Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Нужен ли второй государственный язык? (открытая голосовалка)

• Автор теми Автор теми mikele
  • Дата створення Дата створення

Нужен русский язык как второй государственный?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1432
  • Опитування закрито .
А до чого там козаки? Тi два пiдари, що спiвають до них нiякого вiдношення на мають.
О, майже вiршами з вами почав говорити :D

На самом деле их гораздо больше, я тоже думал раньше, что их в Харькове нет, а оказывается - они повсюду!:D

Требовалось доказать Флеймхарту что он неправ..
По теме что сказать есть? или абы ляпнуть?

Аби ляпнуть - це ваше ні могу чітать на мові. Підручник в руки, неуче. Не буде тоді проблем зі вкладишами. Вон ваш підер Яник наголосив, що рос. і українська мови дуже схожі - так в чому проблема, гайда підтримати любого президента - читати на українській без дурних зауважень "нє умєю".

Уважаемый. вы меня утомили. Я отсканил для вас персонально то что лежало на тумбочке. вы в который раз изворачиваетесь и утверждаете что я обманываю. Поэтому прекращаем этот спор. Тут вы проиграли и только из чувства самолюбия вертитесь как блоха на сковороде.
Давайте на этом и закончим.:пиво:
Та ви не отсканували те що лежить у коробці ;) Або у рукаві кармані. Україська мова там нічого не доводить окрім того що не тільки російськомовне. А відповідь з аптеки доводить що ви дезінформуєте людей. Це ж наскільки ви себе не поважаєте, що не можете визнати факти??? Особливо враховуючи що до цього ви сами стверджували що якщо чогось нема якоюсь мовою то це тому що немає попиту.
Давайте так - я визнаю що деякі ліки в Україні не мають російськомовного перекладу, а ви:
Або визнаєте що на російськомовні ліки немає попитку, або визнаєте що ВСЕ має бути двома мовами однаково.
П.С.
Ви мені так і не відповіли - де записано що діловодство, державний/офіційний статус є саме правом...

При всем уважении к украинскому языку тут я с Вами немного не соглашусь. Государственный язык и текст лекарственных вкладышей это никак непересекающиеся вещи. ПО сути это итак ясно, но с юридической точки зрения можете дополнительно почитать решение КС, где он подробно растолковывает, что означает государственный статус укр языка.

Вивчіть закони. На державній мові повині бути будь-які товари, що виготовляються та ввозяться в Україну. Додатково, за бажанням виробника, можуть бути і інші мови, але лише додатково, а не замість, і лише за бажанням виробника, а не примусово.

Аби ляпнуть - це ваше ні могу чітать на мові. Підручник в руки, неуче. Не буде тоді проблем зі вкладишами. Вон ваш підер Яник наголосив, що рос. і українська мови дуже схожі - так в чому проблема, гайда підтримати любого президента - читати на українській без дурних зауважень "нє умєю".

Интересно, заметят модераторы перл про президента Януковича или нет?

При всем уважении к украинскому языку тут я с Вами немного не соглашусь. Государственный язык и текст лекарственных вкладышей это никак непересекающиеся вещи. ПО сути это итак ясно, но с юридической точки зрения можете дополнительно почитать решение КС, где он подробно растолковывает, что означает государственный статус укр языка.
Та ні, це суспільно важлива, відповідальна сфера. Тому українською мовою має бути усе. Додатково - я не заперечую. Але замість української - цього ніколи не буде.

И много на одного русскоговорящего в Украине говорящих на татарском, румынском и идиш?

Маєте достовірні статистичні дані? Та й до чого вони? Які такі переваги має велика кількість ущімльоних над іншими мовами? А татари теж відчувають себе ущімльоними від відсутності вкладишів на їхній мові. Так що далі? Виробнику до кожної пігулки докладати том вкладишів на всіх мовах? Бо є ущімльониє?

Вивчіть закони. На державній мові повині бути будь-які товари, що виготовляються та ввозяться в Україну. Додатково, за бажанням виробника, можуть бути і інші мови, але лише додатково, а не замість, і лише за бажанням виробника, а не примусово.

Ещё один "истинный харьковчанин" объявился... У нас в городе в подавляющем большинстве разговаривают на втором государственном языке. Можешь у себя в паспорте вычеркнуть всё, что напечатано и написано по-русски. Вперёд.

Ну помилився літерою, нечаяно:іржач:.

За нечаянно бьют отчаянно...

Ещё один "истинный харьковчанин" объявился... У нас в городе в подавляющем большинстве разговаривают на втором государственном языке. Можешь у себя в паспорте вычеркнуть всё, что напечатано и написано по-русски. Вперёд.

