Антивсепропальщик/Антипопуліст
1 год ·
Інформаційна атака на Президента Порошенка з боку українських політиків, яка пов'язана з підготовкою надання Вселенським Патріархом Томосу про Автокефалії УПЦ дискредитує саму ідею незалежності Української Церкви - може негативно позначитися на процесі всеосяжного об'єднання УПЦ в Єдину Помісну Церкву.
Суть.
Лещенко заявив про те, що «задум Адміністрації Президента - отримати томос про автокефалію перед днем всенародного голосування та "продати " це виборцям як своє досягнення. Тому зараз по всій країні можна побачити рекламні сюжети, де Порошенко асоціює себе з церковними справами »- говорить Лещенко.
У мене є всі підстави вважати, що інформаційна атака на Президента Порошенка - спланована акція групи осіб проти надання українським православним незалежності від Москви.
За деякою інформацією, раніше в Єрусалим на переговори з православним духівництвом літала і Юля Тимошенко, яка також переконувала, що створення єдиної православної церкви в Україні - не на часі.
Заради перемоги на виборах вона здатна на багато що - навіть на атаку проти об'єднання українських православних, і це не дивно, якщо врахувати її зв'язку з олігархом, проросійським політиком і куратором УПЦ МП Новинським, за зняття недоторканності з якого, до речі, Тимошенко не голосувала. Що вона отримує натомість, запитаєте Ви - абсолютну підтримку УПЦ МП на виборах, враховуючи, що Москва використовує свою церковну філію в Україні з метою політичної пропаганди.
Але ось що стосується атаки на Порошенка з боку Сергія Лещенка, то я можу припустити, що він залучений в кампанію по дискредитації особисто Президента і самої ідеї Томосу на замовлення проросійських фінансових груп, які фінансово мотивували його на це.
Хочу, вибачте, обламати та Лещенко, і Тимошенко та інших:
Рішення про Томос вже прийнято - тривають процедури, обов'язкові в таких випадках, і ні у Кирила Гундяєва, ні у Путіна, ні у Тимошенко з Новинським і Лещенко напохваті не вистачить сил і ресурсів протистояти цьому процесу.
І, так, звичайно ж, в цьому є велика частка особистої, підкреслюю, особистої заслуги Петра Порошенка.