Це стандарт. Має теоретичне обгрунтування. Якщо каву не перемішати/розтрусити, то будуть більш та менш щільні зони, які залишаться й після темперовки (основна мета якої витиснути повітря, щоб воно не утворювало бульбашки та не заважало воді рівномірно протискатись скрізь каву). Якщо одна зона буде більш щільною, то через неї протече менше води, та частина напою буде недоекстрагованою, а через інші більше, то та частина перекстрагованною, а може навіть вода пробити канали, тоді буде зовсім погано.
На практиці, поки мені з Алі не прийшли голки, мішав зубочисткою як-то. Стабільно отримувати задані параметри не виходило. Один раз за 20-25 сек налило як надо, а другий в 2 рази більше.
Дивився як вони працюють у знайомих, в супермаркетах. По-різному, але досить далеко від стандартних параметів. В мене ручна кавомолка має крок регулювання 15 мікрон, і клік вверх та вниз дуже відчувається на результаті. Навіть відркив пачку кави, налаштував, через тиждень вона "підсушилися" й треба на один клік вниз. Не знаю, як це може спіймати автоматична кофемашина.
До того вода протискається під тиском за крок до "задихання", то похибка може зламати машину чи треба майстр, щоб почистив. Тому всі вони мелють дуже крупно, ллють багато. Якщо в звичайній поганій кав'ярні переекстрагована гірка кава, то кавомашина меле ще крупніше, так, що зазвичай видає недоекстраговану водянисту.
Так писав, коли купив. Недорога Делонгі. Модель сама массова, по пам'яті не скажу.
Ця проблема вирішується просто - хто хоче каву, той сам собі її меле вручну (2 хвилини крутити ручку). Другий раз ніхто не просить.