Как то ты, впрочем как обычно, перееручиваешь и ман пулируешь фактами.
Ну во первых немцы все ещё делают седаны, та же диета.
Во вторых в твой список "кроме" попало большинство производителей

Что правда, так это то что в "старом ЕС" седаны действительно продаются не очень, но правда непонятно это от "хорошей жизни", когда люди жертвуют комфортом (хотя я честно сам седаны и вообще все пузотерки не понимаю) в угоду практичность или это новый тренер где ЕС впереди планеты всей.
Кстати, а как в Германии с купе?
Як зазвичай маніпулюю фактами? По-перше, не маніпулюю, а лише озвучую. По-друге, тим більше це не "як зазвичай", бо я ніколи їми не маніпулюю. Факт він і є факт.
Дієта продається тільки в Китаї і Штатах. Я ж одразу сказав, що ми тут, нібито, європейці. В ЄС її немає.
Я не казав про більшість виробників, я казав, що седани нікому не потрібні, тому майже ніхто вже їх не виробляє і не продає в ЄС.
Добре, модел 3 згадали, мазду 6, сітроєн, несподівано! В деяких країнах є корола та камрі. Є преміум.
А де всі інші?
Немає. Бо седани не потрібні, їх не купують.
Зникли майже всі седани. Була фабія-седан. Той ще урод, але був. Немає більше. Був поло-седан. Не купують більше, немає. Був пассат. Все, зняли з виробництва. Немає.
Так саме з будь-якою моделлю. Фокус. Дієта. Мондео. Омега і їй подібні. Все, немає.
Тому хоч звинувачуйте мене в нісенітницях, хоч ні - факт залишається фактом. А факт в тому, що покупці обирають гаманцем не на користь седанів.
В Німеччині все ок з купе - є в продажу. Навіть американські. І час від часу навіть трапляються на дорогах.