Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Ностальгія за СРСР

🟠 17:40 Загроза застосування КАБЗагроза застосування керованих авіаційних бомб#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Статус
Тема закрита
  • 🟠 17:40 Загроза застосування КАБЗагроза застосування керованих авіаційних бомб#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Знаєте, скільки в Україні старших наукових співробітників?

Але, звісно, він має право на свою думку.

нема питань :)

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

...
У 1991 ситуація була докорінно інша: тут була і стара радянська еліта, і дисидентська. Між ними середній клас — вчителі, інженери, письменники і т.д. До того ж від середини 1960-х українська нація перестала бути переважно селянською і стала переважно урбанізованою й зіндустріалізованою. Часто заслуги за ці перетворення приписують радянській владі: мовляв, це більшовики створили модерну Україну. Що перекручують при цьому: подібна трансформація сталася у всьому світі, з комунізмом чи без нього.
...

Пусть Грицак хоть из штанов выпрыгнет, а всё равно при коммунистах Україна відбулась як модерний проект. И "свои" не только ко всему хорошему, но и ко всему плохому ручку приложили ой-ё-ёй как. ;)
И, кстати, Ярослав Йосипович почему-то предпочитает не вспоминать о деиндустриализации уже после коммунистов. :D

• 🟠 17:40 Загроза застосування КАБЗагроза застосування керованих авіаційних бомб#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Модерна епоха (якщо відкинути від неї ранньомодерну) - це період з кінця 18 до початку 21 століть. Зрозуміло, що і УРСР, і влада комуністів існували саме у це період. Також зрозуміло, що УРСР - це один з варіантів українського національного проекту і, відповідно до часу свого існування, - модерний проект. Так само можна сказати, що і незалежна Україна відбулась як модерний проект. Просто така словесна конструкція в реальності майже нічого не означає. :)

А всілякі урбанізації-індустріалізації тут взагалі ні до чого. :) Якщо б у 1917 р. нічого не відбулось, і досі існував, наприклад, російськоімперський проект у якійсь формі, все одно б була і індустріалізація, і урбанізація. Це поняття зовсім з іншої площини.

Т.е. никакого содержательного наполнения у термина нет, а есть просто название не понятно с какого перепуга прицепленное именно к этому временному промежутку. -Ну и зашибись, - нехай так и будет.)

Низкие тарифы на ЖКХ,бесплатные медицина и образование, дешевая детская одежда и книги, дотирование продуктов питания первой необходимости. Эти элементы уравниловки были доступны всем.Общенародная собственность позволяли это сделать. С бесплатными квартирами нужно было подождать. Многие бытовые предметы были очень надежными. Газовые колонки служили десятилетиями. Сегодняшние колонки выходят из строя очень быстро,т.к. теплообченники делают из очень тонкой меди, прогорают за 3-4 года. Экономят и чтобы люди покупали их как можно чаще.
Ти або школота, котра про совок лише чула... щось... або - з номенклатурних, або торгівельних, або інших подібних...
Тож я тобі повідомлю: більшість - жила у злиднях ("в нищете").
Жалюгідно обставлені жалюгідні "халявні" квартири - а вони були навіть не в половини, примітивній раціон "аби не повиздихали та не заслабли, бо ж працювати не зможуть", одяг та взуття... в деяких країнах - тюремний краще... і - жодних роскошів. Чорно-білі телевізори за дурнувату ціну, з двома каналами, та "брехунець" на шнуркові... Море влітку - навіть не кожному третьому, а хто й потрапить - здебільшого в паскудних умовах... Авто - нездійснена мрія, навіть поганенький магнітофон - далеко не в кожній родині... І так далі. І це вже - у сімдесятих, а раніше - краще й не згадувати проти ночі...
Звичайно, були й ті, що жили значно краще. А в середині "садового кольца" - й взагалі, майже комунізм...
Про "безплатну медицину" ти розкажи тим, хто тоді нею не користувався. Ага, безплатна, зовсім...
"Дешевий дитячий одяг"... препаскудний...
От у Німеччині - а я сам там купував на подарунки - був таки дуже дешевий, й відмінної якості, й пристойного вигляду. Але у совці... Танунах, "упаковка для даунов", а не дитячий одяг...
"С бесплатными квартирами нужно было подождать. "
та да. Багато хто отак ждав, ждав, все життя, та й отримав... два квадрати, й ті не безкоштовно. І так - мільйони, навіть - десятки мільйонів.

Многие бытовые предметы были очень надежными. Газовые колонки служили десятилетиями.
До чого ж дебільна теза...:ги: :D
особливо якщо врахувати той факт, що ККД теплообмінника совкових колонок - це суцільний жах, десь половину тепла вони відправляли просто в небо...
А "Юнкерси", звичайно, "шабашать" ще на кордоні, ага... А тодішні "Юнкерси" - взагалі, розсипалися ще на конвейері...:D

Ну, у якості резюме - цей кацапчег совкодрочєрствує цілком прогнозовано, бо ж будь-який совкодрочер - як він, так й ті, кого він спроможеться розпропагувати - потенційні, а інколи - цілком дієві посібники хуйла в його імперській шизофренії...

