Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Про любовь

• Автор теми Автор теми Гаити
  • Дата створення Дата створення
Не. Кися зачетная.:клас:

ac1hjd.webp

Вот зачётная аватарка.

Al сказав(ла):
https://www.kharkovforum.com/ims/2019/05/08/ac1hjd.jpg" itemprop="image" border="0

Вот зачётная аватарка.
Зачетная авка собакеном
Анекдот под настрой:
"— Доктор, а зачем вы прописали мне съесть букетик фиалок?
— Понимаете, у нашего патологоанатома завтра день рождения. Вам уже все равно, а ей приятно будет."

Доброго утра всем.

Были в Греции в церкви Святой Лидии. Это то место в Филиппах, куда пришел проповедовать апостол Павел. Супруга своим Huawei P30 Pro сделала на мой взгляд отличные фото оооочень оригинальной (как для православных) церкви, стоящей к тому же в очень живописном месте. Не могу не поделиться.

Церква Св. Лідії. У Філіппі Апостол Павло вперше прибув в суботу, і тут було велике зібрання жінок. Вони були першими європейцями, почувши його проповідь. Серед жінок була Лідія, благородна жінка з Фіатеріі в Малій Азії. Вона першою прийняла хрещення і після цього всіляко допомагала в поширенні правдивої віри.

У Філіппі Павла і Сілас звинуватили в підбурюванні жителів міста і в римських звички. Павло і Сілас були побиті палицею і кинуті до в'язниці, але сильний землетрус посіяло паніку в жителів міста. Двері темниці відкрилися, а охоронець спробував покінчити життя самогубством. Два апостола завадили йому завдати собі шкоди. Після цього він увірував в Господа, і прийняв хрещення разом зі своєю сім'єю, а два апостола оселилися в його будинку.

Потім два апостола проходили повз будинок Лідії, яка прийняла і поселила їх, після чого вони вирушили в Салоніки. Після Апостол Павло підтримував близькі стосунки з людьми з Філіппі і фінансово допомагав їм кілька разів навіть з в'язниці в Римі. Через кілька років після першого відвідування Філіппі він повертався сюди знову ще тричі (в квітні 57 року, навесні 63 року і взимку 64 року).

feh4jc.webp

h4bggd.webp

ddeha8.webp

hfaa3h.webp

9dfjge.webp

fb5dgc.webp

Доброго утра всем.

Были в Греции в церкви Святой Лидии. Это то место в Филиппах, куда пришел проповедовать апостол Павел. Супруга своим Huawei P30 Pro сделала на мой взгляд отличные фото оооочень оригинальной (как для православных) церкви, стоящей к тому же в очень живописном месте. Не могу не поделиться.

Церква Св. Лідії. У Філіппі Апостол Павло вперше прибув в суботу, і тут було велике зібрання жінок. Вони були першими європейцями, почувши його проповідь. Серед жінок була Лідія, благородна жінка з Фіатеріі в Малій Азії. Вона першою прийняла хрещення і після цього всіляко допомагала в поширенні правдивої віри.

У Філіппі Павла і Сілас звинуватили в підбурюванні жителів міста і в римських звички. Павло і Сілас були побиті палицею і кинуті до в'язниці, але сильний землетрус посіяло паніку в жителів міста. Двері темниці відкрилися, а охоронець спробував покінчити життя самогубством. Два апостола завадили йому завдати собі шкоди. Після цього він увірував в Господа, і прийняв хрещення разом зі своєю сім'єю, а два апостола оселилися в його будинку.

Потім два апостола проходили повз будинок Лідії, яка прийняла і поселила їх, після чого вони вирушили в Салоніки. Після Апостол Павло підтримував близькі стосунки з людьми з Філіппі і фінансово допомагав їм кілька разів навіть з в'язниці в Римі. Через кілька років після першого відвідування Філіппі він повертався сюди знову ще тричі (в квітні 57 року, навесні 63 року і взимку 64 року).

a6afac.webp

bfa5ed.webp

cgbab3.webp

c2gbhc.webp

6gcjgg.webp

d7bgch.webp

Да, божественная красота.:клас:

Доброго утра всем.

Саша, тебе надо блог вести о путешествиях)

Саша, тебе надо блог вести о путешествиях)

Мы как то пробовали о бухаловках блог вести. Вернее нас жены вечером снимали на вхс камеру и утром показали. Стыднааа...

P.S. Лучший украинский блогер по путешествиям сейчас Антон Птушкин. Мегапрофи и болеет своим делом.

?t=269

Интересный момент...

Ну, и кто забыл воду выключить?

О , у соседа клубника поспела :D

ой, я когда-то в детстве так удачно к соседям зашла.... Захожу, а у них сватанье. Куча народу, застолье... Меня сразу за стол усадили и я забыла зачем я пришла и что меня дома ждут. А через полчаса пришла моя сестра, которая меня искала. И ее тоже сразу за стол :D

А ты не видела, как гуляет всё село? Честно говоря, я в шоке был от масштабов свадьбы.

