Визначні новини за 26.12.2014
1. Крим постігаєт дно або Копатєль Онлайн
В той час як Україна виживає і потроху міцнішає, європейці дедалі більше занепокоюються, США випробовує нові вундервафлі, Росія точить зуби на усіх підряд, - є одне місце на цій геополітичній шахівниці, котре точно є чорною клітинкою. І це не Африка, це Мекка усіх росіян, непотопимий авіаносець Росії (і ще купа дебільних пафосних епітетів) – Крим. Населення Криму сьогодні спробувало – чи можна ще глибше, ще ближче до дна? Звичайно можна. А, в принципі, на який чорт нормальному кримчанину світло? Олів’єшник можна і так порубати (те, що криво – і так піде, головне, щоб під манянезіком було), накірятись приморським портвішом під «Сєвастополь, Сєвастополь» можна і в цілковитій темряві. Так, Україна знову вимикала Крим від електроенергії. Крім того, в Крим тепер можна потрапити хіба що на власному авто – Укрзалізниця зупинила потяги цього напрямку, автобуси тепер туди теж ходити не будуть. Ну і правильно, доїдемо туди і на Кугуарах, мені це навіть більше подобається. Ну і звичайно, як не згадати про стійку багатоповерхівку. Нажаль, слід визнати, що багатоповерхівка протрималась довше ніж деякі українські військові частини в Криму. Але Наступ знає, що причина її успіху - #візиткаяроша.
2.Возвращєніє блудного Чонгара
«Чонгар наш! Чонгар наш!» - так можна охарактеризувати пост Шоколадного Фюрера у фейсбуці з приводу повернення цього стратегічно важливого півострова (через Чонгар проходять найважливіші залізничні та автомобільні магістралі, що пов’язують материков Україну та Крим). Правда, заслуги Петра Олексійовича у цьому мало (ну хіба що він, як давньогрецький воїн Фідіпід, приніс добре новину, проте той хоч пробіг сорок з лишнім кілометрів). Коротше, спочатку пробіжи, потім понтуйся. Власне, крім того, мені здається що взагалі заслуги України в цьому немає – росіяни просто відійшли, бо толку від того Чонгара мало, а прецедент створює. Але для маленьких маминих патріотів скажу – так, це П Е Р Е М О Г А.
3.Прєінтєрєснєйшиє ізвєстія із-за граніци
Поки ти, патріоте, ладнаєш значок із тризубом на свою мазепинку, не забувай – світ не спить, світ рухається вперед. Ось, в акваторію Чорного моря знову завітали приємні гості – американський авіаносець Дональд Кук. Так, той самий, над яким робив віраж російський пілот на своєму коврі-самольоті, думаючи, що це налякає піндосів. Так що це всього лиш приємний гість, котрий на випадок поганої поведінки нашого старшого брата-дауна, припас трошки демократії. Інші цікаві новини прийшли до нас зі сходу, з того самого сходу, де сходить сонце. А саме – з Японії. Ні, мій милий патріоте, Японія – це не тільки мультяшні тьолки з великими очима, Наруто, суші та сумо. Японія – це бувша імперія, військова машина, настільки злагоджена, що їй міг би позаздрити Ролекс рядового можновладця. А новини з Японії такі: прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, про те, що він готовий ініціювати конституційну реформу, яка, в свою чергу, буде стосуватися 9 статті, де Японія декларує доктрину відмови від нападу на інші країни, а також відмову від власної армії (Японія має лише жорстко лімітовані Сили Самооборони, але ми-то шаримо, що де тисяча, там і десять, де десять, там і сто). І все це робиться не просто так – Японія до сих пір не забула Курили і дуже хоче забрати до себе (вже виказувалися ідеї провести референдум, звичайно, демократичний – Російські Курили, нажаль, це клята біднота). Тому, запасаємося суші і дивимося шоу, а я, в свою чергу, нагадаю росіянам про Загін 731 – вам сподобається. Ня!
4.Всього потроху
Держборг України вперше перевищив трильйон гривен (це не просто число з великою кількістю нулів, це ще й величезна ЗРАДА!). Білорусь, тим часом, виставила Росії рахунок за молоко у доларах (це так цинічно – Трєтій Рім власною валютою навіть молоко не може оплатити). У Вінниці тим часом стався справжній стріт-файтинг (гугліть, навіть пришили мароканця), а я, власне, думав, що Вінниця – тихе і спокійне місто, хотів навіть відвідати. В той час, як в АТО продовжуються обстріли, воюючі сторони обмінялися полоненими, що не може не тішити. Але в той же час, переговори в Мінську не відбулися, а Генштаб передбачає мобілізацію у січні, так що до миру ще далеко (ладнай свій однострій, бандерівцю, та відпрошуйся в мамки, нарешті). Сьогодні ж знову обстріляли будинок мера прекрасного міста Львів Андрія Садового, а Порошенко призначив гауляйтерів ще чотирьох областей – Полтавської, Львівської, Рівненської та Сумської. Нехай вже нарешті змінить нашого, Харківського губернатора, бо він мені дуже нагадує Ходора з очима сумного бегемотика (проте він єдиний, хто реально в змозі з’їсти тих ХНРівців, тому не буду нити).