

Я - українець! Моя країна - Україна! Моя мова - українська! І чипати я буду всіх, хто стане на перешкооді моїх прав жити на своїй землі!

Cesar_georgiy Вы мой духовник? Или учитель по этике? Или серьёзно полагаете что БОГУ с большой буквы есть до этого дело? За Крым договорились и то хорошо. По левобережью не согласен, но без фактажа спорить не буду (поищу). К слову ваши без сомнения уважаемые деды прадеды жили 250-300 лет? (это о фактаже).
И ещё, я не могу запретить(да и не стал бы) вам постить такое:

"Ви заперечите належність цих земель до української етнічної території?), то ж події яки називаються "******** на Волині", це логічна відповідь на дії польського уряду та Армії Крайової!
Молю Бога, аби такого не сталося на лівобережжі, яке протягом 50-60 років засилялось росіянами, а протягом істоії ще й Сербами!"

Но так будте готовы угрожая кому-либо смертью(по ходу сожалея об этом) получить следующие:

малыш, я смотрю тебя сильно задело а?
а теперь прикинь даешь ты свой адрес, а меня поддерживают еще 200 чел)))) Тоже не любят вас - *****асов-наци.

И сидишь ты по "своей адреси" и держишь в руках кишки семьи и думаешь - и ***.. было *********** на форуме?

До сих пор я не переходил на личности, так что сиди подонок и не гунди.

Я не люблю когда мне говорят про чемодан, и счёл это хамстом, не считая остального.

P.S.К слову кто вам в Харькове жить то мешает, отличный город.

А от тут без іронії! Якої саме відповіді ви чекаєте? Осуду? Схвали?

И не как иначе!Третьего здесь не дано!

Я - українець! Моя країна - Україна! Моя мова - українська! І чипати я буду всіх, хто стане на перешкооді моїх прав жити на своїй землі!

А я - русский!И мой язык - русский! А моя страна тоже -Украина !И все мои предки , корень которых ведётся ещё от Алёнина-Лебедя, родом отсюда! И я тоже буду защищать СВОЁ право жить на СВОЕЙ земле!

з.ы.А с Василем Симоненко Вы таки "опростоволосились"! ;)

Останнє редагування:
Автор этих строк Василь Симоненко(1935-1963) признанный сейчас(!) классик украинской поэзии середины 60 годов прошлого столетия , диссидент,фактически замученный режимом в 28-и летнем возрасте за свою деятельность по освещению сталинских репрессий!
Віршик в його стилі!
А як Вам таке?

Вона прийшла непрохана й неждана,
І я її зустріти не зумів.
Вона до мене виплила з туману
Моїх юнацьких несміливих снів.

Вона прийшла, заквітчана і мила,
І руки лагідно до мене простягла,
І так чарівно кликала й манила,
Такою ніжною і доброю була.

І я не чув, як жайвір в небі тане,
Кого остерігає з висоти...
Прийшла любов непрохана й нежданна -
Ну як мені за нею не піти?

Василь Симоненко й справді писав дуже гарні вірщі, заперечувати його талант важко, але:
1). він приблизно такого віку як моя бабушка, тому я знаю це покоління, вони й війну погано пам'ятають, не те, щоб розбиратись хто там був добрий, хто поганий!
Останнє підпілля в Карпатах було придушене в 50-53 році, коли йому було 15 років!!! Він ще бігав по калюжах в своєму селі, і наврядчи знав про існування УПА!!!!! Він і німців наврядчи пам'ятав!
2). освіту він дістав в університеті на факультеті журналістики, що само вже каже про його заангажованість, а його запальна підтримка розпочатих Хрушьовим антисталіньських реформ, ще більше підтверджує те, що він чітко дотримувався лінії партії!! А чого варті слова:

"Де зараз ви, кати мого народу?
Де велич ваша, сила ваша де?
На ясні зорі і на тихі води
Вже чорна ваша злоба не впаде.
Народ росте, і множиться, і діє
Без ваших нагаїв і палаша..."

