Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Профсоюз защита трудовых и соц.экон.прав

• Автор теми Автор теми еюа
  • Дата створення Дата створення
Ну наконец то появился человек, который Well-99 разъяснит, что тот нифига не понимает и колько еюа является настоящим светочем юридической мысли и надеждой угнетенных трудящихся.
У меня предложение. Флудилка как-то скучновата. Может данную тему вместо флудилки прикрепить? В ней сколько нового в юриспруденции от ТС, что "95 квартал" и Задорнов со своим "Ну и тупые" нервно курят в сторонке.

Сделать из флудилки профсоюзную помойку? :D

Ну наконец то появился человек, который Well-99 разъяснит, что тот нифига не понимает и колько еюа является настоящим светочем юридической мысли и надеждой угнетенных трудящихся.
У меня предложение. Флудилка как-то скучновата. Может данную тему вместо флудилки прикрепить? В ней сколько нового в юриспруденции от ТС, что "95 квартал" и Задорнов со своим "Ну и тупые" нервно курят в сторонке.
Если я в чем-то не прав — поправьте меня. Я ведь всегда готов услышать в чем именно я не прав. И когда не прав , поверьте , делаю выводы.

Я могу привести свои аргументы. Например, КЗоТ. (ст.247).

Стаття*247. Повноваження виборного органу первинної профспілкової організації на підприємстві, в установі, організації
Виборний орган первинної профспілкової організації на підприємстві, в установі, організації:

1) укладає та контролює виконання колективного договору, звітує про його виконання на загальних зборах трудового колективу, звертається з вимогою до відповідних органів про притягнення до відповідальності посадових осіб за невиконання умов колективного договору;
2) разом з власником або уповноваженим ним органом вирішує питання запровадження, перегляду та змін норм праці;
3) разом з власником або уповноваженим ним органом вирішує питання оплати праці працівників, форм і систем оплати праці, розцінок, тарифних сіток, схем посадових окладів, умов запровадження та розмірів надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних виплат;
4) разом з власником або уповноваженим ним органом вирішує питання робочого часу і часу відпочинку, погоджує графіки змінності та надання відпусток, запровадження підсумованого обліку робочого часу, дає дозвіл на проведення надурочних робіт, робіт у вихідні дні тощо;
5) разом з власником або уповноваженим ним органом вирішує питання соціального розвитку підприємства, поліпшення умов праці, матеріально-побутового, медичного обслуговування працівників;
6) бере участь у вирішенні соціально-економічних питань, визначенні та затвердженні переліку і порядку надання працівникам соціальних пільг;
7) бере участь у розробленні правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства, установи або організації;
8) представляє інтереси працівників за їх дорученням під час розгляду індивідуальних трудових спорів та у колективному трудовому спорі, сприяє його вирішенню;
9) приймає рішення про вимогу до власника або уповноваженого ним органу розірвати трудовий договір (контракт) з керівником підприємства, установи, організації, якщо він порушує Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», законодавство про працю, ухиляється від участі в переговорах щодо укладення або зміни колективного договору, не виконує зобов’язань за колективним договором, допускає інші порушення законодавства про колективні договори;
10) надає згоду або відмовляє в наданні згоди на розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу з працівником, який є ****** професійної спілки, що діє на підприємстві, в установі та організації, у випадках, передбачених законом;
11) бере участь у розслідуванні нещасних випадків, професійних захворювань і аварій, у роботі комісії з питань охорони праці;
12) здійснює громадський контроль за виконанням власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю та про охорону праці, за забезпеченням на підприємстві, в установі, організації безпечних та нешкідливих умов праці, виробничої санітарії, правильним застосуванням установлених умов оплати праці, вимагає усунення виявлених недоліків;
13) здійснює контроль за підготовкою та поданням власником або уповноваженим ним органом документів, необхідних для призначення пенсій працівникам і членам їх сімей;
14) здійснює контроль за наданням пенсіонерам та інвалідам, які до виходу на пенсію працювали на підприємстві, в установі, організації, права користування нарівні з його працівниками наявними можливостями щодо медичного обслуговування, забезпечення житлом, путівками до оздоровчих і профілактичних закладів та іншими соціальними послугами і пільгами згідно із статутом підприємства, установи, організації та колективним договором;
15) представляє інтереси застрахованих осіб у комісії із соціального страхування, направляє працівників до санаторіїв, профілакторіїв і будинків відпочинку, туристичних комплексів, баз та оздоровчих закладів на умовах, передбачених колективним договором або угодою, перевіряє стан організації медичного обслуговування працівників та членів їхніх сімей;
16) визначає разом з власником або уповноваженим ним органом відповідно до колективного договору розмір коштів, що будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію, утримання житла, веде облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, розподіляє в установленому законодавством порядку жилу площу в будинках, споруджених за кошти або за участю підприємства, установи, організації, а також жилу площу, що надається власникові у розпорядження в інших будинках, здійснює контроль за житлово-побутовим обслуговуванням працівників;
17) представляє інтереси працівників підприємства-боржника в ході процедури банкрутства.

