Президент Литви: Найбільший ворог України всередині, а не ззовні
Найбільший ворог України всередині, тому влада не повинна відкладати реформи та активно боротися з корупцією.
Про це розповіла президент Литви Даля Грібаускайте в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" у неділю, передає кореспондент Укрінформу.
"Для вашого народу це не лише війна - це час відтворення вашої державності, незалежності, ідентичності... Щоденне життя чиновників присвячене війні, але відкладати реформи не можна. Це мій меседж для вашого уряду і вашого президента. Все це слід робити одночасно. То ж всередині, а не ззовні ваш найбільший ворог", - сказала Грібаускайте.
Вона також наголосила, що у першу чергу Україна має побороти корупцію.
"Ми готові допомагати і допоможемо, але якщо Україна не подолає свою корупцію в управління державою, будь-які суми будуть викинуті на вітер. Про це також ми будемо говорити з вашими керівниками. Говорити від імені Литви, ЄС і доларів. Тому що долари мають довіряти українській владі, вірити, що вона використає кошти як слід", - зазначила президент Литви.
Вона також наголосила, що Європа має надавати Україні військову допомогу, а головний меседж українцям - "ви не самі".
"Україна має надаватися військова підтримка. Це дуже чітка моя позиція з цього питання, допомога має надходити у будь-якій формі - економічній, фінансовій, форм підтримки багато, але головний меседж - ви не самі, це головний меседж, який я можу вам надіслати", - сказала Грібаускайте.
Хорошая женщина,нам бы такую