І це він написав в часи розквіту радянського союзу, в часи коли розпочалась найактивніша русифікація за всі часи!!!!!
То ж і не дивно, що саме такі думки панували в голові Симоненка стосовно УПА. Не берусь стверджувати, але певен, що він би мав іншу думку, коли б глибше проаналіщував цю тему, яка в СРСР була заборонена УПА - вороги-нацмсти і крапка, ось яка думка мала право на існування! Микита Сергійович використав молодого поета, і викинув на смітник, коли той почав зариватись!!!
P.S.Я лишаю за собою право не знати на пам'ять всіх віршів всіх українських поетів, бо стільки інформації в голові не втримаєш! І насамкінець віршик:
...
Чого ж той птах
бунтує так за мурами?
Чого ж той птах крилами обграти?!.
Товаришу, товариу похмурий мій,
Ну а як не хочем *******??!

І ми не вмрем!
Нас не зітруть із рубрики! -
Ми оживем в страшнім вогні стихії. -
Ми ще каратимем
хамів​
Мечем Республіки​
На місці лобнім,
там​
біля Софії!

Іван Багряний 1939, Харків, тюрма на Холодній Горі

Останнє редагування:
А я - русский!И мой язык - русский! А моя страна тоже -Украина !
1. Я вже звинувачував Вас у софізмі, а тепер Ви підтвердили це! Логічна цепочка не сходиться! Якщо Ви русскій, а не русич, то Україна для Вас чужа! Особисто я поважаю Ваше право народитись націй землі, прожити тут чесно, в ладах із власною совістю, спочити (дай Бог вам здоров'я) тут і щоб Вашу могилу не було сплюндровано прийдешньою владою, як колись це робили комуністи без розбору!!! Але це за визначенням не Ваша країна, ви як не крути прийдешній чужинец, а забороняєте нам нам в своїй країні ставити пам'ятники своїм героям!!!
И все мои предки, корень которых ведётся ещё от Алёнина-Лебедя, родом отсюда! И я тоже буду защищать СВОЁ право жить на СВОЕЙ земле!
Відповім цитатою, яка призначалась для мене.
P.S.К слову кто вам в Харькове жить то мешает, отличный город.
з.ы.А с Василем Симоненко Вы таки "опростоволосились"! ;)
Читайте пост номер 238, фатальна для мене цифра.

К слову ваши без сомнения уважаемые деды прадеды жили 250-300 лет? (это о фактаже).
Що означає жили? Так, мої предки жили на Україні! Донетчина, Слобожанщіна! Як довго і звідки прийшли не знаю!
И ещё, я не могу запретить(да и не стал бы) вам постить такое:
"Ви заперечите належність цих земель до української етнічної території?), то ж події яки називаються "******** на Волині", це логічна відповідь на дії польського уряду та Армії Крайової!
Молю Бога, аби такого не сталося на лівобережжі, яке протягом 50-60 років засилялось росіянами, а протягом істоії ще й Сербами!"
Но так будте готовы угрожая кому-либо смертью(по ходу сожалея об этом) получить следующие:
І де в моїх словах Ви побачили погрозу? Ви ж сам кричите, що будете захищати себе і свою родину, якщо вас спробують з Криму "попросити", а тепер поставте себе на місце українців на Волині в 39 році! Логічно?
Я не люблю когда мне говорят про чемодан, и счёл это хамстом, не считая остального.
Знову ж таки, мій пост про "чимодан" йде під номером 228, в той час як Ваш про "українчиків" і т.і. під номером 201...

...1). він приблизно такого віку як моя бабушка, тому я знаю це покоління, вони й війну погано пам'ятають, не те, щоб розбиратись хто там був добрий, хто поганий!
...Він ще бігав по калюжах в своєму селі, і наврядчи знав про існування УПА!!!!! Він і німців наврядчи пам'ятав!

