Не всегда дешевле. С ценой доставки то дурят, она дороже через олх.
Ціну доставки невідомого товару неможливо точно передбачити, тому там широкі діапазони типо 0-2, 2-5, 5-20, плюс з запасом часто беруть. Але все одно, різниця в ціні між фактичною 1.2кг на відділенні та 2-5, яку виставиш на олх, буде десятка максимум. Але комісія олх в 7.50 з тисячі покриє це навіть на мінімальній наложці.
Але пох, справа не в грошах, тим паче, коли то смішні гроші +-10 на доставці. Справа в посередництві олх, коли тобі не треба думати кинуть тебе чи ні цього разу, коли не треба другий раз на пошту за наложкою бігати, не треба взагалі обговорювати оплату. Ну й коли ти в більшості випадків можеш просто натиснути кнопку й купити, а не дзвонити, домовлятись, номер зкидати, валити на приват, платити,... - ну не хочу я це робити, коли можна просто кнопку клацнути. Тим паче для товарів, які не потребують обговорення з продавцем.
По вартості доставки теж хз, на нп бувають хитромудрі маневри.
Пару місяців тому купував колеса на велосипед. Впаковані були в коробку з-під тв, 34 ніби. Акурат в розмір, навіть трошки не закривалась коробка. 160грн вийшло, відправлялось з нп по факту.
Через місяць продав свої колеса та відправив в тій самій коробці, на олх 5-20кг поставив - 104 чи 106грн.
Хоча не факт, що та коробка по об'єму в 20кг влазила - тож може 160 на пошті й вірно нарахували, а коли я здавав свою, то на олх посилки дивляться так собі, глянули, що не явно замало 2-5 вказано, а 20 ніби ок.