• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
а без кофе заварного не могу - к обеду голова болеть начинает - а растворимый не помогает
Переходи на энергетики, модно, стильно, молодежно :D Тут половина на них сидит крепко (по несколько банок в день), и к дидовским напиткам типа кофе даже не прикасаются, потому что оно их не штырит. Когда забарахлит сердце, печень и желудок, то головные боли уйдут на второй план.

Доречі.
В українському паспорті я ж Valerii і це таке собі для німців. То ж адаптував ім'я на Waleri. Тепер займаюсь заміною різних документів. Більшість вже зробив ще влітку.
Минулого тижня витратив хвилин 10 на отримання нового свідоцтва про реєстрацію автівки (ну, звісно тут не врахован час на доїхати і т.і.).
А сьогодні майже останню річ зробив: також витратив 10 хвилин на замовлення нового посвідчення водія, яке буде готове за кілька тижнів. Десь об 11й сьогодні зловив віконце\слот на 11:45 за записом.

Отака вона, страшна німецька бюрократія. :D

Переходи на энергетики, модно, стильно, молодежно :D Тут половина на них сидит крепко (по несколько банок в день), и к дидовским напиткам типа кофе даже не прикасаются, потому что оно их не штырит. Когда забарахлит сердце, печень и желудок, то головные боли уйдут на второй план.

никогда это гогно не пробовал и не собираюсь

На роботі видали йафон 17e, а старий 15 вайпнули та подарували. Він майже не використаний, але тільки на 128 ГБ. А мій власний 15 на 256 ГБ, але батарея вже дохне. Шкода, що батареї просто не поміняти місцями :D

На роботі видали йафон 17e, а старий 15 вайпнули та подарували. Він майже не використаний, але тільки на 128 ГБ. А мій власний 15 на 256 ГБ, але батарея вже дохне. Шкода, що батареї просто не поміняти місцями :D
Так надо старые продавать.

Це стандарт. Має теоретичне обгрунтування. Якщо каву не перемішати/розтрусити, то будуть більш та менш щільні зони, які залишаться й після темперовки (основна мета якої витиснути повітря, щоб воно не утворювало бульбашки та не заважало воді рівномірно протискатись скрізь каву). Якщо одна зона буде більш щільною, то через неї протече менше води, та частина напою буде недоекстрагованою, а через інші більше, то та частина перекстрагованною, а може навіть вода пробити канали, тоді буде зовсім погано.
На практиці, поки мені з Алі не прийшли голки, мішав зубочисткою як-то. Стабільно отримувати задані параметри не виходило. Один раз за 20-25 сек налило як надо, а другий в 2 рази більше.

Дивився як вони працюють у знайомих, в супермаркетах. По-різному, але досить далеко від стандартних параметів. В мене ручна кавомолка має крок регулювання 15 мікрон, і клік вверх та вниз дуже відчувається на результаті. Навіть відркив пачку кави, налаштував, через тиждень вона "підсушилися" й треба на один клік вниз. Не знаю, як це може спіймати автоматична кофемашина.
До того вода протискається під тиском за крок до "задихання", то похибка може зламати машину чи треба майстр, щоб почистив. Тому всі вони мелють дуже крупно, ллють багато. Якщо в звичайній поганій кав'ярні переекстрагована гірка кава, то кавомашина меле ще крупніше, так, що зазвичай видає недоекстраговану водянисту.

Так писав, коли купив. Недорога Делонгі. Модель сама массова, по пам'яті не скажу.

Ця проблема вирішується просто - хто хоче каву, той сам собі її меле вручну (2 хвилини крутити ручку). Другий раз ніхто не просить.
Ох блин... давление которое должно создаваться в группе 9 бар, а клапан выступает как раз спресованная таблетка кофе :) Какие нахрен комки?
После того как рожок наполнен молотым кофе, легко разравниваешь кофе по рожку и после этого, темперуешь одним нажимом.

Останнє редагування:
А шо, шо то кардинально поменялось за это время?
В тому пості про "кардинальність" не йшлося.
Йшлося про зростання цін лише начебто "у нас", а "не у вас".
А тут виявляється, що рудочолому діду лунтіку зеля в суп насрав ударами по нпз, що аж дизель за 7 улетів.
От я у лугала питаю, чи він досі ігнорує реальність.

Останнє редагування:
Йшлося про зростання цін лише начебто "у нас", а "не у вас".
А тут виявляється, що рудочолому діду лунтіку зеля в суп насрав ударами по нпз, що аж дизель за 7 улетів.
От я у лугала питаю, чи він досі ігнорує реальність.
Image.webp

Рудий сам придумав, сам порішав, сам переміг.

Ох блин... давление которое должно создаваться в группе 9 бар, а клапан выступает как раз спресованная таблетка кофе :) Какие нахрен комки?
После того как рожок наполнен молотым кофе, легко разравниваешь кофе по рожку и после этого, темперуешь одним нажимом.

Вкладення

• 20260915_102939.webp
    20260915_102939.webp
    3.2 MБ · Перегляди: 4
Рудий сам придумав, сам порішав, сам переміг.
Цікаво, американці самі розуміють, кого вони вибрали? Як вони до цього відносяться, з соромом? Чи людина ніколи не відчуває свою відповідальність/провину?
Додам політики в гілку. Люди в 19, втомившись від війни та "армія, мова, віра", вибрали Зеленського, який почав будувати дороги замість ракет. Може ще 3 роки мілітарізації країни і війни не було б, чи розвиток подій був би іншим? Але ніхто з 73% не сказав що бомби, які зараз падають на місто, це наслідок його вибору.
Я не проти Зеленського особисто. В умовах війни він зробив на 90% те, що мав зробити, то не гірший варіант - молодий, публічний, енергійний, мобілізував міжнародну допомогу. Але з 19 по 22 він був заручником волі виборців, які його вибрали на хвилі "а то що, Путін нападе", то ті 73% повинні признати свою провину за війну, а не валити все на Путіна.

Ну так пролив один закрыт, а скоро и второй)
Йшлося про зростання цін лише начебто "у нас", а "не у вас". А тут виявляється, що рудочолому діду лунтіку зеля в суп насрав ударами по нпз, що аж дизель за 7 улетів.
Цена на бензин как была полгода назад, так и осталась плюс минус 20-30 центов. Дизель и так всегда сильнее скачет сезонно. Выше 7 это в отдельно прогрессивных местах, с повышенными налогами на него климатическими обязательствами. 5.50-6, что тоже дохера, но в сравнении с тем, что почти все вокруг подорожало раза в 2 за последние 5 лет, удивляться особо нечему.

Валить все местные проблемы на заморские войны перед выборами это уже привычная политическая традиция, как и у Байдена.

Назад
Зверху Знизу