Интерестно на чьё мнение Вы тогда ориентируетесь по этому вопросу?Мои отец и мать,например,хоть и младше немного того поколения(они те кого сейчас называют "дети войны")довольно не плохо помнят начало 50-х поскольку годы были очень тяжёлые и такое откладывается в памяти хорошо, да и я на своём опыте знаю(хоть и не в том возрасте конечно ,но так уж вышло ,что не одна горячая точка за плечами) - война запоминается очень и очень крепко.

Интерестно на чьё мнение Вы тогда ориентируетесь по этому вопросу?
На людей, які жили в Карпатах під час війни, на їх дітей. Дуже гарні та гостинні люди! З Волиняками не спілкувався, їх думок не чув.
Мои отец и мать,например,хоть и младше немного того поколения(они те кого сейчас называют "дети войны")довольно не плохо помнят начало 50-х поскольку годы были очень тяжёлые и такое откладывается в памяти хорошо, да и я на своём опыте знаю(хоть и не в том возрасте конечно ,но так уж вышло ,что не одна горячая точка за плечами) - война запоминается очень и очень крепко.
Може й запам'ятовується, але наше село ніхто не палив і не нищів, ні комуністи, ні ******и. Моя бабушка 37го року, пам'ятає лише як німецьки солдати дали їй цукерку. Тиша і спокій. Одного разу правда в якусь хату бомба попала. Все.
А для Симоненка певно й не так трагічно все було, бо ж поступив хлопець з села до університету! А таке тоді не всім вдавалось!

1. Я вже звинувачував Вас у софізмі, а тепер Ви підтвердили це! Логічна цепочка не сходиться! Якщо Ви русскій, а не русич, то Україна для Вас чужа! Особисто я поважаю Ваше право народитись націй землі, прожити тут чесно, в ладах із власною совістю, спочити (дай Бог вам здоров'я) тут і щоб Вашу могилу не було сплюндровано прийдешньою владою, як колись це робили комуністи без розбору!!! Але це за визначенням не Ваша країна, ви як не крути прийдешній чужинец, а забороняєте нам нам в своїй країні ставити пам'ятники своїм героям!!!.

Вот тут уж ,как говорится - "извините поддвинтесь"!Я неплохо знаю своё "генеалогическое древо"(насколько это конечно возможно) и могу с достаточной определённостью сказать ,что первый предок о котором мне хоть ,что то известно(по мужской линии ,а по женской выходит ещё ранее) оставил свой след на этой земле ещё в далёком 1570 году(приблизительно +/-10-15-ть лет).Так что я по праву считаю себя коренным жителем ,а эту землю - своей исконной Родиной , а трактовка истории ,с позволения сказать - "новоделами" мне ,извините за грубость - до одного места!

Останнє редагування:
з.ы. А ответа по документам(особенно о "ЗВІТ З НАЦІОНАЛЬНИХ ЗБОРІВ УКРАЇНЦІВ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ " и "ВОЛОДИМИР СТАХІВ ДО ФЮРЕРА") я от Вас лично (как впрочем и не от одного из Ваших сторонников) так и не услышал...
23 червня - 14 вересня 1941 p.

1531/374 226

ВОЛОДИМИР СТАХІВ ДО ФЮРЕРА

Берлін-Вільмерсдорф, 23 червня, 1941.
РК 9380 А

Ваша Ексцелєнціє!

Високоповажний Пане Канцлєр Німецького Райху!

Фюрер Організації Українських Націоналістів - ОУН - Степан Бандера доручив мені почотне завдання передати Вашій Ексцелєнції, як Фюрерові Німецької Нації, що побідоносно бореться за новий лад в Европі, меморіял Організації Українських Нацоналістів відносно розв'язки українського питання.

