Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Весь 2й курс ХИРЭ пошел в погранвойска в БрестУ якому полку служили?(с)
Да какие там ветераны. школу заканчивали в 16, на втором курсе как раз 18 стукало.Як ставилися у армії до таких ветеранів?
А що там було робити на кордонах з братніми соціалістичними країнами?Весь 2й курс ХИРЭ пошел в погранвойска в Брест
Возле Бреста было так - 2 сигнальные системы, между ними километр кустов и болот, потом речка Буг. И все равно некоторые несознательные пытались покинуть родинку.А що там було робити на кордонах з братніми соціалістичними країнами?
Після 1 та 2 курсів , кого куди . Я попав на флот .Тобто з пів-курсу?
Та ні, весною це вже мабуть після цілого курсу.
Який у цьому був сенс?
Якщо б їх відправили до Афгану, то ще як-то.
да..в 80-ті роки до армії підпадали під призов практично всі студенти ВНЗ, я особисто маю знайомих, яких загребли після першого курсу.
З 1989 року настало суттєве пом'якшення й студентам дозволили закінчувати навчання, після чого призов відбувався лише на один рік.
Студенти ВНЗ з військовою кафедрою закінчували навчання з отриманням звання лейтенанта запасу та до армії вже не призовались.
Странно..... Со 2 курса начинается уже кафедра, по-идее не должны были загрести, если после 1-го не забралиМеня загребли в 86м оттуда после 2-го курса (ПМ-84)
А хоть одного несознательного, который пожелал бы в "працветающей стране Саветав" жить поймали?некоторые несознательные пытались покинуть родинку.
1. В вузах где была военка, была бронь у студентов. Но ее сняли в 85 что-ли и вернули в 87м . Когда я вернулся, уже все было по-старому. Зато дали выбор - ходить на военку и стать летехой или забить и остаться рядовым. Ну все забили конечно.Странно..... Со 2 курса начинается уже кафедра, по-идее не должны были загрести, если после 1-го не забрали
А хоть одного несознательного, который пожелал бы в "працветающей стране Саветав" жить поймали?![]()
Наче приєднали його до ХПІ, замість військової кафедри тепер.О, кстати, хотел спросить давно, может вы в курсе: на вывеске танкового училища, что на Полт.Шл., упоминается "ХПИ".
Как они соотносятся друг с другом, и где какое ведомственное подчинение?
Наче приєднали його до ХПІ, замість військової кафедри тепер. Хоча не уявляю, що тепер студенти і вчаться у ХПІ, і туди ходять, чи що? Та зараз ніхто мабуть нікуди не ходить.
Я навіть за ХПІ ніколи не знав, у якій воно структурі. Може воно взагалі комунальний заклад.Т.е. структурно в системе Минобрнауки, не Минобороны? Или как-то хитрее?
Нет, в 85-м, именно в 87-м я поступал, со мной в комнате жил парень, как раз вернулся на 2-й курс после первого такого призыва.Не з 82го. Пізніше. Я таких знаю, приблизно 87 рік.
Не один. Призывали с 85-го по 89-й. В 89-м отменили, более того, вернули из армии тех, кого успели забрать в состоянии "студент". Ото повезло пацанам. Один мой товарищ вернулся через год службы, но фишка в том, что попал он во флот, т.е. считай на 2 года жизнь облегчилиЕмнип в Харькове был один год, когда студентов призвали.
интересный вопросА як було з тими, хто служив у інших республіках у той момент, коли Україна набрала незалежність?