Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обновки

• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
Задалі мнє тут люді питання. Є акум з машини. Є лампи з машини ближнє-дальнє світло. Звичайні галогєнкі. Під'єднати знають як. Але не знають - на скільки того світла вистачить, пока акум не розрядицця до критичної позначки.
А я хз. Ніколи не замислювався.
Аккум с машины такое себе решение. Ибо кислотный. Заряжать его в закрытом/жилом помещении нельзя. Лучше потратиться на LiFePo аналогичной емкости - они не запредельных денег стоят.

Городской общак и пассажирские ЖД перевозки почти во всем мире так или иначе дотационные. Разница только в размерах субсидий.
Звісно.
Але лише в деяких містах\державах він повністю безкоштовний.
Наприклад, Люксембург.
Мені ж не треба говорити, що Харків із Люксембургом не треба навіть намагатись порівнювати?
Харківська влада вміє красиво жити в борг, цього не відняти.

Останнє редагування:
планы на дальше - инвертор и батка на 12-16 кВт. после - панели солнечные поставлю.
Я грался з ідеєю інвертора, батарей, панелей, при тому не в квартирі, а в заміському будинку - дачі, де я живу переважно літом, коли є сонце. Є електромобіль, то є куди дівати зайву енергію, але коли порахував, зрозумів, що при ціні кВт в 2,16/4,32 воно не окупиться ніколи при звичайному споживанні, а для комфорту при відключеннях є простіши, та дешевші рішення.

Задалі мнє тут люді питання. Є акум з машини. Є лампи з машини ближнє-дальнє світло. Звичайні галогєнкі. Під'єднати знають як. Але не знають - на скільки того світла вистачить, пока акум не розрядицця до критичної позначки.
А я хз. Ніколи не замислювався.
Галогенки це погане рішення. Споживають багато, гріються. Є лед лампи на 12 В
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Особливо рекомендую
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Світить якрко, споживає 0,4 А (то аккум 60 А*год вистачить на 150 годин). Тільки треба купувати саме 4000 Кельвінов. Колодку, щоб приєднати можна купити теж в Епіцентрі.
Купував з цоколем Е27 з Алі нонейм - теж працюють, але еффективність відсоков на 30 менше, ніж у цієї.

О. Це цікаво. У мене в кухні такі вмонтовані. Але вони на 220.
Дякую.

Лед на цоколях и 220в - не особо эффективно. Дофига в тепло уходит. Лучше линейки на алюминиевой подложке купить.

Лед на цоколях и 220в - не особо эффективно. Дофига в тепло уходит. Лучше линейки на алюминиевой подложке купить.
Чего не эффективен на 220В? Там стоят импульсные AC-DC, и если там не самый дешевый китай из последовательного конденсатора и резистора, то вроде не особо греется.

Я грался з ідеєю інвертора, батарей, панелей, при тому не в квартирі, а в заміському будинку - дачі, де я живу переважно літом, коли є сонце. Є електромобіль, то є куди дівати зайву енергію, але коли порахував, зрозумів, що при ціні кВт в 2,16/4,32 воно не окупиться ніколи при звичайному споживанні, а для комфорту при відключеннях є простіши, та дешевші рішення.
Підгодовані говорячі ротом люди Ріната Леонідовича з ціною кВт вже не згодні, так оті 4.32 - питання часу, як перетворяться на 6.ххх та й більше .грн.
В мене зараз 20+ годин на добу стабільно постачання електрики від мережі немає. Вже десь так два місяці як, а може і три.
І такі що я можу сказати - за день навіть сьогодні все встигло зарядитися offGrid. Було хмарно. Але вистачає. Все, вже в тому сенсі для мого споживання - зима скінчилася.
Але, як тільки доїдуть нові комірки, а це вже досить скоро трапиться - в цілому, ДТЕК буде від мене отримувати половий орган протягом 10 місяців точно. Власне, він і зараз так робить, але все ж щось відсмоктує з сімейного бюджету. І, мабуть, все ж таки, як буду на місті, доставлю ще 3-4 панелі в ряд, я так все будував, щоб там легко було розширится.

Вітряк така собі штука. Потрібно багато місця відносно, є певні моменти по розміщенню на ділянці, плюс висота розміщення, звісно, потребує спеціальної сильно не дешевої мачти. Та й сам вітрячок, як нормальний, вартий певних грошей. Я б не радив.

Підгодовані говорячі ротом люди Ріната Леонідовича з ціною кВт вже не згодні, так оті 4.32 - питання часу, як перетворяться на 6.ххх та й більше .грн.
В мене зараз 20+ годин на добу стабільно постачання електрики від мережі немає. Вже десь так два місяці як, а може і три.
І такі що я можу сказати - за день навіть сьогодні все встигло зарядитися offGrid. Було хмарно. Але вистачає. Все, вже в тому сенсі для мого споживання - зима скінчилася.
Але, як тільки доїдуть нові комірки, а це вже досить скоро трапиться - в цілому, ДТЕК буде від мене отримувати половий орган протягом 10 місяців точно. Власне, він і зараз так робить, але все ж щось відсмоктує з сімейного бюджету. І, мабуть, все ж таки, як буду на місті, доставлю ще 3-4 панелі в ряд, я так все будував, щоб там легко було розширится.