ОУН, яка веде українські маси в їхній революційній боротьбі за творення Української Держави, є проникнена глибокою вірою в це, що сучасний збройний похід проти Москви знищить розкладаючий ***івсько-большевицький вплив на Европу й зламає остаточно російський імперіялізм.
І таки большовицький вплив Європа відчула через 5 років! Бухарест! Прага! Варшава!Прибалтика!
Відновлення незалежної національної Української Держави в сенсі мирового договору в Брест-Литовському закріпить новий лад в Европі й спричиниться до мирного й благого розвитку цього простору.
А що не створення незалежної національної Української Держави в сенсі мирового договору в Брест-Литовському могло бути ціллю? Зараз Україна й того не має!
В переконанні, що Ваша Екселєнція, як речник національного принципу, буде нашу національну боротьбу підтримувати, остаюсь з висловом моєї глибоко відчуваної поваги до Вашої Ексцелєнції.

Найвідданіший Володимир Стахів,
Керівник Ресорту в Політичному Бюрі ОУН
Чим діячи які ходили на поклін до гітлера гірщі тих, які ходили на поклон до сталіна? Комуняки кричять: дякуйте сталіну за соборність України, ачому не гітлеру???? Яка між ними різниця???
Я відповім! В кількості жертв!!! Гітлер вбив 2 млн. українців, а сталін 20 млн.

Вот тут уж ,как говорится - "извините поддвинтесь"!Я неплохо знаю своё "генеалогическое древо"(насколько это конечно возможно) и могу с достаточной определённостью сказать ,что первый предок о котором мне хоть ,что то известно(по мужской линии ,а по женской выходит ещё ранее) оставил свой след на этой земле ещё в далёком 1570 году(приблизительно +/-10-15-ть лет).Так что я по праву считаю себя коренным жителем ,а эту землю - своей исконной Родиной , а трактовка истории ,с позволения сказать - "новоделами" мне ,извините за грубость - до одного места!
Тоді знову ж як кажуть "не извмню, и не подвинусь"! Якщо історія не зберігає паперів про моїх предків, бо вони селяни та козаки, бо вони кулаки, сім'ї яких вилилались до Сибіру, а війна розкидала повсьому світу від Петербургу до Манчестеру, це ще не означає що я безродний і тим більш "новоделака"! А те, що Господь забрав поїх прадідів до мого народження або коли я ще був малий, не дало мені змоги більше про них дізнатись!!! Але й того що я знаю вистачить, що б пишатись ними!
Я не знаю, Ващі корені, але якщо Ви змогли їх прослідити так далеко, то певно що їх зафіксували папери, і жили вони в місті! Правельно?

А Батьківщіною ви можете вважати що завгодно, тільки от земля не Ваша, а наша - Українська!!! Завжди була, й завжди буде!

Тоді знову ж як кажуть "не извмню, и не подвинусь"! Якщо історія не зберігає паперів про моїх предків, бо вони селяни та козаки, бо вони кулаки, сім'ї яких вилилались до Сибіру, а війна розкидала повсьому світу від Петербургу до Манчестеру, це ще не означає що я безродний і тим більш "новоделака"! А те, що Господь забрав поїх прадідів до мого народження або коли я ще був малий, не дало мені змоги більше про них дізнатись!!! Але й того що я знаю вистачить, що б пишатись ними!
Я не знаю, Ващі корені, але якщо Ви змогли їх прослідити так далеко, то певно що їх зафіксували папери, і жили вони в місті! Правельно?!

1.Ничего не имею против ваших предков в частности.
2.Вы не знаете кто такой Алёнин -Лебедь ,я правильно понял?

з.ы.Если вдруг заинтересуетесь и станете смотреть в инете по поводу этой фамилии,то там много всякого бреда намалёванно ,но есть и рациональное зерно ,захотите расскажу , я этим вопросом еще с 80-ых интересуюсь, а отец и того соответвенно ранее, а до того дед ну и т.д.,в общем т.с. - "из поколения в поколение".

А Батьківщіною ви можете вважати що завгодно, тільки от земля не Ваша, а наша - Українська!!! Завжди була, й завжди буде!

Прежде всего эта земля исконно восточно-славянская, а значит и моя.На национальности типа украинцы , русские и т.д. в этом вопросе я восточных славян не делю.