Т.е. никакого содержательного наполнения у термина нет, а есть просто название не понятно с какого перепуга прицепленное именно к этому временному промежутку. -Ну и зашибись, - нехай так и будет.)

Чувак.

Ні освіта, ні "індустриалізація", ні, навіть, сексуальна революція та рівні права жінок не можуть бути поставлені у заслугу більшовикам.

Це еволюційний розвиток суспільства.

Більшовики - це рсдрп від злодія.

Чувак.

Ні освіта, ні "індустриалізація", ні, навіть, сексуальна революція та рівні права жінок не можуть бути поставлені у заслугу більшовикам.

Це еволюційний розвиток суспільства.

Більшовики - це рсдрп від злодія.

Ещё интересует куда Полтава подевался?
Он ежедневно ошивается у Booker'a на форуме.
И ему там тебя явно не хватает.
-Благодарить - не надо. :)

Є. Просто не те, як ви намагались представити.
Це якраз зрозуміло.
Сучасні нації (національні проекти) сформувались у модерну епоху.

Здрасьте, - я после цитирования ничего не доказывал и заранее со всем согласился. :D
Так что там на счёт содержания?
И Грицак в последнее время меня слегка раздражает. Так что если кто-то собирается виртуально намять ему бока - возражать не буду. :)

Ещё интересует куда Полтава подевался?
Он ежедневно ошивается у Booker'a на форуме.
И ему там тебя явно не хватает.
-Благодарить - не надо. :)

Я свободная мышь и гуляю там, где хочу.

Я ценю стеб и качественный троллизм.
Но только ради самогостеба и троллизма.

Когда это начинает попахиввать идеей - это уже серъезно и надо показывать выход из роли.

Профессиональный актер в жизни не играет.

Я свободная мышь и гуляю там, где хочу.

Я ценю стеб и качественный троллизм.
Но только ради самогостеба и троллизма.

Когда это начинает попахиввать идеей - это уже серъезно и надо показывать выход из роли.

Профессиональный актер в жизни не играет.

Как хочешь.
Мне просто было выгоднее сказать, чем не сказать.
Я туда больше не хожу.

фантазуй і далі, може - отримаєш самозадоволення.

... все саме так, як це виглядає у ваших, трохи заглючених, мізках. А хіба може бути інакше?

Окрім того, що в цілому черешня товкмачить (як завжди) "ніачом", до того ж, не бачить нічого поганого в тому, щоб зайвий раз понишпорити у чужих кишенях, рахуючи чужі "статки"))

Що ж робити, коли, попри бажання виглядати аристократкою, в неї з усіх шпарин лізе червоне, гуркотить совок, ще й склепаний десь під рязанню...

да-да
Тут все пожалели одинокую пенсиню с 60-и квадратов - ту, которой , пАнимаш, не подходит отечественный препарат:угу:

давай, поной ещё.

черешню делегували про це сповістити? ))

тоже блондин?

Меня в 1989-91, когда я уже стал школьником, тоже ставили в очередь..

один шапошно-знакомый скакун, набравшись мочой для народа, визжит в компании: ненавижу совок... нееенавижжжу - ребенку за молоком очереди надо было выстаивать с утра. Ненавиижу!
Ребёнок раптом:
- па, я в 94-м родилась

один шапошно-знакомый скакун, набравшись мочой для народа, визжит в компании: ненавижу совок... нееенавижжжу - ребенку за молоком очереди надо было выстаивать с утра. Ненавиижу!
Ребёнок раптом:
- па, я в 94-м родилась

Я тебе сразу верю ....

зы. Лживое чучело. Моей жене повезло, ей Бог дал. Она, кроме своих пацанов вытянула молоком еще четверых. Но это было сильно. Даже телефон был в молоке. Сцежавалась.

Направляли к нам педиатры. Так шо как оно было я в теме.

какой по счёту, я что-то уже запуталась в них

Мышь, если ума нет разобраться в 2-х соснах (*ненавижу совок... за молоком...в 94-м родилась*) - это совсем не значит, что обязательно семейный альбом тащить: он никому здесь неинтересен, понимаешь?

абы не блондин:):)

после того, как эти юзеры начинают докапыватся до родни - вполне нормально. Хочешь оспорить?:)

да ... оспариваю.
1) в любом случае это не нормально;
2) ну не про юзера "лантух" говорить )))

можно обсуждать любую тему, и в диалоге юзеров это может происходить сколько угодно остро, но нельзя трогать ближайшую родню и детей тех, с кем споришь.если ты нарушаешь это правило и делаешь это постоянно - будешь огребать так же постоянно и качественно по факту, и сие является нормальной реакцией тех, чью родню ты посмел зацепить.Это есть нормой, не зависимо от того, будешь ты это оспаривать или нет.

я не против того, чтобы внести это в правила.
ближайшей роднёй прошу считать не только детей, но любую семью юзеров.
начиная хотя бы с матерей и отцов.

я не против того, чтобы внести это в правила.
ближайшей роднёй прошу считать не только детей, но любую семью юзеров.
начиная хотя бы с матерей и отцов.

про аквариумных рыбок не забудь.

С тобой круг очерчивать надо четко. Проверено.

Статус
Тема закрита
Назад
Зверху Знизу