Не единожды . Два дня гуляется свадьба . Особо доставляет второй день . Когда жениха и невесты особо не видно , а вместо них выступают "ряженые" . И поход по дворам "воровать курей" ( после из собранного что-то готовится ).
Жаль все в подробностях не помню , совсем мелкий был , но какие-то моменты в памяти отпечатались . очень приятно вспоминать :)

Каждый прохожий , встреченный на улице во время сего похода в обязательном порядке угощается стопкой беленькой ( или вина , наливки , лимонад - по ситуации и возрасту ) , закусывается , и продолжается движение по своим направлениям .
Вот еще запомнилось , зашли во двор к одной бабуле . Шум , гам , песни ... Зачем к ней пришли она конечно была в курсе , и не пустить в курятник просто невозможно . Точнее сказать нельзя . А не ходить в курятник был повод . Она ****омко "главному цыгану" : "квочки на яйцях ..." . Тот кончно услышал , но как-то и виду не подал на это , один хрен прокурсировал к курятнику , заглянул туда и на выход со словами : " куры худы ! дурна юшка будэ " :D
Я позже эту бабулю позже видел во дворе ( где гуляли ) . В руках утка и на шее красивая ленточка :)
Я так понимаю что курица со своего двора в юшке это хороший плюс в карму и уважение к хозяевам гуляющего двора . Я так думаю .

А вообще красиво , с размахом . Как-то у мамы поинтересовался , это ж наготовить на такую кучу народа ... Пфф . Оказывается , несколько сертифицированных лабораторий гонят самогонку , столы и скамейки сколачивают специально обученные люди . И готовят человек десять .
Про готовить точно знаю , бабушку всегда звали готовить на свадьбы и поминки . Знаю доточно , что деньги за работу в обязательном порядке нужно было давать ( тоесть купюры в руках и суются в руки ) и так же в обязательном порядке от них отказаться . Ибо если деньги не давал ( просящий прийти ) - то ходить к нему и помогать не будут . Соответственно если пришедший деньги взял - его и просить после не станут .
Отакие традиции :) Черниговская область , Седнев .

Ааа , вот еще вспомнил . Когда наряжались в цыган , бусы ... ои были сделаны из бутылочных пробок . Помните , линоман которыми закрывался :D

И берданка с солью...

У Пети 12 яблок, у Леши 8 яблок, а у Васи в **** соль.
Кто бежал последним ?

Кстати . Первый ответ , что приходит в голову , является не правильным . Потому как Вася определенно бежал весьма быстро :D

Не единожды . Два дня гуляется свадьба .

на сельских свадьбах и я была. Только там не все село гуляло, а человек 200. В каждом селе свои обычаи. Я расскажу о своем поселке. Как было в моем детстве. Писать буду на украинском :)

Спочатку сватання. Коли наречений з батьками йде свататися. Домовляються заздалегідь, готують стіл. Крім наречених та батьків присутні й інші родичі та куми. На сватанні домовляються про дату весілля та яким воно буде: спільне застілля в кафе чи кожен окремо.

Через деякий час - оглядини. Коли сім*я нареченої відвідує дім нареченого) Мовляв, побачити в яких умовах буде жити їх дочка.
Весілля святкують 2 дні. Для цього будується шалаш на вулиці чи дворі, який прикрашають квітами, клеченням та повітряними кульками. Там, де сидітимуть молодята, вішають килим. Для побудування шалаша запрошують сусідських чоловіків, яких потім пригощають випивкою та їжею.

Частування готують "кухарки" - сусідські жінки, які приходять ще в п*ятницю та починають готувати. За це вони потім отримують подарунки.

Перший день. Коли наречений їде до нареченої, сусідські хлопці дівчини перегорождують йому дорогу колодами та вимагають викуп. Це ******* та закуска.
Потім в будинок його не пускають дівчата - викуп шампанське та цукерки.
Розпис та фотографування на природі я пропущу.

Після розпису їдуть до нареченої. За стіл наречену повинен посадовити її дядько. А нареченого за стіл знову не пускають. Це робить брат або кузен нареченої. Як викуп він отримує гроші.
Музиканти грають на народних інстументах.
На весіллі також є скринники. Це група дорослих людей, які вантажівкою відвозять придане додому жениху.
З боку нареченого є Світилка - юна дівчинка, у якої є штучний меч, прикрашений квітами, яким вона потім робить якийсь ритуал. Якщо весілля взимку, у наречного забирають шапку. На цій шапці маленька дівчинка пришиває квітку, а потім повинна надіти шапку собі на голову й тричі поклонитися жениху через стіл. А він повинен встигнути цю шапку зірвати з голови дівчинки. Якщо не зможе, платить викуп :D
Другий день весілля. Вранці до дому до жениха йде делегація від нареченої (родичі та друзі) "вмивати" молодят та принести поснідати. Перед двором дружка "на щастя" повинна розбити тарілку та зламати ложку. Делегація несе горілочку та закуску і відбувається "снідання" :D

В цей самий день варять "кашу" - пшоняний куліш з великою кількістю м*яса. Зранку збираються "цигани" - по-дурному вдягнуті люди, які ходять по сусідам та збирають продукти на кашу: курей, яйця і т.д. В обід приходять гості і розпочинається другий день застілля вже з цією кашою. Коли підпили, переходять до "катання" батьків. Батька й матір саджають на візок, везуть вулицею та викидають "на смітник". Так само можуть покатати й хрещених батьків.

Назад
Зверху Знизу