Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Опять эпидемия гриппа?

• Автор теми Автор теми COOLSTAS
  • Дата створення Дата створення

Как вам сезонный ГРИП?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    311
На всякий случай - профилактика гриппа и ОРВИ - это не лекарства, таких лекарств просто не существует в мире. Это образ жизни и обычные бытовые правила гигиены - не трогать лицо руками, чаще их мыть, не находиться без надобности в общественных местах, в помещениях проветривать как можно чаще и следить за влажностью воздуха. Всё. Никакой особенной профилактики таблетками просто нет. И никогда не было.
Есть только вакцинация.

А ещё лучше не давать опасных советов, особенно тех, которые могут угробить здоровье ребёнка.

Уксусом и спиртом категорически делать компрессы нельзя. Говорилось 100500 раз, почему. Да и вообще компрессы холодные самостоятельно делать нельзя. Будет спазм сосудов, снаружи будет казаться, что стало лучше, но на самом деле проблем станет гораздо больше.

Если температура под 40 никто не отменял физических методов охлаждения, как вариант экстренной помощи. Пока дождешься действия препарата... может и необратимое случиться...

Обтирать детей можно только водой комнатной температуры и без всяких там добавлений! Реально помагает! Важно следить, чтобы ручки/ножки были не холодными! Если что согревать и вызывать врача!

А Вася таки притомил!

Если температура под 40 никто не отменял физических методов охлаждения, как вариант экстренной помощи. Пока дождешься действия препарата... может и необратимое случиться...
Во-первых, физические методы бывают разными. Вот то, что обычно рекомендуют на форумах и в соцсетях (влажные холодные простыни, растирания и т.п) - это не помощь, это прямо наоборот. Правда, мало кто из советующих это понимает. Суть в том, что опускается температура кожи и наружных органов (за счёт спазма сосудов), но тепло никуда не девается - оно вызывает ещё больший нагрев внутренних органов, что ещё больше ухудшает течение болезни. Но снаружи кажется, что стало лучше.

Во-вторых, применять физические методы можно только после прихода врача, ибо есть лекарства, снимающие такой спазм сосудов. И не в виде растираний или компрессов.

Если вам нужна до такой степени экстренная помощь - лучше вызвать скорую чем в холодную ванну пихать или мокрыми простынями обкладывать. Скорая приезжает весьма быстро, колет и определяет нужно ли вам в больницу.

Профилактика Гриппа, согласно инструкции лекарства, утвержденной МОЗ Украины!

1.Инструкция для медицинского применения препарата Тамифлю (утверждена приказом МЗ Украины № 39 от 28.01.11)
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

2. ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України
від 18.12.2015 р. № 880 Реєстраційне посвідчення № UA/3189/02/03

Клінічні характеристики.
Показання.
Лікування грипу
Таміфлю®
показаний для дорослих та дітей віком від 1 року, у яких наявні симптоми грипу, під
час циркуляції вірусу грипу. Ефективність була продемонстрована, коли лікування було розпочато
протягом 2 днів після першої появи симптомів.
Профілактика грипу
- профілактика грипу у дорослих та дітей віком від 1 року після контакту з особою з клінічно
діагностованим грипом під час циркуляції вірусу грипу;
- відповідне застосування препарату Таміфлю®
з метою профілактики грипу необхідно
визначати в кожному конкретному випадку, враховуючи обставини та зважаючи на групу
пацієнтів, якій потрібен захист. У виняткових ситуаціях (наприклад, у разі розбіжностей
між циркулюючим вірусом грипу та вірусом грипу, проти якого проводилася вакцинація, та
під час пандемії) сезонну профілактику можна проводити у осіб віком від 1 року.

Дорослі та підлітки віком від 13 років
Профілактика після контакту. Рекомендована доза препарату Таміфлю®
для профілактики грипу
після контакту з хворим на грип – по 75 мг 1 раз на добу перорально протягом 10 днів дорослим та
підліткам (≥13 – <18 років) з масою тіла більше 40 кг. Прийом препарату слід розпочинати не
пізніше ніж у перші 2 дні після контакту.
Профілактика під час сезонної епідемії грипу. Рекомендована доза для профілактики під час
сезонної епідемії грипу – по 75 мг 1 раз на добу протягом 6 тижнів.

