Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Резерв+

• Автор теми Автор теми Ah
  • Дата створення Дата створення
в законе не прописано, что обязаны пройти. Не ну если быть терпилой и всего бояться то вперед.

Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні:

... прибувати ЗА ВИКЛИКОМ районних (міських) ТЦК та СП .... до ТЦК та СП, ... у строки, зазначені в ОТРИМАНИХ ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках, розпорядженнях) районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, ... для ..ПРОХОДЖЕННЯ МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ, ...
ПРОХОДИТИ медичний огляд та лікування в закладах охорони здоров’я згідно з рішеннями комісій з питань взяття на військовий облік, направлення для проходження базової військової служби або ВЛК районних (міських) ТЦК та СП....

Відтак, чинним законодавством не передбачено , що військовозобовʼязаний має проявляти ініціативу з проходження медичного огляду.

Таку ініціативу має проявляти ТЦК та СП шляхом вручення направлення на ВЛК.

А це означає, що військовозобовʼязаний, навіть якщо він обмежено придатний, нічого не порушив , якщо до лютого 2025 року ВЛК не пройшов (але тільки за умови, що ТЦК та СП не направляв його на ВЛК).

Але обовʼязком для військовозобов'язаних бути ініціатором проходження ВЛК ця норма не є

Відтак, покарати обмежено придатних за перепроходження ВЛК до лютого 2025 року зможуть виключно у випадках, коли ТЦК та СП направляв військовозобовʼязаного на ВЛК, а військовозобовʼязаний таку вимогу проігнорував.
Ну так ему ТЦК присылал повестку и направил его на ВЛК и он это подписал.

Ну так ему ТЦК присылал повестку и направил его на ВЛК и он это подписал.
***ть, та нічого йому не буде, прийде на влк з бомажками про інвалідність та заявою про відстрочку і все. Всі історії про "забрали" - то все не про інвалідів, хоча йому ще рік тому казали сходити і оформити, але ж чесати яйця було приємніше, ніж отримати 17 тисяч штрафу (поки що).

Да я хотел сказать когда я там был, парень пришел продлевать бронь он дорожник ремонт дорог я так понял, так вот в тцк у него уже просрочка была, и он так попал, ему на влк выписали повестку и штраф, а штраф что не продлил бронь, я впервые узнал что за бронь могут дать штраф?
Ви мене дивуєте, м'яко кажучи...Щойно спробував записатись в Салтівському ТЦК. Повно вільних місць і завтра, і в понеділок...Їдіть і подавайте заяву..
ЗІ. Ви - троль? Може ви нам всім тут по вухам їздите?

***ть, та нічого йому не буде, прийде на влк з бомажками про інвалідність та заявою про відстрочку і все. Всі історії про "забрали" - то все не про інвалідів, хоча йому ще рік тому казали сходити і оформити, але ж чесати яйця було приємніше, ніж отримати 17 тисяч штрафу (поки що).
Та так і буде

Я ж про те і кажу, йому немає чого боятися і слід спокійно пройти ВЛК та оформити відстрочку.

Да я хотел сказать когда я там был, парень пришел продлевать бронь он дорожник ремонт дорог я так понял, так вот в тцк у него уже просрочка была, и он так попал, ему на влк выписали повестку и штраф, а штраф что не продлил бронь, я впервые узнал что за бронь могут дать штраф?
Очень странная история, учитывая что с 1 декабря бронь только через интернет оформляется работодателем. Каким образом тогда он ее продлял:confused:

заяву на видстрочку? или вы записались на обликовый документ, на обликовый на следующий день свободно можно записаться а на отсрочку я месяц назад подал и свободное было только 30 раньше нельзя
Записуєтесь на :

Повідомлення про зміну облікових даних (Військовозобов’язаний (резервіст) рядового, сержантського, старшинського складу запасу)​

бо надана відстрочка це і є зміна облікових даних...

вы на завтра записались? ***яя тогда ща запишусь на завтра в начале декабря не было мест раньше 30. Это как сняли с очереди людей.
Хоч на завтра, хоч на понеділок , хоч на всі дні наступного тижня, зранку до вечора...То вам так треба було....
ЗІ. "То ты так хочешь, как я боюсь..."(с)

Приходите, на вахте говорите что по повестке… которую не получили…… вас запускают и идете в кабинет который нужен

в законе не прописано, что обязаны пройти. Не ну если быть терпилой и всего бояться то вперед.

Призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні:

... прибувати ЗА ВИКЛИКОМ районних (міських) ТЦК та СП .... до ТЦК та СП, ... у строки, зазначені в ОТРИМАНИХ ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках, розпорядженнях) районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, ... для ..ПРОХОДЖЕННЯ МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ, ...
ПРОХОДИТИ медичний огляд та лікування в закладах охорони здоров’я згідно з рішеннями комісій з питань взяття на військовий облік, направлення для проходження базової військової служби або ВЛК районних (міських) ТЦК та СП....

Відтак, чинним законодавством не передбачено , що військовозобовʼязаний має проявляти ініціативу з проходження медичного огляду.

Таку ініціативу має проявляти ТЦК та СП шляхом вручення направлення на ВЛК.

А це означає, що військовозобовʼязаний, навіть якщо він обмежено придатний, нічого не порушив , якщо до лютого 2025 року ВЛК не пройшов (але тільки за умови, що ТЦК та СП не направляв його на ВЛК).

Але обовʼязком для військовозобов'язаних бути ініціатором проходження ВЛК ця норма не є

Відтак, покарати обмежено придатних за перепроходження ВЛК до лютого 2025 року зможуть виключно у випадках, коли ТЦК та СП направляв військовозобовʼязаного на ВЛК, а військовозобовʼязаний таку вимогу проігнорував.
Будеш оце розповідати, коли тобі штраф випишуть

там такие двери выходишь только с представителем тцк в хол самим не выйти
А нас, проблема попасть в здание, а если попал в здание то по сути можно идти куда угодно, 2 недели назад на подачу отсрочки вообще никого не было, все стояли на забрать или узнать об отсрочке

расскажу вчера была картина, девушка вызвала полицию, парня не выпускали выписали повестку (похоже боевую ему стало плохо она ломилась в двери не пустили приехала полиция походила по коридору, помахала руками и приняла у девушки заявление и уехала, а другая девушка плакала муж безвсити пропал на войне на связь не выходит, я сам сижу в шоке такое насмотришься там, шо с ума сойти можно, полицию там постоянно вызвают но они максимум шо заявление принимает и все до мобилизированых не попасть.
Раз 5-7 был за месяц, один раз талончик выписывали на входе, а на выходе сдаешь, все остальные просто запись в книгу и на выходе вычеркивают

Холостяк333, ВЛК тебе надо пройти, чтобы убрать обмеженно-придатный, после прохождения выдадут новый ВОД. Далее подаёшь заявление на отсрочку, когда там записался.
Касательно штрафа, ну пробуй договориться с ТЦК. Как вариант, пробуй обратиться в безоплатну державну допомогу и с жалобой в Министерство обороны + Укрпочту, что ты не получил уведомление о наличии повестки.

ps Ну а так ты сам виноват. Тебе прислали повестку, поскольку ты обмеженно-придатный и до 4 февраля надо перепройти ВЛК + нет информации об отсрочку, но всё равно из-за ВЛК повестка была. Сделал бы всё вовремя, ничего б такого не было.

Походу каждое ТЦК как своя вселення.

Очень смешно туда требуют оригиналы
Показать да, но не отдавать. По крайней мере у меня приняли обычные копии, некоторые люди ездили по больницам и брали копии с мокрыми печатями.

Назад
Зверху Знизу