Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Пишуть, що у СРСР з 1982 по 1989 роки брали до армії студентів

• Автор теми Автор теми Мальдивский принц
  • Дата створення Дата створення
Є дружбан, у 85му вступив у ХАІ. Наче саме з того року скасували "бронь". Тож з першого курсу, десь з листопада вже був у військах. Оформлювали це як академвідпустки, через два роки можна було повернутися
(якщо не плутаю)

А що там було робити на кордонах з братніми соціалістичними країнами?
Возле Бреста было так - 2 сигнальные системы, между ними километр кустов и болот, потом речка Буг. И все равно некоторые несознательные пытались покинуть родинку.

в 80-ті роки до армії підпадали під призов практично всі студенти ВНЗ, я особисто маю знайомих, яких загребли після першого курсу.
З 1989 року настало суттєве пом'якшення й студентам дозволили закінчувати навчання, після чого призов відбувався лише на один рік.
Студенти ВНЗ з військовою кафедрою закінчували навчання з отриманням звання лейтенанта запасу та до армії вже не призовались.
да..
помню...мне выделили два отделения.задача -поднять танковые ворота.....
успел отскочить но не полностью.поламало два больших пальца.
за пивом ходил в кедах....

Меня загребли в 86м оттуда после 2-го курса (ПМ-84)
Странно..... Со 2 курса начинается уже кафедра, по-идее не должны были загрести, если после 1-го не забрали
некоторые несознательные пытались покинуть родинку.
А хоть одного несознательного, который пожелал бы в "працветающей стране Саветав" жить поймали? :D

у 86 році з ХАІ усіх після 1 курсу забрали, мене теж. Не усі повернулися, де хто з палочкою пришкандибали. Мені 20 років потім один і той самий кошмар снився що мене знову забирають у армію. Так що вибачте мені мій негромадянизм - більше я туди не піду.

Странно..... Со 2 курса начинается уже кафедра, по-идее не должны были загрести, если после 1-го не забрали

А хоть одного несознательного, который пожелал бы в "працветающей стране Саветав" жить поймали? :D
1. В вузах где была военка, была бронь у студентов. Но ее сняли в 85 что-ли и вернули в 87м . Когда я вернулся, уже все было по-старому. Зато дали выбор - ходить на военку и стать летехой или забить и остаться рядовым. Ну все забили конечно.
2. Да, ловили иногда, не я лично но участвовал пару раз в прикрытии- одного дядьку не в себе, который уже несколько попыток делал (его ловили и отправляли в дурку - кто ж в своем уме из СССР побежит, а вот он не сдавался). И группу птушников каких-то пэяных- вышли на наших молдаван которые в дозоре анекдоты на весь лес травили по-молдавски - подумали, что уже в Польшу пришли.
Но настоящих шпионов- нет, не видел. Как и перебежчиков с той стороны.

У нас було пару студентів, які завдяки військовій кафедрі перейшли до військових вишів, мабуть на третій або четвертий курс.

О, кстати, хотел спросить давно, может вы в курсе: на вывеске танкового училища, что на Полт.Шл., упоминается "ХПИ".
Как они соотносятся друг с другом, и где какое ведомственное подчинение?
Наче приєднали його до ХПІ, замість військової кафедри тепер.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Не з 82го. Пізніше. Я таких знаю, приблизно 87 рік.
Нет, в 85-м, именно в 87-м я поступал, со мной в комнате жил парень, как раз вернулся на 2-й курс после первого такого призыва.

Емнип в Харькове был один год, когда студентов призвали.
Не один. Призывали с 85-го по 89-й. В 89-м отменили, более того, вернули из армии тех, кого успели забрать в состоянии "студент". Ото повезло пацанам. Один мой товарищ вернулся через год службы, но фишка в том, что попал он во флот, т.е. считай на 2 года жизнь облегчили ;)

А як було з тими, хто служив у інших республіках у той момент, коли Україна набрала незалежність?

Назад
Зверху Знизу