Збір на FPV! Спільнота Стерненка

Штраф без прописки

• Автор теми Автор теми natasha mur36
  • Дата створення Дата створення

natasha mur36

Привіт!
Статус: Офлайн
Повідом.: 13
Штраф без прописки

Подскажите пожалуйста я продала и купила другую квартиру через агенство.По договору до выселения необходимо выписаться, что я сделала через паспортиста ЖЕКа. В агенстве сказали регистрацию в БТИ можно сделать позже, вчера пошла в новый ЖЕК, что бы прописаться в по новому адресу и паспортистка сказала, что без регистрации в БТИ она не пропишет и я буду платить штраф в размере 51 гривне за нарушение без прописки более 10 дней. Регистрация длится 19 дней в БТИ. Паспортистка права и для матери-одиночки может штраф быть меньше?

штраф полагается за проживание без регистрации. Скажите что вы там не живете.
штраф налагается в любом случае, если между снятием с регистрации и новой регистрацией прошло более 10 дней
другое дело, что размер штрафа предусмотрен от 1 до 3 ннмдг - от 17 до 51 грн (кажись, если правильно помню, лень смотреть сейчас), и уже с паспортисткой нужно говорить по поводу размера штрафа.
правда, вряд ли она пойдет навстречу счастливой обладательнице новой квартиры))))

Право власності за договором купівлі-продажу виникає не з моменту реєстрації права власності в БТІ, а з моменту державної реєстрації договору (ч.4 ст.344 Цивільного Кодексу). Тому якщо у Вас є договір купівлі-продажу і витяг з державного реєстру правочинів, Ви вже власник. А якщо Ви власник то і прописатися маєте право. Відмова паспортистки незаконна.

Попросите паспортистку составить постановление об административной ответственности. Пусть пишет 51 грн - заплатите по квитанции и ей от этого будет счастье за державу, или предложите ей 20 грн просто так. Но после регистрации в БТИ. Без этого она действительно не может регистрировать. Ст.182 ЦК
*Стаття 182*. Державна реєстрація прав на нерухомість

1. Право власності та інші речові права на нерухомі речі,
обмеження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають
державній реєстрації.

2. Державна реєстрація прав на нерухомість і правочинів щодо
нерухомості є публічною, здійснюється відповідним органом, який
зобов'язаний надавати інформацію про реєстрацію та зареєстровані
права в порядку, встановленому законом.

3. Відмова у державній реєстрації права на нерухомість або
правочинів щодо нерухомості, ухилення від реєстрації, відмова від
надання інформації про реєстрацію можуть бути оскаржені до суду.

Назад
Зверху Знизу