А чьо, пана "карєного" заділо, що в Харкові не тільки рос. а й українська мова є? :іржач: Чи він вважа, що всі істіно "карєниє" на угнєтєном общаюца?
До чого тут паспорт?:confused: Ну є там вкладка з рос. мовою. На час введення паспорта просто ще не всі "карєниє" знали державну мову. Саме для таких неосвічених і створили вкладку. А на справді просто в угнєтьоних норов шкідливого кота - кругом треба впихнути свою рос. мову, культуру, пам'ятника - все потрібно помітити російським духом.

За нечаянно бьют отчаянно...

Погрожуєш, пан "карєной"?:іржач:

Сообщение от DIMM1971
ОТкуда пишешь? Из Торонто аль из Брюсселя?

Из Харькова, естественно. Я ж не шифруюсь, как Флеймхарт и его товарищи по теме.
А ты сам-то откуда пишешь?

Та ви не отсканували те що лежить у коробці ;) Або у рукаві кармані. Україська мова там нічого не доводить окрім того що не тільки російськомовне. А відповідь з аптеки доводить що ви дезінформуєте людей. Це ж наскільки ви себе не поважаєте, що не можете визнати факти??? Особливо враховуючи що до цього ви сами стверджували що якщо чогось нема якоюсь мовою то це тому що немає попиту.
Давайте так - я визнаю що деякі ліки в Україні не мають російськомовного перекладу, а ви:
Або визнаєте що на російськомовні ліки немає попитку, або визнаєте що ВСЕ має бути двома мовами однаково.
П.С.
Ви мені так і не відповіли - де записано що діловодство, державний/офіційний статус є саме правом...

Флеймхарт, какой же вы все-таки скользкий субъект. Вот как так нагло можно "говорить на черное, белое". Не "деякі ліки в Україні не мають російськомовного перекладу". А абсолютное большинство препаратов продающихся в аптеках Харькова не имеют русского перевода. Не в природе нет русского перевода вообще, а в упаковке с лекарством его нет. Вот достал аптечку... Смотрю... Русскую инструкцию нашел только на одном. При отсутствии украинской!!!;) (хотя она возможно прилагалась отдельно, просто в аптеке не удосужились ее приложить). Фармацитрон называется. Больше ни на одном препарате, ни слова по-русски не нахожу.

[ Вот достал аптечку... Смотрю... Русскую инструкцию нашел только на одном. При отсутствии украинской!!!;)

Поздравляю, контрабас нашел :D
Или от соседей завез

Из Харькова, естественно. Я ж не шифруюсь, как Флеймхарт и его товарищи по теме.
А ты сам-то откуда пишешь?

А шо, не видно в профиле?
Старнный у тебя какой-то Харьков, в котором есть по краней мере два государственных языка. Это параллельная Вселенная что ли? :іржач:

А чьо, пана "карєного" заділо, що в Харкові не тільки рос. а й українська мова є? :іржач: Чи він вважа, що всі істіно "карєниє" на угнєтєном общаюца?
До чого тут паспорт?:confused: Ну є там вкладка з рос. мовою. На час введення паспорта просто ще не всі "карєниє" знали державну мову. Саме для таких неосвічених і створили вкладку. А на справді просто в угнєтьоних норов шкідливого кота - кругом треба впихнути свою рос. мову, культуру, пам'ятника - все потрібно помітити російським духом.

То ты пишешь "на угнєтєном", то "в угнєтьоних".
Совсем русский язык не понимает человек.
... нерусская.

Погрожуєш, пан "карєной"?:іржач:

"Господа все в Париже" (С)

P.S. На какой улице Харькова ты последний раз слышал украинский язык?

ни слова по-русски не нахожу.

І в чому горе? Державної не знаєте? Так мусите знати. Підручника в руки і вчіть. Не подобається - не пийте ліки, якщо немає вкладиша на рос. - здоровіші будете. Ми 70 років жили без вкладишів на українській - і нічого. Роздули тут мильну бульку - угнєтають, язика нєту, доколє.

То ты пишешь "на угнєтєном", то "в угнєтьоних".
Совсем русский язык не понимает человек.
QUOTE]
А на біса він мені здався? :confused:Язика ото корячити зплагіатеною в болгар мовою.:D

"Господа все в Париже" (С)
А панове в Україні.:yahoo: Мо’ вам до гаспод пора, до Парижу?

І в чому горе? Державної не знаєте? Так мусите знати. Підручника в руки і вчіть. Не подобається - не пийте ліки, якщо немає вкладиша на рос. - здоровіші будете. Ми 70 років жили без вкладишів на українській - і нічого. Роздули тут мильну бульку - угнєтають, язика нєту, доколє.

Поставлю ка я вас в игнор...Как-то уж совсем "не в тему" вы вклиниваетесь.

Назад
Зверху Знизу