Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обсуждения событий в Украине (БФ) - Part 35

И тут тему браток на ***** извёл?

Доброй ночи в ентом схроне. :)
Шо у нас тут?

Главное , ребятки, чтоб не было войны, мать ее...

0_aa3e6_fd348e7b_L

0_aa3e7_fd809290_L

0_aa3e8_2f03ee37_L

А сейчас так себе , танцульки ?

На тему фильма Поводырь.

Maria Burmaka
Фільм "Поводир"..Я нарешті подивилась сьогодні. Клубок в горлі став уже в момент першого кадру із титром "Харків.1934 рік" . Я харків"янка. І мій батько, історик, який все життя прожив у Харкові, розповідав мені про цей з"їзд кобзарів, яких знищили..Показував вікно кабінету у Держпромі, де застрелився Микола Скрипник ( у фільмі, очевидно, Микола Ситник)..Поезію "Розстріляного відродження" ( І Михайля Семенка, якого зіграв Сергій Жадан) я відкрила для себе, коли навчалась в університеті..Тоді ще намагалась зрозуміти-як це могло статись і чому-- фактично мої однолітки, вони були знищені , бо були українськими поетами..І кров закипала тоді. А основоположник українського театру Лесь Курбас, розстріляний в урочищі Сандармох.. А Микола Хвильовий., який покінчив життя самогубством у знак простесту проти тотальних репресій української творчої інтелігенціі. Я це все знала, знав мій батько--тому він вирішив, що мова нашої сім"ї буде українська (а ми жили у центрі на той момент майже повністю русифікованого Харкова) і саме тому я і зараз така стоічна у питанні української мови і української культури. В пам"ять про цих людей.
І цей фільм ще більше мене в цій стоічності укріпив. У кожного народу (грузин, поляків, євреїв, чехів..) є люди, які, попри все, у своїй діяльності , творчості, життєвому шляху є запорукою збереження народом своєї ідентичності. Для України -це люди, які постійно в боротьбі за те, щоб українці збереглися як народ.Я щаслива, що це і мій шлях. Хай хтось скільки завгодно разів може казати, що "телєсмотреніє" з українською музикою падає або що українська мова це неформат. Це інше, це справа честі і життєвий шлях.
Сьогодні в кінотеарті був майже повний зал. Пішли титри, а люди навіть не відразу встали зі своїх місць.. Фільм "Поводир" робить величезну справу..ті, хто бачать цей фільм ( прекрасно знятий, з вишуканим саундтреком, з просто неймовірним Станіславом Бокланом і просвітленим малим Антоном Гріном) розуміють як нищили наш народ, морально і фізично..І, я сподіваюсь, прозрівають.

Да вишь они какие... Чуть что- я женат, у меня девушка...((
Девил опять убежал...

Ток таких Густавайзен нам выложил ((

Кстати, Серж наш уже баиньки ушёл? Я для него текст хороший нашла

"Юрий Дихтяр‎ЕВРОМАЙДАН ХАРЬКОВ
То, что раньше вызывало ностальгию, сейчас вызывает раздражение. Вчера увидел новую водку "Соловушка". Нахер все эти ивушки, соловушки, перепёлочки, майонезы савецкие. колбасы кремлёвские и московские. Нахер Чебурашек, олимпийских Мишек, газводу по копейке за стакан, голубые огоньки и прочее..всё это было, всё это прошло.
Совкодрочерство - один из методов пропаганды. Нас заставляют оглядываться назад, а не смотреть вперёд. Поэтому многие совкодрочеры вместо того, чтобы двигаться дальше. чего-то добиваться и менять свою жизнь. пускают слюни по своей убогой молодости. по портвейну 777, махеровым шарфам, болгарским сигаретам и пионерским галстукам."
Серж бы про колбасу по 2.20 добавил...

Назад
Зверху Знизу