Статус: Офлайн
Повідом.: 7418
Повідом.: 7418
позитивно, але мало. будь моя воля, я в харкові залишив два ВНЗ: медичний та універ. ну може ще юрку - під питанням. все інше закрити до бісової матері. користі - нуль. авторитету та престижу - нуль. наукової роботи - нуль. вплив на економіку - нуль. вся вища освіта тільки смокче кошти з населення. ХПІ випускає щороку 50 інженерів з виробництва та проектування гусенечних машин. за 20 років - 1000 осіб. скільки гусенечних машин було вироблено за цей час в україні? нуль!!! накуя весь цей цирк? про авіацію можемо анлогічних висновків дійти. економісти - взагалі не обговорюється. юристи - 60 претендентів на 1 вакансію. середня зарплата юриста зараз дорівнює зарплаті таксиста. гуд? вундебар! а ви мене про скорочення годин викладання питаєте.
Так, частково вірно. Але тільки частково. Різниця між інженером металообролювального обладнення та інженером сільскогосподарської техніки набагато меньша, ніж між юристом та ветеринаром. Мені здаєтся, що все це ще буде нам (країні) потрібно.
Сам я отримав технічну освіту. І хоча мало чого знадобилось безпосередньо, я зовсім не розчароний.
Можна подивитися і з іншої сторони. З тих 50 інженерів з виробництва та проектування гусенечних машин лише 1 може знає хоч як вони виглядають. І це вже не їх "перемога".
Доречі, виховувати здебільшого економістів та юристів - це були західні поради як раз після 91-ого. А зараз велика потреба саме у техничних кадрах. Та ж "Мотор-Січ" вже сама навчає, бо ВНЗ не спроможні. І це є проблема. Не бачу ніякого позитиву.
тепер я вас зрозумів і повністю погоджуюсь. але ж ми говорили про економічні складнощі, які треба виріщувати було ще вчора. і за 20 років, поки ми виховаємо здорових і розумних, від україни і згадки не залишиться, і владу 15 разів змінемо. давайте спочатку вирішувати нагальні, першочергові фінансово-економічні питання, а потім по сухому залишку будемо дивитись, що ми собі можимо дозволити: яку пенсійну систему, яку медицину, яку освіту, які соціальні гарантії.
Так... Треба робити кроки різні для різних задач... Але, говорячи про далекий термін, можливо щось створити тільки з-за наявності чіткої стратегії. А її зовсім не видно.