Справді? А які такі особливі ****нські "рацii та обставин для еволюції осiби" ти маєш на увазі?
Чим вони мають відрізнятися від загальнолюдських - тих, які спонукають інших людей до змін?
На мою думку, все виділене має місце завжди. Всюди. В будь-якому середовищі, суспільстві та місці на планеті.
А вже ж хто і як саме схоче чи не схоче змінитися, скориставшись певними обставинами власного життя, то вже питання особистого вибору кожного.
Як на твою думку - процес еволюції залежить від державного устрою? Чи він відбувається постійно і повсюди?
Нiт, тiльки там та i у тому обсягу, де i скiльки iснує необхiднисть.
Прогрес штовхає необхiднiсть, нема необхiднiстi - видсутний i прогрес.
У Африцi, наприклад, життя не дуже важке взагалi, їж бананы, пий кокоси, полюй антилоп.
Будувати не треба, машинерiя не потрiбна, бабу тюк дрючком у потилицю i пiхва є ...
Можуть запродати у рабство, так, але ж можно i власноруч когось запродати.
Трохи прав бракує, але нема i обов'язків.
Ось и увесь доступний "прогрес".
А розвитих лобовіх часток моску майже нема i у даний час.
Так от, *****и - то є аналог африканцiв, якщо в стасунку до прогреса.
Нiкому вони не були потрiбни, навiть собi, нiчого вони не робили, гнiли та дохли собi, як мухi.
А як панiв рiзати думка, то тiльки коли самим паном мріє стати.
I нiколи нiчого гарного не трапилось в мокше.
Кожна наступна влада була гiрше, нiж попередня,
тому що кожен "нарiд" отримує таку владу, яку заслуговое.
Так шо нi, це не тiльки ***ло и його "отруєнe кремлівсько-імперськe середовищe".
***ло - це очікувальний результат.
До ***ла був совок, до совка був iмператор, а там низка царiв кожен краще попереднього ...
Ти безумовно переконаний в цьому? Я все ж схиляюся до тієї думки що як живі істоти вони не безнадійні. За певних умов, звісно ж.
Найперше - необхідно вилучити їх з отруєного кремлівсько-імперською пропагандою середовища. Далі - помістити поруч з нормальними людьми. Щоразу суворо та жорстко карати за найменші намагання вийобуватися типу "Можем повторить!", "Мы - самые-самые и никто нам не указ!!"(рос.) і т.ін.
Тобто задум такий - залучити їх до нового, людського життя, в зовсім інших умовах. Зробити все для того, аби вони відчували вагомі та значущі переваги нового способу існування - і, разом з тим, усвідомлювали що їх колишні звички його псуватимуть.
Навряд чи знадобиться більше двох поколінь аби замість йобнутих імперців отримати досить цивілізованих громадян якоїсь пристойної країни.
Такий собі принцип "діжки солоних огірків" - кожен свіжий огірок, потрапляючи до діжки з вже просоленими, стає таким як вони.
Лишається тільки знайти добровольців, які б погодилися прийняти до себе ****нців і бути з ними поруч поки ті перевиховуються.
Але, як то кажуть, то вже зовсім інша історія.
Будь ласка, тiльки не журись потiм.
Я даже не певний хто перший тобi дасть у писок, *****и чи украiнци.
Я ж не знаю, звідкіля ти пишеш цей свiй наратив.