Діти віком ≥1 – <13 років
Профілактика після контакту. Рекомендований режим дозування препарату Таміфлю®
– по 1
капсулі 75 мг 1 раз на добу перорально протягом 10 днів дітям віком від 1 року з масою тіла
більше 40 кг, які здатні проковтнути капсулу, для профілактики після контакту з хворим на грип.
Якщо пацієнти мають труднощі із ковтанням капсул або потребують нижчу дозу препарату,
рекомендується застосовувати Таміфлю®
у вигляді порошку для оральної суспензії (6 мг/мл).
Профілактика під час сезонної епідемії грипу. Профілактика під час сезонної епідемії грипу у
дітей віком до 12 років не досліджувалася.
Пацієнти з ослабленим імунітетом
Рекомендується сезонна профілактика грипу протягом 12 тижнів у пацієнтів з ослабленим
імунітетом (див. розділи «Особливості застосування», «Побічні реакції»).

Что на это скажете ?
Это документы МОЗ Украины,а не статейки с тырнета,ни за что не отвечающие.

На всякий случай - профилактика гриппа и ОРВИ - это не лекарства, таких лекарств просто не существует в мире.
Документы вверху,за которые отвечают две очень серьезные организации. Одна из них МОЗУ,вторая РОШе.
Причем проверено мной, сотней человек знакомых,родственников неоднократно. Препарат реально работает.

Кстати в новой инстукции срок хранения 10 лет. Раньше был 5,потом 7лет.
Если препарат где-то валяется списанный на складах,его можно реанимировать,вернуть назад в больницы. Если не выбросили.

Термін придатності.
10 років.

А Тамифлю не препятствует возникновению специфического (кажется, так называется) иммунитета к гриппу? Скажем, если заболел гриппом и лечишься Тамифлю или пьешь его для профилактики, после лечения можно же снова подхватить тот же штамм, насколько понимаю?

Вы опять же теоретик по Тамифлю и лекарствам от гриппа. От его осложнений не знаю,но именно от гриппа Вы теоретик.

Чтобы не сомневаться что заражение было, я попросил своего родственника мне в лицо,нос,горло,покашлять, подышать вирусом.

Срачка последствия лекарств и гриппа. Ее надо остановить,ибо дальше будут проблемы, от надутого геморроя до электролитного баланса.

Болеет много,умирает много,цифры занижают

Вася Хренов, вы мой кумир.
Я еще могу понять, если бы вы были медицинским представителем Хоффман ля Рош... хотя и в этом случае подставлять свою физиономию под нос больному гриппом человеку - верх альтернативной одаренности. Но Вы-то точно не представитель... ))) С таким-то "электролитным балансом"... ))

Вот уже подумываю, забанить вас штоле нахер на недельку, чтобы вы бреда не говорили в таком количестве и не смущали народ.

"Резать к чертовой матери не дожидаясь перитонита!" (с. "Покровские ворота")

Приказы МОЗ Украины как диагностировать и лечить грипп!

Приказы МОЗ Украины как диагностировать и лечить грипп!:клас:
Пройдитесь по ссылкам . Почитайте. Документы огромные. Одно но!
Лечить только Тамифлю и Реленза!:клас:
Профилактика возможна и должна применяться.:клас:
Читайте документы и ничего не надо выдумывать.

:клас:
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
16.07.2014 N 499
м.Київ
Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при грипі та гострих респіраторних інфекціях

По этой ссылке протоколы лечения Грипп утвержденные МОЗУ.

Интересное!

Діагноз грипу
На індивідуальному рівні при наявності циркуляції вірусу грипу в громаді неускладнений грип можна діагностувати, спираючись на клінічну симптоматику.
Найбільш чутливим методом, що забезпечує точне та швидке виявлення інфекції, є зворотньо-транскриптазна полімеразна ланцюгова реакція (ЗТ-ПЛР).
Експрес-тести на грип («тести за місцем надання медичної допомоги») можуть давати швидкі результати впродовж 15 хвилин чи менше, однак має місце значний відсоток хибнонегативних тестів.
Негативні результати експрес-тестів не повинні впливати на лікування та прийняття рішень щодо інфекційного контролю.
Коментар робочої групи: в Україні прийнятна практика встановлення клінічного діагнозу грипу в епідемічний сезон та при наявності у пацієнта характерної клінічної картини.

