Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Про Харків, бітломанів, таксофонний вандалізм та як народився 50 років тому Харківський рок.

Боксерский ринг под открытым небом на "Динамо" я или не помню, или не застал, но в бассейне конечно плавал, а вот с 10 метровой вышки зассал прыгать
Був ринг, якщо йти від парку Горького по центральній алеї "Динамо", то він був ліворуч, напроти гімнастичного залу під тентом... Біля нього були одноповерхова роздягальня з душем - одноповерхова будівля... Мабуть, Ви трохи молодше. а ринг вже прибрали на той час, коли Ви там були.
В басейні плавал, але з вишки не плигав.
В парку Горького, дійсно, була металева вишка для того, щоб плигати з парашютом. Але цей парашут був на ковзному прив"язі до вертикального тросу і після того, як парашутист преземлювався, його піднімали на верхній майданчик лебідкою. Самому не довелося плигнути, бо тоді ще вчився у школі, а щоб з нього плигати треба було мати певну вагу, інакше не допускали. Нижче від цієї парашутної вишки, на схилі Саржиного яру було ще стрільбище для стендової стрільби...

Останнє редагування:
многие еще живы, тот же легендарный Близнецов.
В останній раз бачив Гену Блізнецова на зустрічі присвяченій ювілею 132 школи в ХАТОБі років 5 тому... Вчилися разом з ним у цій школі, але він старше за мене роки на 2...3... Ще нашу школу закінчив легендарний чемпіон з бігу на ковзанах Олег Гончаренко... Але це було дуже давно...
Нещодавно, коли був на кладовищі, побачив пам"ятник на могилі з викарбованою велосипедисткою, виявилось, що це могила Р. Ободовської...
Нещодавно помер легендарний волейболіст Ю.Поярков...

вырубили, в бассейне якобы была даже съемочная площадка, что там снимали одному богу известно, наверное бабло отмывали.
Ні, дійсно, там прямо у вані басейну був з"йомочний майданчик в якому було розміщено макет здається довоєнної площі Дзержинського. І знімалися деякі епізоди. Знімали фільм про академіка Ландау, з назвою "Дау". Дуже багато вели і натурних з"йомок в Харкові... А от щось про прем"єру цього фільму нічого досі і не чув...
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

А ось які декорації були у басейні (момент їх руйнування)

Останнє редагування:
Он и боксом в бассейне занимался
Ну, він про це не писав. Щодо боксу. Дійсно, я тренувався в секції боксу на "Динамо". Влітку - це був відкритий ринг на майданчику. що був напроти гімнастичного залу. А взимку - зал бокса був у трьоповерховому приміщенні прилеглому до басейну, де було, доречі, багато різних залів, в тому числі і, наприклад, для штангистів... Взимку заливавався каток на запасному футбольному полі для гри в хоккей з м"ячем і там же бігові доріжки для ковзанярів. Біля басейну заливалася коробка для хоккею з шайбою.

Охуенно так, в теме о битломанах всунуть своих тренеров по боксу. Разве нет?
Нагадую, що тема називається: Про Харків, бітломанів, таксофонний вандалізм та як народився 50 років тому Харківський рок. Так що можна усе, що стосується переліченого... Та й у ті роки, саме спортсмени, стали завозити до Харкова усю західну музику і не тільки музику, але й багато чого іншого. В тому числі від них поширювалися усі відомості про закритий для нас "залізною" завісою невідомий світ.

Когда я у Донды совсем немного тренировался
Донда був чи не найкращим тренером з боксу в Харкові. Мені не довелося у нього тренуватися. Моїми тренерами були Житлухін та згодом у інституті Середенко.

Не любили ветераны про войну вспоминать, просто тихо радовались, что живые вернулись, хоть некоторые калеками были.
:клас:
Це точно. У мене і батько і мати були фронтовиками. Причому батько з першого дня війни рядовим солдатом строкової служби відступав зі Львова до Сталінграда. пережив усю Сталінградську епопею (артилерист-зенитник), а потім дійшов до Бреслау (тепер Вроцлав). Закінчив війну капітаном. А мати з 1943 р., як Ростов на-Дону визволили, дівчат викликали до військомату і оголосили. що є приказ Сталіна усіх дівчат, кому виповнилося 19 років призвати в армію. З таких дівчат сформували окрему зенітно-кулеметну роту, яка згодом увійшла до зенітно-артилерийського дивізіона. в якому служив батько. Там. на фронті і познайомилися, а побралися вже після війни... Не любили теж розповідати про війну. Але, майже до самого кінця життя по ночах батько воював і я дуже часто вночі прокидався від криків батька, який віддавав команди, просив снарядів і страшенно матюкався, допоки мати його не будила... Згодом такі сни вже снилися рідше... Так удвох вони і відійшли з цього життя в один рік назавжди... Царство їм небесне і світла пам"ять....

Давайте все же не будем доебываться ни к Катон, ни к Keystone. И у того, и у другого своя правда, при этом все живем в одном месте. А через время и помрем все, там же. И хули те дебаты?

я офицер Абвера, заброшенный сюда еще в 1939 году, для сбора информации
:) Вот так и сыпятся на мелочах внедрённые резиденты вражеских разведок:

...я дружил и много общался с ребятами художниками, которые учились на архитектурном факультете ХИМЭСКа...
ХИМЭСК? Это что ж за вуз такой у нас в Харькове был? :rolleyes:

Останнє редагування:
ХИМЭСХ. так называемый заборостроительный. Там учили быкам фосты крутить.
И там был архитектурный факультет?

На котором учились эти Катоновские приятели - "ребята художники"? :rolleyes:

В совке многое приходилось делать самому, т.к.купить было невозможно. Либо оно было такого отвратительного, качества, что лучше было сделать самому.

До 1989 года в ХИМЭСХе был архитектурный факультет на улице Артема, в аккурат напротив ХАДИ, если через улицу смотреть. Их общага была за этим корпусом, она и сейчас там стоит в добром здравии
Кто бы мог подумать... :rolleyes:
Нет, про этот бывший корпус Коммерческого Института (и общагу за ним) на бывшей улице Артёма прекрасно знал ещё с начала 80-х.
Но вот про то, что там был архитектурный факультет...
Казалась бы, какая связь с механизацией и электрификацией сельского хозяйства? :незнаю:

Останнє редагування:
До усіх, кто читає мої пости! Простіть мене, будь ласка, якщо я в чомусь винен перед кожним із вас...

dfgd0h.webp

запомнился их рассказ, про натурщицу в ХИСИ, бывшую балерину, у которой один сосок откушенный был,
я так и не увидел ту натурщицу, хоть просился с ними на этюды пойти
Збочинець... :зуби:

В совке многое приходилось делать самому, т.к.купить было невозможно. Либо оно было такого отвратительного, качества, что лучше было сделать самому.
:клас:
Це, дійсно, було так...

Рок-музика Харків
.

Історія рок-музики.

Назад
Зверху Знизу