Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Нужен ли второй государственный язык? (открытая голосовалка)

• Автор теми Автор теми mikele
  • Дата створення Дата створення

Нужен русский язык как второй государственный?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1432
  • Опитування закрито .
Враховуючи, що російська займає 2% документації в світі проти 80% англійської, нашим випускникам вигідніше друга державна англійська;)

Так-так... Навіщо нашим дітям потрібна нерейтингова мова? Китайська, англійська, іспанська... Навіть німецька та французька... Є багатий вибір ;)

Враховуючи, що російська займає 2% документації в світі проти 80% англійської, нашим випускникам вигідніше друга державна англійська;)

Так Вы патриот "свiту", чи Украiни?:іржач::іржач::іржач:

Ви для Украины выпускников растите или ***дей с высшим образованием для Германии?

Ви для Украины выпускников растите или ***дей с высшим образованием для Германии?
А що, для ***дства потрібна вища освіта? Чи тобі хотілося б, щоб тут вирощуівали ***дєй для Москви?

А що, для ***дства потрібна вища освіта? Чи тобі хотілося б, щоб тут вирощуівали ***дєй для Москви?

Мне бы хотелось, чтобы специалистов в Украине готовили для Украины. А так как, в Украине документация на 90% на русском и украинском языке, то и готовить специалистов на этих языках.

Мне бы хотелось, чтобы специалистов в Украине готовили для Украины. А так как, в Украине документация на 90% на русском и украинском языке, то и готовить специалистов на этих языках.
Ой, не кажи гоп... РОсійською здебільшого там, де залишилася від СРСР. Юридична наприклад зараз майже вся українською. В АйТі сфері - майже вся англійською.

Это ты опять про "членов семей сотрудников дипломатических представительств"? :eek: :іржач: Только в этот раз уже конкретно в Германии, что ли? :підстолом:

Это ты опять про "членов семей сотрудников дипломатических представительств"? :eek: :іржач: Только в этот раз уже конкретно в Германии, что ли? :підстолом:

Попробуй еще раз сформулировать свой вопрос.:)

А то по *****ьному написано.

Да хватит уже "железных занавесов"! Надо читать современные журналы и книги на английском, а не архивную документацию времен Петра I. Русский язык пускай учат филологи и историки, как медики учат латынь. :yahoo:

По *****ьному прочитано. Сливаешься, что ли? :незнаю:

Так Вы патриот "свiту", чи Украiни?:іржач::іржач::іржач:

А для яких, пробачте, ***дей (заметьте, не я сказала), треба російська?:confused: Щоб махнути батрачити на старшого брата?
Англомовні українські ***ді в Німеччині..ггг Ви геній польоту мислі:)

Ой, не кажи гоп... РОсійською здебільшого там, де залишилася від СРСР. Юридична наприклад зараз майже вся українською. В АйТі сфері - майже вся англійською.

Смотря где. В атомной энергетике? В ракетостроении?:D

На те ссылу. Найди украинский язык. Или английский.

Либо сформулируй запрос к гуглу так, чтобы все тут увидели, айтишники между собой на Украине общаются на английском и украинском.:іржач::іржач::іржач:

До речі, ти мене неприємно вразив тім гівном, що притягнув сюди. Від тебе такого не очікував. Хоча б спитав самого себе - а чому це розпорядження Тарасюка про вживання української мови написане російською?

Да хватит уже "железных занавесов"! Надо читать современные журналы и книги на английском, а не архивную документацию времен Петра I. Русский язык пускай учат филологи и историки, как медики учат латынь. :yahoo:
Так і я кажу. Зараз якщо люидина в будь-якій сфері хоче триматися на висоті, їй насамперед потрібна англійська мова. А російською мовою що - дивитися "Вікна" з Нагієвим та читати Донцову, оце її рівень.

А для яких, пробачте, ***дей (заметьте, не я сказала), треба російська?:confused:

Русский, это язык на котором разговаривает большинство украинцев.

Значит русский и нужен украинцам.

А для Европ пускай кто другой специалистов готовит. Африка там, зулусов пускай учат и к себе вывозят. А наших не надо. Или пускай Европа финансирует наше министерство образования.:)

Смотря где. В атомной энергетике? В ракетостроении?:D
Яж кажу - то що залишилося від СРСР. В сучасній енергетиці та ракетобудуванні треба переходити на англійську як на мій погляд.

Либо сформулируй запрос к гуглу так, чтобы все тут увидели, айтишники между собой на Украине общаются на английском и украинском.:іржач::іржач::іржач:
Тебе дуже здивує мабуть, але львівські айтішники спілкуються переважно українською, в Києві - половина айтішникив теж.
Тебе ще більше мабуть здивує, що в багатьох АйТі компаніях службова переписка навіть усередені львівського чи харківсьго офісів ведеться переважно англійською ;)

До речі, ти мене неприємно вразив тім гівном, що притягнув сюди. Від тебе такого не очікував. Хоча б спитав самого себе - а чому це розпорядження Тарасюка про вживання української мови написане російською?

Гугли газету "2000" за 2006 год, там ксерокопия на украинском в полстраницы. Насколько я знаю, в суд на газету никто не подавал. Если тебе нужен оригинал, обращайся в МИД Украины, но там врядли тебе дадут документ предназначенный для внутреннего пользования.:)

Большинство?
Знає - так. Разговарівает - ні.

Разговарiвает Спiлкуються руською мовою бiльшiсть громадян Украiни.:)

Это моя точка зрения основанная на собственных наблюдениях.:)

Доказательством тому, является посещаемость русско и украинскоязычных форумов в Украине.;)

Большинство?
Знає - так. Разговарівает - ні.

Отут доволі цікава маніпуляція, яку я бачу все частіше. Кажуть - "на русском разговаріваєт бОльшая часть Украіни". Але при цьому ніхто не каже, что українською розмоволяє теж більшість Украіни, бо для багатьох людей вільне володіння двома мовами це досить природно.

Тебе дуже здивує мабуть, але львівські айтішники спілкуються переважно українською, в Києві - половина айтішникив теж.
Тебе ще більше мабуть здивує, що в багатьох АйТі компаніях службова переписка навіть усередені львівського чи харківсьго офісів ведеться переважно англійською ;)

Мене дуже здивуе твоя ссила на ресурс айтішникiв, де вони спiлкуються украiнською.

Только не с двумя сообщениями в год.:пиво:

Мене дуже здивуе твоя ссила на ресурс айтішникiв, де вони спiлкуються украiнською.

Вони сидять на Майкрософті та спілкуються англійскою, беручи інформацію з "перших рук".Шо не так?

Є в світі мови, якими користуються менше 5 мільйонів населення. Їх теж треба на русский перевести, ибо нефиг мелочиться?

developers.org.ua тобі у допомогу :D
Хоча звісно російської мови там більше. При тому що дісно, і я це бачив на власні очі, на Західній Україні айтішники спілкуються між собою переважно українською. А поява україномовних Айті-ресурсів це просто справа часу. Ще років п'ять тому я не уявляв, що можно обговорювати якісь питання з програмування українською мовою :D

Назад
Зверху Знизу