Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Ответы бывалых на вопросы новичков

• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
весь срок службы и замена раз в 100...120 000 км - не совсем одно и тоже. Да и нет у меня машин с отдельными редакторами мостов, обычные переднеприводные КПП и DSG. Может когда-то куплю что-то для души 4×4.
Про заплыв, так вроде сальники должны выдержать и исключить проникновение воды.
Там еще сапун обычно есть, через него вода и проникает. Сапун нужен потому что при нагреве воздух увеличивается-уменьшается в размерах - в теории масло будет выдавливвать через сальники (наверно :)

Останнє редагування:
Там еще сапун обычно есть, через него вода и проникает. Сапун нужен потому что при нагреве воздух увеличивается-уменьшается в размерах - в теории масло будет выдавливвать через сальники (наверно :)
А есть Киа Спортейжд 2011, которая через сальники пропускает воду снаружи, но при этом гниют промежуточные шлицы/карданчики/шрусы - так ***** косым шестерням, в масле с водой. 120 Прадик вчера купил знакомый, последний, 4х литровый- это про завтра куплю 4х4. Поздно, будет.

А підкажіть хто знається на кондиціонерах. Корола/Ауріс 2010 рік з двигуном 1ZRFE, нормально холодить поки їдеш - починає лупити теплим повітрям (в спеку) коли зупиняєшся.
Заправка була в 20 році при заміні компресора, потім в серпні 22 (половини маси вже не було), зараз ще не пройшов рік з минулої заправки - вже знову почалось та сама херня. Минулого разу заправка ніби все пофіксила.

Це тепер мені кожен рік перезадуватись чи може в них є якась поширена проблема де фреон виходить?

А підкажіть хто знається на кондиціонерах. Корола/Ауріс 2010 рік з двигуном 1ZRFE, нормально холодить поки їдеш - починає лупити теплим повітрям (в спеку) коли зупиняєшся.
Заправка була в 20 році при заміні компресора, потім в серпні 22 (половини маси вже не було), зараз ще не пройшов рік з минулої заправки - вже знову почалось та сама херня. Минулого разу заправка ніби все пофіксила.

Це тепер мені кожен рік перезадуватись чи може в них є якась поширена проблема де фреон виходить?
7-надцать лет холодит и кривые руки не пущу. Спасибо за наводку.

Сначала акция 555грн, сегодня будет 777 - а завтра замена компрессора на котавмешке

Так треба шукати, де він виходить. Пошуки можуть бути складними.
Буває таке, що навіть додана фарба не допомагає і тоді треба шукати якимсь газом (забув, що саме за газ) та спеціальни детектором того газу.

Буває таке, що навіть додана фарба не допомагає і тоді треба шукати якимсь газом (забув, що саме за газ) та спеціальни детектором того газу.
Та сгнил алюминиевый испаритель перед радиатором двигателя.

От саме цього б не хотілось, бо дорогувато може вийти..

7-надцать лет холодит и кривые руки не пущу. Спасибо за наводку.
та я її купив, а коли потепліло, то виявилось шо кондер мертвий і то виявився компресор. робив на "зебрі". хто б туди ліз як працює

Та сгнил алюминиевый испаритель перед радиатором двигателя.
Це типово для моделі чи то впринципі найчастіша проблема з кондерами?
Як підтвердити діагноз, як виглядає згнивший алюміній?

Останнє редагування:
Скоріш за все треба змінити ущільнюючі кільця на з'єднаннях трубок - це 95%
Якби там була якась дірка або щось сгнило, то питання дозаправки кожен рік зовсім не стояло би...
p.s. останнім часом бачив кілька разів, як у такі місця ставлять бензомаслостійкі кільця замість стійких до фреону із фразою: "та яка різниця..."

Останнє редагування:
Скоріш за все треба змінити ущільнюючі кільця на з'єднаннях трубок - це 95%
Якби там була якась дірка або щось сгнило, то питання дозаправки кожен рік зовсім не стояло би...
p.s. останнім часом бачив кілька разів, як у такі місця ставлять бензомаслостійкі кільця замість стійких до фреону із фразою: "та яка різниця..."
А яка різниця?

це як я розумію процедура з розборкою салона?
Та не! Но для начала, хорошо бы заправить фреоном с краской, чтоб видно было, откуда вытекает. Гена devid мне так делал. Но кондер надо чтоб все время работал и летом как раз самое то.
ПС. Но у меня все нормально было, нигде не пропускало. А кондер хреновенько как работал, так и работает. Не, ну нормально работает, но вот в Октавии Тур там я аж мерз при 30+ градусах за бортом, а тут и близко этого нет. Пишут, что может как-то перепрошить что-то надо на европейский климат, ХЗ.

Різниця у різному складі гуми. Та гума із якої зроблені маслобензостійкі кільця при контакті з фреоном швидко приходить у непридатність і кільце починає травити (заправки вистачить на сезон)
Це дуже гарна тема для недоброчесних сервісів з кондиціонерів - можна вішати локшину і мати постійного клієнта кожен сезон на дозаправку/ремонт
це як я розумію процедура з розборкою салона?
Ні, це все робиться в підкапотці. В салон лізти не треба.
Там насправді кілька місць може буже проблемних (треба подивитися усі стики трубок в підкапотці і поміняти кільця на фреонні).
Бачив, що міняли компресор - там як раз є стик між ним і трубкою далі з двома торцевими ущільнювачами (прямокутна хрінь там десь повинна бути на стику трубок) - я ставлю на неї.
Якщо знімали і радіатор кондиціонера, то краще і там кільця поміняти.
Коротше якщо там чорні кільця, то на той сервіс де ставили новий компресор краще більше не їздити

Коротше якщо там чорні кільця, то...
а мають бути якого кольора?

(боже як все складно - я думав там все зроблено як на гальмівній системі, а там виявляється ущільнення гумові..)

Останнє редагування:

(боже як все складно - я думав там все зроблено як на гальмівній системі, а там виявляється ущільнення гумові..)
Бо є різниця між ущільненням досить в'язкої рідини та газу. :)

Останнє редагування:

зазвичай вони зелені або коричневого кольору.
хоча зараз продаються комплекти і чорного кольору (навіть типу оригінал), но це якось попахує чимось...

если нормально холодит пока едешь и не холодит когда не едешь, я бы проверил вентилятор кониционера и чистоту конденсатора (радиатор кондея по простому). но это при условии, что газа столько, сколько нужно. его количество в гр указано на табличке под капотом.

Вопрос возник к обладателям машин, у которых есть встроеный монитор в мултимедийной системе. Я правильно понимаю, что в таком случае там всегда есть встроенный навигатор и необходимость в покупном отпадает?

Вопрос возник к обладателям машин, у которых есть встроеный монитор в мултимедийной системе. Я правильно понимаю, что в таком случае там всегда есть встроенный навигатор и необходимость в покупном отпадает?
Понимаешь правильно . Но зачастую за навигатор просят долистать .

Назад
Зверху Знизу