Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Кто что скажет о ТММ? ... Эдельвейс

• Автор теми Автор теми cROW
  • Дата створення Дата створення
Ввод в эксплуатацию - по факту оформления Сертификата соответствия
цікаво було б подивитися цей сертифікат

все остальные документы (которые не менее важны чем сам Сертификат)
например справка о фактических обмерах БТИ, готовятся техпаспарта и т. п.
фактичні обміри та перерахунок площі за яку заплачено ... цікаво знати по якій ціні буде перерахунок?

я так розумію що наступний крок присвоєння поштової адреси ... хто шо чув про це?

зі. зовсім забувся про таку дрібничку ... підключення до комунікацій

Останнє редагування:
Мы чуть повыше вас квартиру начали ремонтировать чего и вам желаю... Строительные лифты будут установлены до 1 мая. А во внутренних лифтах дома подъем стройматериалов запрещен. Вот так...
Кстаи, а кто планирует новоселье в 2011?

Сегодня ходил подписывать акт приема передачи.
Оказалось что не установлены все счетчики,на вопрос как я могу принимать квартиру с отсутствующими счетчиками,мне ответили... что нужно все делать на доверии :).
Вобщем, ничего не подписал.
А как у вас,соседи,установлены счетчики? и если не установлены ,подписали ли вы акт?
Так же узнал что право устанавливающие документы нужно оформлять своими силами или же платить тмм.
Прочитал в договоре что приступать к ремонтным работам можно после согласования с застройщиком. Или же я могу приступить к ремонту после подписания акта приема ? Мне разъяснить это ,ихний доверенный человек не смог.

Сегодня ходил подписывать акт приема передачи.
Оказалось что не установлены все счетчики,на вопрос как я могу принимать квартиру с отсутствующими счетчиками,мне ответили... что нужно все делать на доверии :).
Вобщем, ничего не подписал.
цікавим є те що з часу підписання в нас з’являються обов’язки по утриманню будинку та сплаті комунальних послуг
в договорі є таке:
При виявленні при прийманні Приміщення яких-небудь недоробок або інших невідповідностей Приміщення умовам Договору, Сторони складають і підписують в 2-х екземплярах Додаток до Акту прийому-передачі приміщення, в якому указують характер недоробок і/або недоліків (невідповідностей) і встановлюють термін для їх усунення. Термін усунення недоробок не може перевищувати 6 (шість) місяців з дня підписання дефектного акту. Усунення недоробок і/або недоліків (невідповідностей) Підприємство здійснює за свій рахунок.

я могу приступить к ремонту после подписания акта приема ?
приєднуюсь до питання ... цікаво як отримати згоду від ТММ?
які ремонтні роботи підпадають під "будівельні або монтажні роботи"?

Мы чуть повыше вас квартиру начали ремонтировать чего и вам желаю...
кияни деякі ремонтні роботи замовляють напряму у ТММ, кажуть якісно та дешево виконують
наприклад засклити балкон, прочитав тут
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Останнє редагування:
Я сегодня звонил в тмм,меня уверяют что счетчики будут установлены весной.
Акт подписывай сейчас а счетчики потом. В договоре было сказано что при обнаружении недоработок по квартире ,составляется дополнение к акту приема передачи в двух экземплярах с указанием сроков их устранения.
Мне же было предложено записать список недоработок с другой стороны листа. При этом ставится подпись под тем что все работы выполнены и я не имею к ним претензий.

Меня это напрягает,создается ощущение что тебя хотят кинуть.
При всем этом в договоре сказано что я должен подписать акт в течении 7 дней.

Кто что знает ,сколько будет стоить оформление документов ? я сегодня звонил в тмм мне сказали что такие вопросы решаются не по телефону. Тоже самое по поводу узаканивания перепланировки ,сказали что занимаются этим.
Вобщем делимся информацией.:)

Бред... т.к. при подписании АКТА.... составляеться тут же АКТ-ПРИТЕНЗИЯ по выявленным недостаткам и расхождениям от "договорного" варианта.

