Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Панические атаки агорафобия

🔴 15:10 Повітряна тривога в Харків.обл.

Ядвига10

Привіт!
Статус: Offline
Повідом.: 3
  • 🔴 15:10 Повітряна тривога в Харків.обл.
Я страдаю ПА и агорафобией уже 10 лет., ещё и всё подруги уехали за границу, я в отчаянии. У кого такая же ситуация можем пообщаться. Кто справился подскажите как вам удалось.

Привіт!
Як би сказали раніше, оті агарофобії та панічні атаки - то панські хвороби. Займіться якоюсь корисною справою, бажано із фізичним навантаженням. Наприклад, наведіть та підтримуйте порядок у власному дворі. Тоді й за фобії ніколи буде згадувати, і о четвертій ночі будете спати, а не сидіти у соцмережах.

А што на єтот счєт говоріт ваш псіхіатр?

Привіт!
Як би сказали раніше, оті агарофобії та панічні атаки - то панські хвороби. Займіться якоюсь корисною справою, бажано із фізичним навантаженням. Наприклад, наведіть та підтримуйте порядок у власному дворі. Тоді й за фобії ніколи буде згадувати, і о четвертій ночі будете спати, а не сидіти у соцмережах.
Людина, у якої немає ПА, ніколи не зможе зрозуміти людину з ПА, це не жарт і зовсім-зовсім неприємно, якщо що.

А можно поинтересоваться у ТСкі, в чем виражаются Ваши ПА...

Не знаю, як у той пані, але бачив одинака з агарофобією:
сидить у темній коморі, носа висунути боїться, для нього відкритий простір, двір, вулиця, БЕЗОДНЯ неба над головою - табу.
Безпечно себе почував лише у маленькій кімнаті з заштореними вікнами.....
*
Для більшості здається дивним, що якась там людина до всерачки боїться висоти, чи зачиненого ліфта, чи простору поля.
Але не дай боже таким захворіти.

Чим допомогти ТСці- не знаю.....

Ви бачили (чи чули) коли мала дитина не може заснути, бо "у шкафу сидить бабайка" ?
А по стелі повзуть змії і хтось постійно стукає у вікно (а то дерева під вітром та тіні від них).
І мале прокидається та оре , бо йому якесь жахіття наснилося.
Потім ховається під ковдру і тремтить з переляку........

А тепер уявіть, що так себе веде ДОРОСЛА людина, бо в неї психічне захворювання......

І так само, як малих батьки заспокоюють обіймами па пестощами, можливо і той пані постійно потрібен хтось ПОРУЧ (імхо)

Я и доси не люблю откритих пространств та коли людей багато...:незнаю:
Но у меня ет не ярко виражено..и бабаек боюсь..и темноти и висоти..и ешо багато чего..:збентежений:
Я би прописав ТСкі коньячку гр 150, перорально..:увага:
Мне помогало..:збентежений:

Не люблю віходить на улицу, там микробі, но приходится.

Лучше возгладить котє и возлюбить его превіше собственной тушки.
у дяких трапляється і
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
, різного ступеню.

Я страдаю ПА и агорафобией уже 10 лет., ещё и всё подруги уехали за границу, я в отчаянии. У кого такая же ситуация можем пообщаться. Кто справился подскажите как вам удалось.
Как справлятся знают профильные специалисты.
Тут их нет.
Если, конечно, у вас диагностированы агорафобия и ПА.
За 10 лет вам могли бы посоветовать что-то конкретное.

Людина, у якої немає ПА, ніколи не зможе зрозуміти людину з ПА
Мені зав. неврологічним відділенням однієї з наших лікарень казав, що діагнозу ПА не існує, тобто просто цим терміном називають багато чого, коли насправді не знають, що там насправді відбувається. Наприкдад, синдром хребтової артерії може викликати стан ПА, інші порушення мозгового кровообігу також. Так що можливо їй протрібен не психіатр, а невропатолог. І корисні справи з фізичним навантаженням.

Взагалі то, люди з ПА заздалегідь відчувають наближення того стану, відповідно можуть до нього підготуватися. Треба заспокоїтися, добре допомагає глибоке рівномірне дихання із затримкою на видоху. Також треба пам'ятати, що стан ПА не є критично небезпечним для здоров'я станом, максимум людина може втратити свідомість і впасти, після чого кровопостачання мозку покращиться автоматично. Тож краще сісти або лягти, якщо є можливість. Хоча мені краще допомагала неспішна прогулянка хвилин 10-15. Також зараз є ефективні медикаменти.

Думаю, що ТС всеж таки повинна зі своїм питанням звернутися до лікаря, а не шукати порад на форумі.

Якась у ТС чудернацька фобія - закинула до Головного тему, а сама в ній не з'являється, мабуть страшно. А може відсипається. :незнаю:

Назад
Зверху Знизу