WHO Regional office for Europe «Сезонний грип: ключові аспекти клінічного ведення тяжких форм хвороби (2011)»
Застосування противірусних лікарських засобів:
Пацієнтам з груп високого ризику з неускладненим перебігом хвороби чи госпіталізованим пацієнтам з підозрою на грип слід призначати озельтамивір чи занамівір. Не відкладайте початок лікування озельтамивіром до отримання результатів лабораторного дослідження на грип.
Починайте лікування якомога раніше, оскільки корисний ефект тим більш виражений, чим раніше від початку інфікування його починають. Лікування слід починати навіть після 48 годин від появи перших клінічних проявів, якщо хвороба пребігає в тяжкій формі чи стан пацієнта погіршується.
Амантадин та римантадин не ефективні проти всіх циркулюючих в даний час вірусів.
Звичайна доза озельтамивіру складає 75 мг двічі на добу впродовж 5 днів (див. табл. 3).
Комбінована противірусна терапія може бути корисна при лікуванні тяжких, ускладнених випадків грипу та для зниження імовірної появи стійкості до противірусних засобів.
У осіб з імунодефіцитними станами може спостерігатися подовжений період вірусної реплікації (від тижнів до місяців); вони схильні до підвищеного ризику розвитку стійкості до озельтамивіру при призначенні їм цього препарату.
Стійкість до озельтамивіру в цілому тримається на низькому рівні, однак якщо у пацієнта, який отримує озельтамивір, не настає покращення після 5 днів чи стан погіршується, слід розглядати розвиток стійкості.

Примітка щодо лікування озельтамивіром:
1. Лікування слід розпочинати впродовж перших 48 годин від початку клінічних проявів, засіб можна також призначати в будь-якій стадії хвороби.
2. При кліренсі креатиніну <30 мл/хв необхідно розглядати можливість зниження дози озельтамивіру.
3. Пацієнтам з тяжким чи прогресуючим перебігом хвороби, котрі не реагують на звичайні схеми, можуть бути показані більш високі дози озельтамивівру (до 150 мг двічі на добу) та більша тривалість курсу терапії.
4. Озельтамивір та занамівір можна використовувати в якості методу післіконтактної хіміопрофілактики для осіб з груп ризику.

Читаю новости и ужасаюсь сколько смертельных случаев. А ведь вовремя нужно обращаться за медпомощью... а не как у нас медом и малиной по 2 недели пневмонию лечат.. жаль

У меня когнитивный диссонанс. Спрашиваю у разных людей - в школах все в порядке, в классе отсутствует 2-3 человека, у меня, у мамы, на работе смертельно больных не наблюдается. Но как зайду в ветку, фсьо, песец, пол-города вымерло или вот-вот откопытится. Ни хрена не понимаю.

Документ на 109 страницах,о диагностике и лечении гриппа от МОЗУ

Приношу извинения что размещаю капслоком. Но так написаны документы и так копирует мой комп.

109 страниц документ!

АДАПТОВАНА КЛІНІЧНА НАСТАНОВА,
ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗАХ
ГРИП ТА ГОСТРІ РЕСПІРАТОРНІ
ІНФЕКЦІЇ

Склад
мультидисциплінарної робочої групи з опрацювання клінічної настанови
Голубовська Ольга Анатоліївна Завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Інфекційні хвороби»

Ліщишина Олена Михайлівна Директор Департаменту стандартизації медичних послуг ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України», к.м.н.

Андрейчин Михайло Антонович Завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, Президент асоціації інфекціоністів України. Член-кореспондент АМНУ, д.м.н., професор

Бацюра Ганна Володимирівна Асистент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, к.мед.н.

Граділь Григорій Іванович Доцент кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медичного університету, к.м.н.

Глушкевич Тетяна Георгіївна Завідувач бактеріологічної лабораторії Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України», головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Бактеріологія»
Демчишина Ірина Вікторівна Завідувач лабораторї вірусології та СНІД, референс-лабораторії Міністерства охорони здоров’я з діагностики грипу та ГРВІ Центральної СЕС Міністра охорони здоров’я України

Дихановська Тетяна Альбертівна Завідувач центру грипу та ГРВІ Державного закладу «ЦСЕС» Міністра охорони здоров’я України

Дубинська Галина Михайлівна Завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Вищого державного навчального закладу України «Українська медична стоматологічна академія», д.мед.н., професор

Зінчук Олександр Миколайович Завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького, д.мед.н., професор

Колеснікова Ірина Павлівна Завідувач кафедри епідеміології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, д.мед.н., головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Епідеміологія»

