Для статистики...
Взяв собі авто нове ... в салоні. Двигун 1,6 куб.м.
За реєстрацію авто в ДАІ і надання білих номерів та техпаспорта в салоні просили 3100.00-3200,00 (без податку до пенсійного фонду).
Почитав цей форум і вирішив реєстрацію в ДАІ зробити самостійно.
Кому цікаво - далі описую, як я це робив.
Сьогодні (п'ятниця) приїхав до обласного ДАІ. вул. Шевченко, 26. Був там о 8:45.
ДАІ працює з 9:00. (вихідні - неділя, понеділок)
1. 2-й поверх головного корпусу. До віконець інформаторів (каб. 719). Був там єдиним на цей час.
Оформили мені квитанції, взяли паспорт дружини для вписування в право управління транспортом.
З квитанціями направили до кас. Кас повно різних по всьому 2-му поверху. Інформатор направила мене до кас Правекс-банку (можливо вони просто єдині, хто в цей час працював)
2. Каси. Заплатив по квитанціям:
- 55,67 - розрахунково-касове обслуговування
- 112,00 - подат.з влас.назем.ТЗ та ін.самох.машин і мех. (з громадян) (тут я не додивився і лоханувся...бо податок з нових авто повинен був бути 80,00 по ставці 5,00 за 100 куб.см., а не 7,00 - як це береться при техогляді)
- 312,75 - Реєстрація автомобілів, автобусів з видачею свідоцтва про реєстрацію (пластик) та НЗ
(ця сума складається з 10 окремих пунктів. Якщо буде цікаво - пишіть, розпишу по кожному пункту)
- 315,00 - Реєстрація автомобілів, автобусів (спецпродукція пластик)
(ця сума складається з 2 окремих пунктів. Якщо буде цікаво - пишіть, розпишу по кожному пункту)
- ще 2 платежі на еспертизу авто. Розпишу пізніше, дані в машині забув.
Всього 1116,89 грн.
Плюс
- хххх.хх - сплата збору при відчудженні легкових автомобілів, 3% (я так розумію, це збір до пенсійного фонду). Суму не вказую - це у кожного індивідуальне.
3. Від каси повернувся до інформатора. Вона щось відмітила, віддала всі квитанції, документи і направила на експертизу (Шевченко, 111, через дорогу від ДАІ)
Зайняло це в мене не більше 30 хвилин (точно не скажу, не засікав).
4. На експертизі я був третім. Виїхав з експертизи об 11:00. Нічого додатково не платив.
5. Направився в кабінет 721. Там мене направили зробити копію митної декларації (в них копія А4 коштує 1 грн.). Сказали приїхати у вівторок о 10:00. До цього часу митниця повинна надіслати підтвердження (чого? легальності документів? - не знаю).
===========
6. Приїхав у вівторок о 10:00. в кабінет 721. Через 10 хв. мені надали роздруківку на звороті копії митної декларації. Що написано було - не читав.
7. З усіма документами та номерними знаками (транзитними) направився до кабінету 203 (2-й поверх, за скляним віконцем видачі номерів..номер кабінету точно не пам'ятаю..можливо 302).
В мене взяли всі документи, копію паспорту дружини, копію свідоцтва про одруження, копію квитанції на 112,00 грн (оригінал мені залишили).
Сказали приїхати наступного дня о 17:00 за номерами та тех.паспортом на авто. Дали довідку, що в мене забрали номери для можливості дібратися до місця стоянки.
По п.6 та 7 витратив 20 хвилин.
===========
8. Приїхав у середу. О 17:00 відкрилося віконце. За 5 хвилин в мене на руках були номери та тех. паспорт (пластик).
9. За талоном техогляду сказали їхати в районний відділ ДАІ. (це мною не передбачалося. Отже буде ще поїздка №4)
Витратив 10 хвилин.
===========
10. З'їздив в районне ДАІ..у вівторок. Не їдьте туди в суботу. Там не працює банк, а самі дайці не дають вірних реквізитів для оплати в інших відділеннях банку.
Заплатив :
80,00 - за пластиковий талон тех.огляду
56,00 - за тех.огляд (хоча за законом написано 12,00...але я не став з ними сперечатися)
2х4,00 = 8,00 - послуги банку
Ще даєць просив оплатити 8,50 за стікер для талону, але я відмовився (врешті решт він мені стікер безкоштовно дав..можливо забув, що я не платив)
За 15 хвилин у мене був талон тех.огляду.
Всього витратив 30 хвилин. (та ще 30 хвилин у безрезультативну поїздку в суботу)
===========
Фінансові підсумки:
4 поїздки, 4 години часу (без часу на дорогу).
Заплатив 1260,89 (+ 3 грн. на копії)
Економія близько 2000,00 грн.
Як на мене, то це супер.
===========
На цьому все.
Будуть запитання - пишіть, що згадаю - розкажу.