Статус: Офлайн
Повідом.: 28979
Повідом.: 28979
Александр Фишка
34 мин. ·
Вата мимикрирует и приспосабливается. Меняет политические взгляды и язык общения. Но не меняет своей сути...
Наталя Бідалова
Історія про те, як важко залишатися патріотом, коли тебе до цього примушують. (І опосередковано - про те, чим була наша армія. Дуже сподіваюся, що БУЛА... Наш новий директор - б/у обласний воєнком, після відставки йому ось таке тепленьке місце пришукали добрі люде від влади...)
Сьогодні у нашу контору (ми - філія величезного державного підприємства з глибоким і, здається, вічним "совковим" корінням) прийшов наказ з Чернігівської дирекції із заголовком "ОБОВ'ЯЗКОВО ДО ВИКОНАННЯ!!!"
До Дня Незалежності дирекція проводить акцію "Ми - українці". Тому:
1) Протягом тижня всі працівники мають ходити на роботу лише у вишиванках.
2) Керівництво філії має сфотографуватися у вишиванках, фото обов'язково і в найкоротший термін надіслати на ел.адресу помічника директора.
3) Для всіх працівників філії (близько 800 осіб) провести ЗАЛІК НА ЗНАННЯ ГІМНУ УКРАЇНИ з обов'язковим надсиланням результатів контролю у дирекцію.
Це лише я сприймаю цей наказ як крайній прояв *****ізму?! Особисто я відчуваю гидоту до такого насильного насаджування зовнішніх проявів патріотизму, до цієї чисто радянської страсті до показухи...
Найбільший ажіотаж у конторі викликав примус до носіння вишиванок і п.3 про залік на знання Гімну. Схоже, наступним наказом нас зобов'яжуть устав вчити або туалети зубною щіткою драїти... Угу, або роздягтися догола і присідати, ми від цього не так вже далеко і відійшли, не майте ілюзій...
Коротше, "совок" у розквіті. На "Український Правді" було гарне слово - вишиватники... Не хочу цим бути. Гидко. Це серйозний виклик для мого власного патріотизму...
заставь *****а Богу молиться... хворі люди. в кращіх традиціях комуністичного минулого