Виборні органи профспілкової організації, що діють на підприємстві, в установі, організації, мають також інші права, передбачені законодавством України.
(Із змінами і доповненнями, внесеними згідно з указами Президії
Верховної Ради Української РСР від 24.01.83*р. №*4617-X,
від 27.02.85*р. №*8474-X,
від 27.05.88*р. №*5938-XI;
законами України від 05.07.95*р. №*263/95-ВР,
від 05.04.2001*р. №*2343-III,
від 16.01.2003*р. №*429-IV,
від 10.07.2003*р. №*1096-IV)

=
Видите здесь 17 пунктов и все это работа первичной профсоюзной организации. Well-99 указал только п.1.

Я его поправил, что профсоюзная организация и именно она, а не Well-99 вправе решать, что в настоящее время самое главное и чем именно нужно сейчас заниматься.

Так в чем я не прав? Объясните, пожалуйста.
=

В профсоюзе все нудисты, или это исключительный случай?

Интересно, в чем смысл копирования кзота в сюда? Вот так, с перечнем внесённых изменений? Это должно впечатлить, придать вес словесами? Кошмар какой-то...

Интересно, в чем смысл копирования кзота в сюда? Вот так, с перечнем внесённых изменений? Это должно впечатлить, придать вес словесами? Кошмар какой-то...

:D причем, в пять утра.
Горит зеленая лампа, работает Владимир Ильич (с)

Психическими отклонениями попахивает, копирование статьи кзота в пять утра

Так в чем я не прав? Объясните, пожалуйста.
Вы неправы в том, что игнорируете предписания врачей и не принимаете галоперидол добровольно.
Вы бросьте эти шутки. Добьетесь лишь того, что амбулаторное лечение вам заменят на принудительное в стационаре.

Простите, а Вы у психиатра давно были?
В мае или июне 2017г.
Дело в том, что согласно Закона Украины «Об охранной деятельности» охранник при приеме на работу обязан предоставить определенные документы:

Стаття 11. Умови залучення громадян до охоронної діяльності

1. Персоналом охорони можуть бути дієздатні громадяни України, які досягли 18-річного віку, пройшли відповідне навчання або професійну підготовку, уклали трудовий договір із суб'єктом господарювання та подали документи, що вони:

1) не перебувають на обліку в органах охорони здоров'я з приводу психічної хвороби, алкоголізму чи наркоманії;
2) не мають непогашеної чи незнятої судимості за скоєння умисних злочинів;
3) не мають обмежень, встановлених судом щодо виконання покладених на них функціональних обов'язків;
4) не мають обмежень за станом здоров'я для виконання функціональних обов'язків;
5) зареєстровані за місцем проживання в установленому законодавством порядку.
=

Срок действия "сертификата" — 2 года. (если не ошибаюсь, эти справки называются "сертификатами")

В связи с тем, что я являюсь руководителем первичной профсоюзной организации КП «Муниципальная охрана» и требую от администрации предприятия выполнения Законов Украины то и администрация предъявляет ко мне такие же требования.

Администрация предприятия следит за тем , чтобы все документы у меня были надлежащим образом оформлены.

Срок действия моих "сертификатов" закончился, поэтому я, по требованию администрации, прошел ежегодный медицинский осмотр и предоставил необходимые документы.
=
Я ответил на Ваш вопрос?

ЕЮА, при получении сертификата вы показывали психиатру эту тему, или разговаривали с ним на предмет профсоюза? :)

ЕЮА, при получении сертификата вы показывали психиатру эту тему, или разговаривали с ним на предмет профсоюза?
Еюа пришел к психиатру с Субботой. Тот спер у врача бланк справки и, естественно, зажигалку.

В мае или июне 2017г.
Дело в том, что согласно Закона Украины «Об охранной деятельности» охранник при приеме на работу обязан предоставить определенные документы:

Стаття 11. Умови залучення громадян до охоронної діяльності

1. Персоналом охорони можуть бути дієздатні громадяни України, які досягли 18-річного віку, пройшли відповідне навчання або професійну підготовку, уклали трудовий договір із суб'єктом господарювання та подали документи, що вони:

1) не перебувають на обліку в органах охорони здоров'я з приводу психічної хвороби, алкоголізму чи наркоманії;
2) не мають непогашеної чи незнятої судимості за скоєння умисних злочинів;
3) не мають обмежень, встановлених судом щодо виконання покладених на них функціональних обов'язків;
4) не мають обмежень за станом здоров'я для виконання функціональних обов'язків;
5) зареєстровані за місцем проживання в установленому законодавством порядку.
=

Срок действия "сертификата" — 2 года. (если не ошибаюсь, эти справки называются "сертификатами")

В связи с тем, что я являюсь руководителем первичной профсоюзной организации КП «Муниципальная охрана» и требую от администрации предприятия выполнения Законов Украины то и администрация предъявляет ко мне такие же требования.

Администрация предприятия следит за тем , чтобы все документы у меня были надлежащим образом оформлены.

Срок действия моих "сертификатов" закончился, поэтому я, по требованию администрации, прошел ежегодный медицинский осмотр и предоставил необходимые документы.
=
Я ответил на Ваш вопрос?

