Не буду нічого стверджувати про доходи Angry Birds на iOS/Android - пересічному користувачу це не важливо. А важливо, чи є ця іграшка на даних ОС, чи ні. І тут за більшістю програм паритет. Про дитячі ігри також не стану сперечатись - планшетного софту на Android досі мало. Хоча особисто мені вистачає кількох універсальних програм що на великому, що на маленькому нексусі.
Щодо плавності роботи iOS / лагів Android. Згадав, що колись читав цікаву статтю на цю тему. Лінк ліньки шукати, перекажу суть стисло.
Справа в тому, що iOS і Android абсолютно по різному влаштована архітектура операційної системи (хто б міг подумати?

). "Секрет" безвідмовної плавності інтерфейсу iOS полягає в тому, що iOS надає значний пріоритет графічній підсистемі. Умовно кажучи, із 100% процесорного часу, скажімо, 60% віддається на обробку інтерфейсу, і лише 40% - на роботу безпосередньо самої програми. Іншими словами, діє правило - "плавність понад усе". Взагалі, в iOS багато таких прихованих "хаків", про які знають лише ті, хто займається програмуванням під цю систему. Згадати хочаб "несправжню"багатозадачність" iOS - коли робота програми ставиться на паузу після того, як її згорнули. На противагу, в Android реалізована більш класична багатозадачність (теж неповноцінна, але все-таки більш широка, ніж в iOS).
Жоден з процесів в Android не має пріоритету - графіка та звичайні обчислення мають рівні права на процесорний час. Як наслідок - невідворотні "лаги" інтерфейсу час від часу. І хоча їх, знову ж таки, дуже мало, особливо на топових девайсах, жоден 8-ядерний процесор не гарантуватиме абсолютну відсутність таких лагів. Тут доречне порівняння з іншою системою, що має класичну багатозадачність - Windows. Хто, поклавши руку на серце, буде стверджувати, що інтерфейс чудової Windows 7 абсолютно ніколи не лагає на core i5/core i7? Завантажте процесор на повну і будете мати ті ж проблеми, що закидають на адресу Android.
Особисто мені здається все-таки більш логічним підхід iOS, тому що телефон - це в першу чергу телефон. Багатозадачність на телефонах, за великим рахунком, не потрібна, тому що все-одно водночас на екрані залишається лише одна програма - нащо витрачати системні ресурси ще й на те, що висить десь на фоні. Але підхід Android не позбавлений своїх власних переваг. Перш за все, архітектура Android дозволяє на повну використовувати багатозадачність на планшетах або просто великих телефонах. Яскравий приклад - останні розробки Samsung: двохвіконний режим в Galaxy Note 2 та плеєр з SGS3, вікно якого можна розмістити понад усім інтерфейсом і одночасно дивитись кіно та, наприклад, читати пошту. Я вважаю, що запланований на цей рік вихід Android 5.0, який, за чутками, спробує відірвати шматок пирога у MS Windows на ПК, буде ще більше розвиватись у цю сторону, на відміну від Apple, що вже і так має сегмент ринку десктопів завдяки MacOS X.
В будь-якому випадку, я не бачу жодної проблеми в тому, що інтерфейс Android працює не так безвідмовно плавно, як інтерфейс iOS. Комфортний рівень плавності інтерфейсу Android досягнуто вже досить давно. Я з жахом згадую свою першу Android-трубку Samsung Spica, при тому що Gio та Ace, які вийшли через рік потому, вже почали працювати в рази швидше на аналогічному залізі.
Коротше кажучи: iOS - система з ухилом на суто телефонне призначення, Android - класична універсальна ОС. Якщо це добре усвідомити, одразу стає зрозуміло, звідки ростуть ноги у проблем iOS та Android. І порівняння цих систем подібне на порівняння малолітражок і седанів. І те і інше призначене для подорожей, але малолітражки годяться в основному для поїздок по місту, у той час як на седані можна і тещу на дачу відвезти, і на море з'їздити. Але ж ми не звинувачуємо при цьому який-небудь Lacetti в тому, що на ньому важко маневрувати у щільному потоці машин, а Micra у тому, що в її багажнику хіба що одна валіза поміститься.
Или ты думаешь angry birds для ведра принесли столько же денег как на айос , при том что трубок с ведром в разы больше ? без айос на ведре так и было бы одно очко как во времена ведра 1.6, а так хоть протировать на ведро стали
2. true , но кол-во загрузок равно т.к. на в ведре всё нахаляву , то что на айос стоит денег (на angry birds выезжает GP по кол-ву загрузок ИМХО)
3. Детских обучалок для ведра нет как класса , как раз это от того что на ведре её столько раз не купят как на айос
4. см п.3 на айос есть Букварио , Одевашка , Челобрек , Гора самоцветов и т.п. нга ведре нет и близко ничего подобного
зы логика проста, нет невзломанных приложений, при том что закон не запрещает юзать на смартах взломанный софт = нет смысла надеятся на большую прибыль = нет смысла замарачиваться , от того большинство софта на ведро выглядит убого ... про приложения для детей я писал. Сам посуди ты бы одну и ту же работу делал бы за 10$ или за 40$ ? Долбоёбов готовых писать за 10$ мало либо они работают ровно на 10$ от того и софт выглядит убого либо подлагивает , хотя с функционалом (обычно) всё ровно , тут не спорю