ivanov
I
Либералы vs националисты
Ярослав Грицак – укаїнський історик і публіцист, доктор історичних наук, професор Українського католицького університету, автор книжок “26-й процент або як подолати історію”, “Куди рухається світ”, “Страсті за націоналізмом” та інших.
Что за хрень такая, украинский либерал?
Ярослав Грицак – укаїнський історик і публіцист, доктор історичних наук, професор Українського католицького університету, автор книжок “26-й процент або як подолати історію”, “Куди рухається світ”, “Страсті за націоналізмом” та інших.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
...
В Україні укладаються нині різні союзи, чисто ситуативні, що випливають з факту війни на Сході. Я є лібералом, і Бандера ніколи не був героєм мого романсу. Але націоналісти були важливою складовою частиною Майдану, сьогодні воюють і вмирають на Донбасі. Я не можу зчиняти ідеологічні дискусії з ними тепер. Я не є з того щасливий і чуюся жахливо. Але я розумію, що під час війни потрібною є солідарність. Коли Україна воює на два фронти, завжди зазнає поразки.
...
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
...
Майдан, як більшість рухів occupy та революцій арабської весни, міг бути приречений на поразку, якби не національне питання, чи націоналізм. Одна річ, яка не міняється, яка успадкована від попередніх “старих” революцій ще з часів гуситів – це національне почуття. Умовно кажучи, ті революції мають більший шанс на виграш, в яких присутній елемент національної мобілізації. Коли ворог не просто внутрішній, а коли це якась чужа сила.
Це одна з причин, чому, на мою думку, революція перемогла. Саме націоналістична фракція Майдану перетворила цей “геппенін” на насильницьке протистояння.
...
Что за хрень такая, украинский либерал?