Якось дуже занудно читати, флуд не по темі ) Китайці хитрі хлопи, що казати. Он вже і на Mercedes ставлять двигуни від Geely, якби їм потім долю Volvo не розділити..
А ось за оновлення.
Оновився раптово комплектом Starlink. Валявся в мене в резерві з 2022 року, ще Gen1 (це комплекти з моторизованою антеною). Колись, ще до війни, був придбаний, бо була певна необходність. Потім, коли стало не потрібно - закинув в коробку. Там воно й жило, пару разів працювало під час блекаутів по роботі, а потім остаточно пішло в резерв, коли зайшла нормальна оптична лінія.
І ось, раптово, від колег дізнаюсь в листопаді, що Starlink міняє протоколи передачі даних і всі не оновлені термінали перетворяться після певної дати на гарбуз. Шок, сенсація, підрубаю залізо...і ні хєра, супутники бачить, але йок. Оновлення не наступає. Почитав реддіт - залишив на пару діб ввімкненим - але дива не сталося, *****а гитара (с).
Далі, як користувач - роблю що? Вірно - пишу в саппорт. А там мене чекає ШІ - Грок. Комбо! Ну і він, звісно, радить всяку корисну дичину, ога - там, в трубу подмихати, кабелів торкнутися, з антеною побігати по ділянці...
Але реддіт, він - корисний - я вже знав багато історій про Масківський хелпдеск. Потрібно витримати 30-40 хвилин спілкування з бездушним залізяччям, після того воно здається і створює заявку на людину, а далі швиденько (десь за пару діб в середньому, але є випадки і до тижня) - тобі навіть відповідають.
І такі да - не пройшло і 3-х днів, як людина з ніком Джессі ( а може то собака було, хз, там же ш ще на комусь нейролінк тестують, мабуть) - мені почала давати поради подібного плану, але здалася також, за пару діб спілкування (довго по часу, але мало тексту). Потім ще добу десь була тиша.
А потім мені написали, що видадуть новий комплект безкоштовно, місяць користування бонусом, а в моєї жінки тепер є чудовий стіл для пиття кави в саду...
Потрібне віддати належне - все доїхало, і навіть пройшло без мита (подав нульовий інвойс і копії листування). Працює добре (за ці роки різниця прям помітно, акуєнна) , але, вибач мені, Ілон - знову поїде на полицю, правда, залишу активним режим підтримання мережі, воно копійчане, але дає 1 мегабіт, може й стане в нагоді. Отака історія, любі друзі, все закінчилося добре. І стіл гарний також.