Крамарьов Сергій Олександрович Завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Дитячі інфекційні хвороби»
Рецензенти
Федорченко Сергій Валерійович Завідувач наукового відділу вірусних гепатитів та ВІЛ-інфекції Державної установи «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Академії медичних наук України», д.мед.н., професор

Дорошенко Віталій Олександрович Професор кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, д.мед.н.
Кулєш Олена Валеріївна Асистент кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця

Матюха Лариса Федорівна Завідувач кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Загальна практика-сімейна медицина»

Морозов Анатолій Миколайович Професор кафедри нейрохірургії Національного медичного університету імені академіка О.О. Богомольця, д.мед.н., професор

Мостовенко Раїса Василівна Завідувач інфекційного діагностичного боксованого відділення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», к.м.н., головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Педіатрія»

Нетяженко Василь Захарович Завідувач кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, академік НАМН України, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Терапія»

Рябоконь Олена В’ячеславівна Завідувач кафедри інфекційних хвороб Запорізького державного медичного університету, д.мед.н., професор

Степаненко Алла Василівна
Радник Міністра охорони здоров’я України, д.мед.н., професор

Фещенко Юрій Іванович Директор ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г. Яновського НАМН України», завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, академік НАМН України, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Пульмонологія. Фтизіатрія»

Чернишова Людмила Іванівна Завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Дитяча імунологія»

Широбоков Володимир Павлович Завідувач кафедри мікробіології та вірусології НМУ імені О.О. Богомольця, академік НАН та НАМН України, д.мед.н., професор, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Мікробіологія і вірусологія»

Юрченко Володимир Дмитрович Директор Державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України», Голова Ради асоціації з невідкладної медичної допомоги, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Медицина невідкладних станів», радник Міністра охорони здоров’я

Ячнік Анатолій Іванович Провідний науковий співробітник Державної установи «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г. Яновського Національної академії медичних наук України»

Методичний супровід та інформаційне забезпечення
Горох Євгеній Леонідович Начальник відділу якості медичної допомоги та інформаційних технологій Департаменту стандартизації медичних послуг Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України», к.т.н.

Мельник Євгенія Олександрівна Начальник відділу доказової медицини Департаменту стандартизації медичних послуг Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Мігель Олександр Володимирович Завідувач сектору економічної оцінки медичних технологій Департаменту стандартизації медичних послуг Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Шилкіна Олена Олександрівна Начальник відділу методичного забезпечення новітніх технологій у сфері охороні здоров’я Департаменту стандартизації медичних послуг Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Державний експертний центр МОЗ України є членом
Guidelines International Network
(Міжнародна мережа настанов)
ADAPTE (Франція)
(Міжнародний проект з адаптації клінічних
настанов)

ЗМІСТ
Скорочення 6
Синтез настанови 7
Резюме 7
Актуальність гострих респіраторних інфекцій 8
Вступ 10
Клінічна настанова 10
Методи 10
Результати пошуку літератури 11
Діагностика, лікування, хіміопрофілактика та ведення спалаху грипу в закладах закритого типу 16
Питання діагностики 16
Кого слід вважати хворим на грип? 16
Кого необхідно тестувати на підозрюваний грип? 17
Які зразки необхідно брати для тестів на грип у людей з підозрою на грип? 20
Які тести на грип повинні використовуватися в осіб з підозрою на грип? 21
Як інтерпретуються результати тестів на грип? 24
Противірусні лікарські засоби 25
Хто повинен проходити лікування противірусними лікарськими засобами? 25
Які противірусні препарат слід використовувати для лікування? 26
Застосування інших лікарських засобів 32
Киснева терапія 32
Антибіотикотерапія 33
Кортикостероїди 33
Попередня допоміжна штучна вентиляція легень 33
Противірусні лікарські засоби для хіміопрофілактики 34
Кому слід призначати противірусну хіміопрофілактику для запобігання грипу? 34
Коли слід розпочинати противірусну хіміопрофілактику? 35
Як довго повинна тривати хіміопрофілактика? 36
Які противірусні препарати слід застосовувати для хіміопрофілактики? 36
Управління спалахами інфекції в закладах 38
У якому випадку слід запідозрити спалах грипу у закладі закритого типу? 38
Яка роль тестування мешканців закладів закритого типу з грипоподібним захворюванням після того, як діагноз грипу вже було встановлено в одного мешканця? 38
Кого слід лікувати противірусними препаратами під час спалахів? 39
Хто повиннен отримувати противірусну хіміопрофілактику під час спалахів? 39
Які медичні працівники повинні отримувати противірусну хіміопрофілактику під час спалахів? 40
Як довго повинна тривати противірусна хіміопрофілактика у мешканців і медичного персоналу під час спалахів? 40
NICE CLINICAL GUIDELINE 69 «RESPIRATORY TRACT INFECTIONS – ANTIBIOTIC PRESCRIBING», (2008) 41
1 Резюме 41
1.1 Перелік усіх рекомендацій 41
1.2 Маршрут медичної допомоги з приводу інфекцій дихальних шляхів (NICE clinical guideline 69 «Respiratory tract infections – antibiotic prescribing», 2008) 42
1.3 Огляд 44
2 Огляд доказової бази і рекомендацій 45
2.1 Огляд ефективності застосування антибіотиків для респіраторних інфекцій при первинній медичній допомозі 45
2.2 Стратегії введення антибіотиків при респіраторних інфекціях 56
2.3 Виявлення пацієнтів з респіраторними інфекціями, які, імовірно, будуть схильні до ризику розвитку ускладнень 82
2.4 Вподобання пацієнтів та їх батьків/опікунів щодо стратегій призначення антибіотиків при респіраторних інфекціях (непризначення антибіотиків, відкладене призначення антибіотиків і негайне призначення антибіотиків) 89
2.5 Питання підняті даними дослідженнями 91
Обмеження літератури та поточні й майбутні дослідження 92
Індикатори якості 92
Члени експертної групи з розробки настанови з грипу IDSA 92
Глосарій 94
Посилання 95
Література, використана в процесі адаптації клінічної настанови 109