Вітряк така собі штука. Потрібно багато місця відносно, є певні моменти по розміщенню на ділянці, плюс висота розміщення, звісно, потребує спеціальної сильно не дешевої мачти. Та й сам вітрячок, як нормальний, вартий певних грошей. Я б не радив.
Про комфорт та незалежність це добре. А як щодо окупності, це можливо, наприклад, за 10 років? А яке у вас споживання электрики в місяць?

О, а можешь детальней расписать свою конфигурацию и где брал и кто ставил? :гы:
Это не интерсно. Брал инвертор, bms, другие комплектующие на али, 315е елементы на nkon-е. Собирал, разбирался сам. Это было больше года назад, цены уже не актуальны. Тогда вышло чуть больше 1.5к

• Це лайк!
Реакції: dgr
Про комфорт та незалежність це добре. А як щодо окупності, це можливо, наприклад, за 10 років? А яке у вас споживання электрики в місяць?
Зараз мінімізоване. Вкладаємось в 120-170 кВт на місяць. Різниця в споживанні викликана фактором, скажимо так , відряджень.
Так буде до березня, далі піде десь 350-450 кВт, може більше: додається бойлер, мікрохвильова піч, хлібопічка, постійно буде десь підключатись насос на ділянку, плюс всякі роботи електроінструментом, як дротовим, так і акумуляторним, постійно буде заряджатись. Коли я вдома - так відпочиваю - щось роблю руками, по ділянці, хаті і з своїми автівками також.

В "темні місяці " - важка електротехніка не використовується, або вмикається в сонячну погоду/ вдень / під заряджену основну батарею. Замість бойлера в паралель в мене "тітан" топиться кожен день, всі вміють їм користуватись, на нагрів води йде десь пів-години, там десь 120 литрів виходить - дрова звісно, але там їх треба зовсім небагато і всі навчені користуватись, навіть молоде покоління.
Освітлення в мене дубльоване майже вже всюди на 12 В від окремого LiFePo4 (крім вулиці, не встиг до закінчення сезону) він же заживлює зараз вночі по таймеру модем і конвертер оптіки - щоб повністю мінімізувати вночі навантаження на основну батарею, а заряджається це діло вже від двох окремих сонячних панелей, в січні вкрутив з окремим простим контролером - все працює відмінно.

За окупність. В ідеальному випадку окупається швидше, ніж 10 років (за базової умови, що ви будете виконувати роботи повністю, або переважно, самостійно). По факту - ще потрібно зважати на певну деградацію компонентів з часом. Можливий ремонт / заміну інвертора і так далі. Тобто зовсім точно прорахувати не вийде, життя внесе своє коригування. Але 10 років - вважаю так, окупиться. Вірю, що за цей час ціну на електрику добродії доведуть до ринкової, яка там зараз, 14 гривень, здається. Все до того йде.

За комфорт. Прямо ось зараз, як вийти на двір, навкруги тупо темно. Подекуди гудуть генератори. В мене горить світло де мені треба, я зараз працюю потихеньку, спамлю сюди, а ще паралельно на проекторі дивимось "Анаконду" (таке собі, але Джек Блек цікавий тіпус, мені чомусь на нього приємно дивитись завжди).

За помилки. Потрібно було одразу вішати більше панелей. А ще відразу збирати більший за ємністю основний АКБ, а так вже пройшло 2 модернізації і ось в квітні, як доживу, буде 3-я (хоча на той момент, як воно збиралося, тих комірок ще й не було).

Конфігурацію я десь тут кидав на форумі, але то сама-сама перша була версія системи, там все пішло і сильно помінялося потім.

навіть боюся уявити, що буде з твоєю нервовою системою, якщо у Харкові об'являть, що метро та траспорт муніципальний залишаться безкоштовними і після воєнного стану :D
Не бывает ничего бесплатного, за все надо платить либо напрямую либо налогами.
Гнать надо все эти марксистская замашки, иначе не сделать Харьков вновь великим.

Оно сразу такоє і било. Випал із ніоткуда, як із ****и на лижах - і сразу ****ом плєвацца в окружающіх.
Найн старый местный завсегдатай ;) Еще со времен мазды, предшественницы вольвы, если вы в курсе о чем я вещаю.

Чего не эффективен на 220В? Там стоят импульсные AC-DC, и если там не самый дешевый китай из последовательного конденсатора и резистора, то вроде не особо греется.
Думаю потому, что 220 это не родное напряжение для павербанка и чтобы его выдать надо еще раз его преобразовать внутри павербанка/инвертора.

У меня джейкери, и он показывает что порядка 20 ватт уходит в точку при такой конвертации. Тоесть просто когда я включаю преобразователь на 220 без нагрузки.

У меня похожая ситуация с роутером - кастомное напряжение питания - поэтому приходится его через 220 запитывать.

Назад
Зверху Знизу