Останнє редагування:
Так вот ко всеобщему сведению по материалам Нюренбергского процесса отряды ОУН-УПА были признаны национально-освободительными движениями а не ******скими формированиями со всеми вытекающими отсюда последствиями.

Извините , но это не правда. Да.Действительно ОУН-УПА прямо не осужденно (осужденна лишь СС-Галичина) Нюренбергским процессом,но и того, что Вы пишите там и близко нет ! Вот ссылка Посилання видалено здесь, помоему, все решения Нюренбергского требунала.Если хотите убедитесь сами.

речь шла только о двойных стандартах. Я вижу ситуацию с точностью до наоборот!
Полюбуйтесь!!! Шоковый материал!!!!
Геноцид русских украинцами!!!
Люди добрые, а кто из воспевателей украинских мясников Петлюры, Бандеры, Шухевича возьмёт на себя смелость покаяться за, созданный, предками этих, якобы обиженных Россией последышей Гитлера, Гиммлера, первый в мире концлагерь, и сотворённый теми же предками один из первых в мире геноцидов, геноцид в Галиции в 1913 году. Для того чтобы комментировать эту, с позволения сказать статью по названию «Почему в Украине не удается примирить ОУН-УПА и Красную армии», и почувствовать весь бред вышеозначенной статьи, нужно последовательно, обратиться к истории, но той которая была, а не той которую нам навязали с 1992 года. Предлагаю всем, кто пытается вступить в диалог, познакомиться с рубрикой в одесской газете "Наше Дело" на стр [gazeta-nd.com.ua/rubrics/dela_davno_minuvshih_dney/78.php] под названием «Талергоф: геноцид, о котором «забыли».» , и Вам станет ясно кто сотворил первые концлагеря, и кто сотворил один с первых геноцидов, геноцид русских, узнаете, откуда такая любовь у главного украинского крышевателя, бывших гитлеровских палачей, к концлагерям, и всё встанет на свои места. А если, ещё плюс, хорошенько вспомнить, все высказывания Тягнибока, поддерживаемого нынешним оранжево-серо-буро режимом, посмотреть на сегодняшние кодлы юных бандеровцев, которые сегодня заполонили всю Одессу, то, и станет ясно, почему, никогда ОУН-УПА и Красную армию не удастся примирить. Кто финансирует реставрацию фашизма, законсервированного на Украине, более 50 лет назад, кто вручает деньги, чёрные знамёна ОУН-УПА, этим бездумным, недорослям, а значит и безответственным подросткам, кто тянет детей в политику, да ещё густо окрашенную коричневым 1933 годом, в очередной гитлерюгенд, таким образом совершает преступление перед человечеством? Вот над этим, и возможными последствиями задумались бы лучше господа ******ские «адвокаты».из статьи «Почему в Украине не удается примирить ОУН-УПА и Красную армии». А для того, чтобы после начала жилищно-коммунальной реформы или иначе, современного бандеровского (именно бандеровского, потому что весь этот спектакль, и мифы, о некоем справедливом президенте, «оппозиционной» Тимошенко, которые, якобы защищают народ от правительства, спланирован, и исполнен, их бандеровской «гвардией»») голодомора, которая грянет после нового года, приложить спичку, и разжечь мировой пожар, ума много не надо. Этому отличный пример Грузия. Честь имею господа.
Взято из
h_t_t_p://kiev.vlasti.net/index.php?Screen=news&id=187253

