З герметом проколотись вірогідність в 100500 разів менша. Оті колючки аля акація, водяний горіх, якірці гермету пофіг, шматки корду тим паче, а це 99% причин проколів. Але насос краще мати бо переважна кількість проколів, що таки призвели до здування колеса, можуть бути вирішені витяганням того, чим прокололо, чи просто пом'яти гуму, воно в середину залізе чи якось зміститься. Але ж накачати треба потім.
Гермет роз'їдає клей. В якийсь момент колесо здуває, розбираєш та зпід якоїсь латки дме, мацаєш її, а вона ніби по периметру приклеєна. Тобто гермет від центра, де дірка, роз'їдає клей, де швидче добирається до краю - там прориває. Новіші, ніж один рік, в мене латки так не відлітали, але я для себе вирішив, що мені простіше кілька камер на рік нових взяти, але не мати гемору. Тим паче, що в мене 90% пробігу цього року були походи, 80% з них за кордоном.
Цього року в мене мінус 3 камери. 1 мінус повністю - порізало її старим задубілим фліпером, сам винен, ніякий гермет там звичайно не допоможе. Ще дві по одному явному проколу, коли колесо зпустило, не клеїв їх, напевно ще якась дрібнота є, але хз абсолютно. Поставив на фр вел, на якому їзджу лише по місту.