Стенограма:
[Голова Федеральної резервної системи Джером Х. Пауелл]
Добрий вечір. У п'ятницю Міністерство юстиції вручило Федеральній резервній системі повістки до суду великого журі, погрожуючи кримінальним обвинуваченням у зв'язку з моїми свідченнями перед Банківським комітетом Сенату минулого червня. Ці свідчення частково стосувалися багаторічного проекту реконструкції історичних офісних будівель Федеральної резервної системи.
Я глибоко поважаю верховенство права та підзвітність у нашій демократії. Ніхто, і точно не голова Федеральної резервної системи, не стоїть вище закону. Але цю безпрецедентну дію слід розглядати в ширшому контексті погроз та постійного тиску з боку Адміністрації.
Ця нова загроза стосується не моїх свідчень у червні минулого року чи реконструкції будівель Федеральної резервної системи. Вона не стосується наглядової ролі Конгресу. ФРС, через свідчення та інші публічні розкриття інформації, доклала всіх зусиль, щоб інформувати Конгрес про проект реконструкції.
Це приводи. Загроза кримінального переслідування є наслідком того, що Федеральна резервна система встановлює процентні ****** на основі нашої найкращої оцінки того, що служитиме громадськості, а не на основі вподобань Президента. Йдеться про те, чи зможе ФРС продовжувати встановлювати процентні ****** на основі даних та економічних умов, чи ж натомість монетарна політика буде керуватися політичним тиском або залякуванням.
Я служив у Федеральній резервній системі за чотирьох адміністрацій – як республіканців, так і демократів. У кожному випадку я виконував свої обов'язки без політичного страху чи прихильності, зосереджуючись виключно на нашому мандаті цінової стабільності та максимальної зайнятості. Державна служба іноді вимагає твердої позиції перед обличчям загроз.
Я продовжуватиму виконувати роботу, яку Сенат затвердив для мене, – з чесністю та відданістю служінню американському народу. Дякую.