У меня когнитивный диссонанс. Спрашиваю у разных людей - в школах все в порядке, в классе отсутствует 2-3 человека, у меня, у мамы, на работе смертельно больных не наблюдается. Но как зайду в ветку, фсьо, песец, пол-города вымерло или вот-вот откопытится. Ни хрена не понимаю.

Не мешайте Васе рекламировать тамифлю. :D:D

Вася Хренов, вы мой кумир.
Я еще могу понять, если бы вы были медицинским представителем Хоффман ля Рош... хотя и в этом случае подставлять свою физиономию под нос больному гриппом человеку - верх альтернативной одаренности.
Начал пить препарат профилактически. Чтобы уж точно знать, что заразился и не зря его пью. Не боюсь проведения экспериментов. :D Тем более препарат испытан 100 раз.

Тем кто боится, рекомендовано ожерелье из лука на шею.:D К сожалению документа МОЗУ, о такой рекомендации не найду. :D Но тут много желающих в такой рекомендации помочь. :D

Не мешайте Васе рекламировать тамифлю. :D:D
Покритикуйте МОЗУ . У них в инструкциях нет других препаратов от гриппа.

В документе на 109 страницах есть все что пожелаете.

37 страница
Коли занамівір вводили протягом 10 – 14 днів здоровим дорослим і дітям після побутового впливу, ефективність в запобіганні лабораторно підтвердженого грипу склала 79 – 81%, незалежно від супутнього лікування, наданого хворим [191, 192].
Ефективність профілактики з озельтамивіром після контакту склала 68 – 89% серед членів сімей, що зазнали впливу грипу [193, 194].

Начал пить препарат профилактически. Чтобы уж точно знать, что заразился и не зря его пью. Не боюсь проведения экспериментов. Тем более препарат испытан 100 раз.
мы все поняли
рады за вас
от нас всех что вы хотите?

Начал пить препарат профилактически. Чтобы уж точно знать, что заразился и не зря его пью. Не боюсь проведения экспериментов. Тем более препарат испытан 100 раз.

Тем кто боится, рекомендовано ожерелье из лука на шею. К сожалению документа МОЗУ, о такой рекомендации не найду. Но тут много желающих в такой рекомендации помочь.
Ну допустим, прекрасный препарат, несмотря на срачку и горячку, но то мелочи по сравнению с вопросами жизни и смерти. Допустим, я угорела общей паникой и мечтаю его приобрести (что кстати так и было), но его же нет в аптеках в Украине!!! Знакомых в Белгороде тоже нет. Зачем вы его тут так усиленно педалите, если его нигде не найти??? Разговоры в пользу бедных или вы на пол-****** у Хофман-ля-рош?

Да нифига они не приезжают, им дозвониться просто нереально.

Назад
Зверху Знизу