:іржач: сертификат о том, что не состоит на учете и быть здоровым - это две большие разницы:іржач:
и про медосмотры тоже можете не рассказывать

Я люблю Профсоюз, что само по себе и не ново,

Я люблю Профсоюз, я люблю тебя снова и снова,

Покидая свой вуз, я шагаю с работы устало,

Я люблю Профсоюз, и хочу, чтобы жизнь лучше стала.

Я работой горжусь и горжусь профсоюзным билетом.

Подружил Профсоюз председателей всех комитетов.

В свете каждого дня, как я счастлив, что нет мне покоя,

Есть друзья у меня, и они в жизни многого стоят.

Как прекрасна весна, как волшебно природы дыханье.

Наша цель всем ясна - дать студенчеству образование.

Пусть поют соловьи для влюбленных студентов, как прежде,

Жить нельзя без любви и без веры нельзя жить с надеждой.

Ах, как годы летят, мы грустим седину замечая,

Но пути нет назад - школу высшую мы защищаем....

Пусть звучит каждый вуз в трубных звуках весеннего гимна!

Я люблю Профсоюз и надеюсь, что это взаимно!

ЕЮА, выучить бы надо ваш гимн.

Вы неправы в том, что игнорируете предписания врачей и не принимаете галоперидол добровольно.
Вы бросьте эти шутки. Добьетесь лишь того, что амбулаторное лечение вам заменят на принудительное в стационаре.

Галоперидол - это для тупорылого белгородского ППС-ника (ему по диагнозу положено); еюа медикаментозное вмешательство не требуется и вредно. Он и так радует нас весёлыми шутками и искромётным профсоюзным юмором.
Под веществами он может быть опасен...

Галоперидол - это для тупорылого белгородского ППС-ника (ему по диагнозу положено); еюа медикаментозное вмешательство не требуется и вредно. Он и так радует нас весёлыми шутками и искромётным профсоюзным юмором.
Под веществами он может быть опасен...

А как он лихо вставляет цитаты из кодекса? Целыми статьями!!! С вопросом - Что не так? :)

Да, Вы правы.
Я цитирую здесь в теме нормы Закона именно для придания веса своим словам. (как свою аргументацию и то, что мои слова соответствуют нормам Закона). Ведь я не юрист. (у меня пока нет юридического образования)

Почему я, например, обязан верить Вам «на слово»?
Ведь и маститые юристы ошибаются, ведь так? (они ведь люди, со своими недостатками и не могут знать все и вся)

Иногда , будучи на 200% уверены в своей правоте они спорят, например, на виски — и проигрывают спор.
Всяко бывает...
=

Если бы Вы здесь также цитировали нормы закона, в подтверждение Ваших слов — Ваши слова были бы более убедительными. (а тема была бы еще интереснее и полезнее).
Согласны?

Ведь юридический раздел для Не юристов. Здесь люди пытаются получить консультацию. Выбрать себе, может быть юриста или адвоката, почитав и проанализировав его высказывания.

А ещё юристы могу послать ***** потенциального клиента, потому что тут же, в юрветке, узнали, что занудный кидала.

Основное назначение профсоюза, это ежегодное заключение с работодателем коллективного договора. В котором прописаны дополнительные социальные гарантии помимо прописанных в законодательстве. И надзор за соблюдением работодателем этого коллективного договора, в том числе вывод людей на стачку в случае невыполнения этого договора.
Если коллективный договор даже не заключен, то нет оснований говорить даже о существовании на предприятии профсоюза. Так, клуб поговорить.
Well-99, извините меня пожалуйста за мои резкие высказывания в отношении этого Вашего текста.
Если бы Вы перед этим текстом написали, например:
«По моему мнению, ...» или «Я считаю, что ...» - весь текст выглядел бы по другому и мой ответ был бы также совершенно другим.

В любом случае я не имел права так резко отвечать.
Поэтому простите меня. У меня не было желания Вас обидеть.
По рукам?
=

Уважаемые юристы, помогите пожалуйста разобраться. Каким образом на практике реализуется ч. 6 и ч. 7 ст. 252 КЗоТа Украины?

Стаття*252. Гарантії для працівників підприємств, установ, організацій, обраних до профспілкових органів

...
«Членам виборних профспілкових органів, не звільненим від своїх виробничих чи службових обов’язків, надається на умовах, передбачених колективним договором, вільний від роботи час із збереженням середньої заробітної плати для участі в консультаціях і переговорах, виконання інших громадських обов’язків в інтересах трудового колективу, а також на час участі в роботі виборних профспілкових органів, але не менш як 2 години на тиждень.»
и
«На час профспілкового навчання працівникам, обраним до складу виборних профспілкових органів підприємства, установи, організації, надається додаткова відпустка тривалістю до 6 календарних днів із збереженням середньої заробітної плати за рахунок власника або уповноваженого ним органу

Дело в том, что даже профкому собраться проблематично (кто-то на дежурстве, кто-то после суток)

Если я правильно понимаю, то работодатель обязан предоставить не менее 2 часов в неделю (с сохранением среднего заработка) для членов профкома.
=

Назад
Зверху Знизу