Законопроект навряд чи прийме законодавчий орган під керівництвом Республіканської партії, але якщо він ухвалить і його підпише губернатор Тейт Рівз, республіканець, він набуде чинності в липні.
Блекмон, сенатор першого терміну, який представляв округ на північ від Джексона, столиці, не відразу відповів на запити про коментарі.
У своїй заяві для
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
of Jackson Блекмон згадав велику кількість законодавчих актів штату, представлених за останні роки, які спрямовані на доступ жінок до послуг репродуктивного здоров’я, зокрема щодо абортів і контрацепції.
«
По всій країні, особливо тут, у Міссісіпі, переважна більшість законопроектів, що стосуються контрацепції та/або абортів, зосереджуються на ролі жінки, тоді як чоловіки становлять п’ятдесят відсотків рівняння», — написав він. «Цей законопроект підкреслює цей факт і вносить в розмову роль чоловіка. Люди можуть піднятися і назвати це абсурдом, але я не можу сказати, що це мене турбує».
Відколи Верховний суд скасував справу Роу проти Вейда у 2022 році та позбавив конституційного права на аборт, законодавчі органи штатів, очолюваних республіканцями, все частіше прагнуть обмежити доступ до абортів і контрацепції.
Наразі 12 штатів, включаючи Міссісіпі,
, а ще шість штатів забороняють аборти від 6 до 12 тижнів вагітності, згідно з некомерційною групою KFF, яка досліджує питання політики охорони здоров’я."