Поскольку на встрече 24 мая ко мне обращалось большое количество инвесторов,
которые не согласны с предложенным для подписания актом приема-передачи квартиры,
выставляю для ознакомления возможный текст письма в Экоинвестбуд. Аналогичное письмо от себя я уже подал несколько недель назад. Пока жду ответ...
Генеральному директору ТОВ «Екоінвестбуд» Ляшко І.В.
ПІБ, прож. за адресою: Тел. _________________
Шановна Ірина Володимирівна!
Я, _______ є довірителем ФФБ виду «А» об’єкту ЖК «Брест-Литовський» в с. Чайки, Києво-Святошинського району Київської області (вул. Печерська, __, кв. ___). Відповідно до Правил фонду фінансування будівництва виду „А” об’єктів ТОВ «Екоінвестбуд» (далі – Правила ФФБ), що затверджених рішенням Правління ВАТ “Кредитпромбанк” від 27 липня 2007 р., протокол № 28, та рішенням зборів учасників ТОВ «Екоінвестбуд» від 04 липня 2007 р., протокол № 35, після проведення остаточних розрахунків з Управителем я звернувся до Забудовника для підписання Акта приймання-передачі об'єкта інвестування (далі – Акт).
Проте, запропонований мені для підписання Акт я вважаю має бути доопрацьований з огляду на наступні зауваження (копія запропонованого для підпису Акту додається):
1. В Акті зазначена дата його підписання 01 березня 2010 року.
Відповідно до Правил ФФБ я не маю змоги звернутись до Забудовника для підписання Акту раніше дати проведення остаточних розрахунків з Управителем, тобто раніше _______________ 2010 року, оскільки документи для проведення остаточних розрахунків з Управителем були запропоновані мені до підписання останнім саме в цей день. Крім того, станом на день складання цього листа, не усунені всі недоліки щодо об’єкту інвестування.
2. В Акті зазначено, що об’єкт інвестування передається в м. Києві.
Проте, він фізично знаходиться в с. Чайки Києво-Святошинського району Київської області. Прошу забезпечити передачу об’єкту інвестування безпосередньо за місцем його розташування з метою перевірки на місті його відповідності проектним характеристикам та вимогам, які зазначаються в п. 3 Акту.
3. В п.3 Акту вказана наявність встановленого повного комплекту контрольно-лічильного обладнання води, яке було відсутнє на момент складання цього листа.
Вимагаю встановити повний комплект контрольно-лічильне обладнання та забезпечити його пломбування на момент підписання Акту.
4. В п.3 Акту вказане розведення системи енергозабезпечення з встановленням квартирних приладів обліку у поверхових щитах.
Вимагаю в моїй присутності забезпечити перевірку роботи та пломбування приладів обліку на момент підписання Акту.
5. В п.3 Акту вказано про підведення радіолінії в квартиру, телефонної лінії та телебачення до поверхових щитів.
Виключити даний пункт з причини неможливості перевірити Довірителем наявність та роботу радіолінії, телефонної лінії та телебачення, які підведені до поверхових щитів.
6. В п.4 Акту вказується, що Довіритель не має будь яких претензій до Забудовника щодо внутрішніх та зовнішніх мереж та комунікацій.
Прошу надати інформацію щодо укладених договорів з водопостачання, функціонування каналізації та копії цих договорів, які підтверджують належне функціонування даних систем. Крім цього, прошу виключити із Акту посилання на відсутність в мене претензій щодо якості роботи зовнішніх мереж через відсутність в мене необхідної інформації та професійних знань, необхідних для визнання правомірності такого твердження.
7. В п.5 Акту вказується, що сторони у майбутньому не матимуть одна до одної будь-яких фінансових та інших майнових вимог та/або претензій, в тому числі стосовно строків прийняття Об’єкта будівництва в експлуатацію та передачі Квартири Довірителю.
Враховуючи, що до подібних об’єктів інвестування відповідно до чинного законодавства встановлено 10-річний термін щодо оголошення претензій щодо виявлення в майбутньому скритих недоліків, прошу виключити із Акту даний пункт, як такий, що обмежує мої права або привести його у відповідність із вимогами законодавства.
8. В п.6 Акту вказується, що Довіритель зобов’язаний з моменту передачі Забудовником будинку експлуатуючій організації, укласти відповідні
[b]договори на отримання комунальних послуг[/b] та здійснювати їх оплату. Звертаю увагу на те, що
[b]відповідно до п.1 ст. 29 ЗУ “Про житлово-комунальні послуги”, такого роду договір
укладається лише з власником[/b] квартири, орендарем чи квартиронаймачем. Таким чином, я можу підписати договір з експлуатуючою організацією лише після отримання свідоцтва на право власності на свою квартиру та реєстрації його в КП «Бюро технічної інвентаризації». Враховуючи вищевикладене, прошу привести цей пункт у відповідність до вимог чинного законодавства.
9. Включити до Акту пункт про передачу Довірителю Забудовником комплекту ключів від об’єкта інвестування одночасно із підписанням Акту.
Прибудинкова територія ще й наразі залишається не облаштованою (не встановлені навіси над входами на всіх під’їздах, відсутні дитячий майданчик, магазин продовольчих товарів, медичний заклад, освітні заклади для дітей шкільного та дошкільного віку, не завершено будівництво об’єкта за адресою буд. №4, вул. Печерська, с.Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область тощо). Прошу надати інформацію щодо строків облаштування прибудинкової території та переліку робіт, які планується виконати.
Про результати розгляду зауважень та пропозицій до Акту, поставлених питань, та надання копій вищезазначених документів, прохання повідомити у встановленому законом порядку у письмовій формі.
Додаток: Копія акту прийому-передачі об’єкту інвестування, запропонованого до підписання.
З повагою,
Дата, ПІБ, пыдпис