[25.12.2006 03:49] мАскаль
Я читаю всю эту мерзость в коментах и просто поражаюсь. Народ! Вы что, с ума посходили?! Идеология совсем разъела ваши мозги? Какое примирение?! Какое тут вообще может быть обсуждение? Никогда не примирятся эти две стороны! Потому как, не может народ Великой Руси лечь под истерику безродных холопов, от которых отказалась одна сторона (Европа)и поставила под свой каблук другая (Русь). Просто вспомните, когда и кем были присоединены к нам эти западно-украинские территории! Они никогда небыли украинцами, и не станут ими. И перестали быть теми, кем были. Про таких говорят: "Без флага и Родины!". Поэтому и ненавидят они и тех и других. Поэтому и в ВОВойну обратили свою ненависть на всех, кроме себя и ******ов! Вы забыли (или не знаете), что вся эта зараза присягала Гитлеру лично? В инете есть текст этой присяги - почитайте. Самого Гитлера они объявили "почетным гетьманом всея украины, на все века". Это тех самых ******ов, которые планировали превратить славян в рабочий скот! Может мы и жили бы относительно спокойно с этим безродным племенем, как раньше, если бы не пришло им в голову, что именно они истинные хозяева Украины! Что именно они имеют право диктовать, как жить самим хозяевам страны... Может и можно было бы спокойнее переносить все это подлое племя, если бы они ратовали за то, чтобы вообще убраться отсюда и жить собственной лакейской жизнью... Но они же претендуют на "право избранных"! Получается, что побежденные нагибают победителей! Да еще и за деньги победителя! Ничего не смогли добиться серьезного, за весь период своего существования. Ни в одной области. Но требуют, чтобы их почитали, как высшую расу?! Посмотрите, как эта ползучая зараза заполонила Украину. За последние 10 лет, потихоньку, все это "тарасючье племя" повсплывали на важных постах, в учебных заведениях, в масс-медиа и проч. Т.е. везде, где удобно вести обработку населения (особенно молодежи). Вот где "ползучая оккупация"! А вы все на Россию пеняете. Потерпите еще немного... И ваши дети будут назначать свидания не у памятника Пушкину или Шевченко, а у памятника какому-нибудь "великому просветителю" Гиммлеру или "отца всех народов" Бандеры!

Ми весь час відходимо від теми гілки з переходом на взаємні звинувачення і лайку.Хотілося б відмітити деякі пункти:
1. З Приводу повстань - будь-який виступ проти існуючого правління можна пояснити задобою влади(починаючи зі Спартака).
2.У вироку Нюрнберзького процесу ніде не фігурує а-ні ОУН,а-ні УПА. Жоден з тих,що потрапили(можна сказати "втекли" -це суті не міняє) в американо-англійську окупаційну зону не був ні арештований,ні виданий СРСР.Бандеру,що відкрито жив у Західній Німечині,було підступно вбито агентом КДБ.Зараз це називають міжнародним тероризмом.
У тему:російських козаків,що проживали на території Італії і під час війни воювали з місцевими партизанами, англійці поросстрілювали.Навряд-чи це був акт традиційної нелюбові до росіян.
3.Націоналізм,як і його синонім - національна свідомість,повинен бути притаманним КОЖНІЙ людині, що УСВІДОМЛЮЄ себе приналежним до окремої нації.Хоч української,хоч російської.Коли заходить розмова про зневагу до людей іншої нації(антисемітизм,русофобія,українофобія і т.і.)це вже шлях до нацизму(зверхньості однієї нації над іншою) і повинно витравлюватись на корню.До речі,до УПА входили і євреї,а серед засновників українського націоналізму у 19ст. були етнічні росіяни.

Доброго дня всім. Вітаю православних з католицьким Різдвом :-)
Прочитав я всю гілку. Складається враження, що "почали за здравіє, а скінчили за упокій". Загалом, тема починалася про пам'ятник воїнам УПА, який було зруйновано у Харкові, а закінчилася виясненням "ти звідки, і чому ти не верблюд".

Отже, почнемо з самого початку незалежності України і руйнування пам'ятників Леніну. Так, у нас (на західній Україні) вони зносилися. Що це було? Проста зміна влади? Не думаю. Скоріш за все, це було власне виявлення волі людей, за те, що творила партія (або певні особи прикриваючись партією) на цих землях.
Тепер, щодо пам'ятника воїнам УПА, який знесено у Харкові. Чи було правильно встановлювати цей пам'ятник? Якщо подивитися на це з точки зору людей, які воювали у РА, то це не правильно. Однак, якщо подивитися з точки зору молоді, то їм абсолютно всеодно. Думаю, до пам'ятника статевих органів вони проявлять більше зацікавлення.
Чи було правильно його зносити? Важко сказати однозначно. Все залежить від того, якими ідеями прикриватися. Особисто моя думка - зносити не варто.

