Так тема про сивоху. Сивушні масла - небеспечні для здоров'я. також, разом з сивушними маслами відходять важкі спирти і дегкі сполуки - вони мають температуру кипіння, або нижчу за етанол, або вищщу, тому в дистиляції ж такі поняття як "голови" і "хвости".
Значна частина цих додаткових спиртів - щкідлива. безпонтова, або отруйна (скажім, як метанол, який також утворюють дріжжи, окрім етанолу, та ще й ізопропілу).
Але. є н'юанс - сивушні масла також розчинюються ароматичними спиртами, тому, повністю чистий дистилят - стає звичайним спиртом без особливого букету, з якого неможливо встановити сировину походження.
Тому, щоб напій мав певні властивості і міг мати назву, яку можна визначити на смак із закритими очіма - використовують часткове повернення сивухи в кінцевий напій.
Сорти віскаря, наприклад, повністю визначаються тим, який процент голів і хвостів і з якої підфази автор бренднейму повертає у дистилят.
P.S. доречі, неправильним режимом бродіння, домішками і навіть PH води - можна запороти навіть високоякісну сировину, отримавши, наприклад, високий відсоток ізопропанолу у виході. Або метанолу. І буде важке похмілля з диким перегаром.