Evricon
E
Самое гадостное - то, что в большинстве своем сейчас в школах работают 40-50-ти летние мадамы, которые считают, что вновь прибывшая молодежь и слова сказать не имеет права. И когда мы, молодые учителя начинаем на совещаниях возмущаться по поводу например, добровольно-принудительных поездок на разные мероприятия, которые обычно проводят перед выборами, на нас смотрят типа "молчи и не лезь". Вот одна моя коллега наотрез отказалась ехать на такое сборище, с ней же отказались многие наши - молодежь, так администрация гнобила потом, пока муж не позвонил куда надо (у нее супруг в прокуратуре работает), ну и видимо директриссе пригрозили. Теперь успокоилась и смотрит на нашу кучку "молодых и смелых" с опаской))
Это верно, но откуда "ноги растут" у таких явлений? В чем первопричина? Читайте статью.
Стратегії розподілу відповідальності світ дотримується і щодо професійних повноважень вчителів. Вони мають належно забезпечувати програмно-предметну діяльність учнів: засвоєння теоретичного матеріалу та його застосування під керівництвом вчителя на практичних заняттях. А ще оцінити якого ж рівня освітньої компетентності вдалося досягти кожному учневі.
При цьому оцінками наші закордонні колеги "радують" своїх учнів не кожного уроку, а лише три-чотири рази на рік. Зате оцінюють глибоко та системно, бо головним є не контроль, а навчальна підготовка. І це для тамошнього вчителя практично все. Відтак світова вчительська спільнота позбавлена наступних наших "обов’язків" :
- писати конспекти своїх уроків та комусь їх подавати на "перевірку";
- щодня задавати, щоб потім перевіряти домашні завдання;
- вичитувати мораль тим учням, котрі одягнуті чи ведуть себе якось "не правильно";
- готувати для колег "відкриті" уроки;
- чекати щомиті приходу на урок своєї адміністрації;
- заміняти уроки вчителів з іншого предмету своїм, а потім свої уроки віддавати колегам, що
повертаються з лікарняного (економія коштів важливіша принципів якісної освіти);
- зачитувати оцінки перед класом, щоб декому з учнів було соромно;
- орієнтуватись на зверху визначені підручники;
- вести різного роду агітацію на користь тих чи інших політичних сил;
- проводити заходи від імені різних громадських організацій;
- тощо, яких у нас без кінця і краю.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
PS Стандартная ссылка не получается почему-то, но можно скопировать и вставить в адресную строку браузера.

Я лично знаю школы так сказать государственные и частные..Ну и школу Бойко....Так вот частные т.е платные школы по уровню подаваемых знаний как бы неочень.(Просто учителя этичнее и выслушают ученика завсегда и спросят на уроке и повторят 10 раз если что не понятно)А школа Бойка по карману избранным (ну как бы я лично мужа олигарха не имею и Бойко для меня дорого.)так вот вопрос что значит дешевая и недешевая школы?