Щодо "німецьких прихвостнів". Панове, я більш ніж переконаний, що всі ви чули, як вояки УПА воювали з РА. Але вони воювали і з ******ами. От тільки про це чомусь мало згадують.
Звичайно, зустрічалося бидло і серед РА і серед вояків УПА. Однак, як говорив А. Середа: "Велика є сила чуттів, але Розум панує над нею, над Розум - безсмертна душа, а Господь над душею".

....Націоналізм,як і його синонім - національна свідомість,повинен бути притаманним КОЖНІЙ людині, що УСВІДОМЛЮЄ себе приналежним до окремої нації.Хоч української,хоч російської.Коли заходить розмова про зневагу до людей іншої нації(антисемітизм,русофобія,українофобія і т.і.)це вже шлях до нацизму(зверхньості однієї нації над іншою) і повинно витравлюватись на корню.До речі,до УПА входили і євреї,а серед засновників українського націоналізму у 19ст. були етнічні росіяни.
Уж слишком тонкая граница между национализмом и фашизмом...
Симптомы следующие - титульность, один государственный язык, искоренение рускоязычности, некачественный дубляж(часто неуместный!) ТВ программ, геноцид...
А начинается всё с избранности, исключительности! По определению фашизма, кстати!

Отже, почнемо з самого початку незалежності України і руйнування пам'ятників Леніну. Так, у нас (на західній Україні) вони зносилися. Що це було? Проста зміна влади? Не думаю. Скоріш за все, це було власне виявлення волі людей, за те, що творила партія (або певні особи прикриваючись партією) на цих землях.
Тепер, щодо пам'ятника воїнам УПА, який знесено у Харкові. Чи було правильно встановлювати цей пам'ятник? Якщо подивитися на це з точки зору людей, які воювали у РА, то це не правильно. Однак, якщо подивитися з точки зору молоді, то їм абсолютно всеодно. Думаю, до пам'ятника статевих органів вони проявлять більше зацікавлення.
Чи було правильно його зносити? Важко сказати однозначно. Все залежить від того, якими ідеями прикриватися. Особисто моя думка - зносити не варто.

Вы как-то не понятно аргументируете различие между памятниками Ленина в Западной Украине и памятника УПА в Харькове. И те и те памятники сносились людьми без прямой санкции власти. (Памятники Ленину сносились с молчаливого одобрения власти, памятник УПА с молчаливого неодобрения, но разниуа невилика). Проясните, почему вы считает что памятник УПА сносить не стоило, а памятник Ленину стоило? Или я не правильно вас понял и вы считаете, что памятник Ленуну в ЗУ также не стоило сносить?

Вообще не понятен маневр в сторону молодежи, которая якобы не знает УПА? Молодежь гораздо больше не знает Ленина, чем УПА, хотя бы потому, что Ленин был давнее.

Неужели вы думаете, что вся молодежь интересуется в основном памятниками половым органам? Моя личная точка зрения состоит в том, что точка зрения этой ЧАСТИ молодежи вообще не должна учитываться при решении об установлении и сносе памятников, как будто этой молодежи и нет вообще.

Уж слишком тонкая граница между национализмом и фашизмом...
Симптомы следующие - титульность, один государственный язык, искоренение рускоязычности, некачественный дубляж(часто неуместный!) ТВ программ, геноцид...
А начинается всё с избранности, исключительности! По определению фашизма, кстати!

Я предлагаю один очень простой и функциональный критерий различия национализма и фашизма.

Национализм: Украинское - хорошо.
Фашизм: Неукраинское - плохо.

Назад
Зверху Знизу