Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • 16 листопада форум не працюватиме з 18:00 до 23:59 з технічних причин. Просимо вибачення за незручності

Права ли Безуглая?

• Автор теми Автор теми luk.
  • Дата створення Дата створення

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що має синдром Аспергера, через який вона “дещо інакше” відчуває емоції.

Про це Безугла розповіла у коментарі під присвяченим їй дописом керівниці комунікацій Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, журналістки Олени Шкарпової.

“В будь-якому разі немає сенсу проклинати її та називати божевільною, бо це ні на неї не впливає, ні додає комусь іншому балів. Вона як особистість не вписується у суспільно-прийняті норми, а причини цьому настільки глибокі, що я можу лише дуже поверхнево про них судити і все одно точно помилюсь”, – написала Шкарпова про Безуглу, додавши, що депутатка має “геть інакший тип особистості та психіки”.

У відповідь Безугла детально описала свій стан.

“Наше мислення дійсно дещо інше. Я мислю структурами, алгоритмами, верифікацією. Ті чи інші факти, спостереження накладаються одне на одне в єдину базу даних, як у комп’ютері, і далі виводиться результат, який складається з усіх, на мою думку, врахованих змінних. Я відчуваю емоції, але дещо інакше. І здебільшого це результат свідомої соціалізації. У мене високий поріг страху тощо. Нам також дуже важко брехати, я фактично не брешу, але, звісно, можу помилятися в судженнях”, – написала Безугла.

Симптоми синдрому Аспергера​

Прояви синдрому можуть сильно варіювати, проте існують певні загальні ознаки, які можна помітити з 3-річного віку. До цього часу діти розвиваються нормально, але на пізніших етапах розумового розвитку можуть виникнути труднощі:

• Труднощі спілкування: Діти можуть уникати контакту, мати проблеми з ініціацією спілкування. Вони можуть не розуміти емоцій співрозмовників, а діалоги можуть сприйматися буквально.
  • Мова: Мова людей із синдромом часто є монотонною, без емоцій. Вони можуть мати проблеми з підбором слів, що призводить до непорозумінь.
  • Монологи: Коли пацієнт починає впевнено говорити, він може занурюватися в довгі монологи, не помічаючи реакції інших.
  • Відсутність жестикуляції: Мова часто супроводжується бідною мімікою та відсутністю контакту з очима.
  • Прагнення до порядку: Діти з синдромом можуть проявляти потребу у строгій організації своїх речей, що може вести до фрустрації, якщо щось змінюється.

Dozor, а без подсказок ты не видел, что у нее не все в порядке с головой??​

Был бы человек, диагноз найдется, особенно если в таком тонком деле, как мозговые извилины или их отсутствие.... :D

Я давно сказал, что она акцентуированная личность. А это не есть шизофрения...

Назад
Зверху Знизу