Категорически НЕЛЬЗЯ. АКТ подписывать.... НО В ОБЯЗАТЕЛЬНОМ ПОРЯДКЕ указывать, что притензии ЕСТЬ согластно АКТ-а притензии (а там страниц на эннадцать недостатки (включая неустановленные счетчики, неубранный строительный мусор, трещины, битые окна, неустановленная сантехника - если такова есть по договору и т.д.).
И обязательно за подписью на каждой странице...
Акт, подписанный с претензиями в нем же, не является по сути подписанным, т.к. в акте фигурируют слова что всё выполнено и претензий нет, а потом вдруг идут претензии и невыполнения... Не находите тут противоречия? Без подписанного акта не начнут оформлять документы, поэтому можно подписать с претензиями (т.е. фактически не принять работы), ждать пока они их не устранят и соответственно только потом подписывать прием работ и оформлять документы... Через сколько времени это будет?

Кстати соседи как на счет "отдельного" форума на независимом ресурсе по "родному дому"?
може ще зарано? ... у будинку більше 100 помешкань, а у гілці є дописи від 5 осіб
знову ж таки, важко шукати окремий форум … тому треба вести паралельно, а може особистих повідомлень достатньо?
я не бачу з якою метою потрібно відокремитись ...

Меня это напрягает,создается ощущение что тебя хотят кинуть.
При всем этом в договоре сказано что я должен подписать акт в течении 7 дней.
так то воно так, але ще в договорі сказано:
Підприємство зобов'язане передати Пайовику Приміщення у власність на підставі Акту прийому-передачі приміщення не пізніше 60 календарних днів з дня настання наступних подій:
1) закінчення оздоблювальних робіт в Приміщенні;
2) здача Будинку в експлуатацію;
3) проведення технічної інвентаризації приміщення БТІ (Бюро Технічної інвентаризації) м. Харкова і виготовлення технічного паспорта на Приміщення
хіба всі ці умови виконано? де адреса будинку? де паспорт БТІ?
доречі, ви сам акт бачили? крім тех паспорту БТІ, які ще документи до акту додаються?

я розумію бажання ТММ перекласти на наші плечі сплату комунальних послуг, але ще нема за що платити

Останнє редагування:
от не можуть вони без поганих новин ...
отож, вот одна бабка сказала про киевские дела ТММ

апелляционный суд оставил решение Голосеевского суда в силе. Это пока что усный итог суда

истцом по делу является МОН, организация подконтрольная КМУ, а нынешнему правительству, стремительно теряющему свои рейтинги, очень нужны "качественные недострои" под программу "Доступное жилье" по 4000 Грн. для тех же преподавателей, а строители такие несговорчивые нынче

если дать волю фантазии, то за МОН стоит Дм. Таб-чник, а у его брата есть своя строительная контора,
которая тоже может быть не против достроить этот обьект

и еще со ссылкой на решение суда и неофициальным ответом ТММ

Есть решение суда:

Если кратко: постройка незаконна, и дальше ТММ может делать с этим слегка упорядоченным складом строительных материалов в виде дома что хочет. К коммуникациям (электрическим, водопровод, канализация) не подключён, и не может быть подключён, и сейчас правовой статус этих домиков "в воздухе"
зы. надеюсь денег у ТММ хватит на все виды деятельности

погуглив на вихідних щодо прийомки квартир

В числе жалоб основными являются: неудовлетворительное состояние
узлов примыкания оконных блоков к стеновым проёмам (7%),
оконных и балконных блоков (17%),
фасадов, в том числе балконов и лоджий (14%),
сантехники (14%),
герметизации швов (5%),
столярных изделий (6%),
а также плохое качество отделочных работ (24%)

цікаві моменти за оглядовий лист
та записи не тільки щодо дефектів але й щодо неможливості перевірити

декілька сайтів з порадами від росіян

доречі, за останнім посиланням реклама фірми яка робить послуги з приймання квартири ... зновуж таки не в нас

Вот... пришел домой, а там уже заказное письмо получено - в котором мну приглашают меня на подписание акта приема/передачи помещения...
вітаю :пиво:
як подивишся акт покажи його зразок будьласка ... завчасно дякую

на письмове запрошення - письмова відповідь ...

Код:
Поскольку на встрече 24 мая ко мне обращалось большое количество инвесторов, 
которые не согласны с предложенным для подписания актом приема-передачи квартиры, 
выставляю для ознакомления возможный текст письма в Экоинвестбуд. Аналогичное письмо от себя я уже подал несколько недель назад. Пока жду ответ...

Генеральному директору ТОВ «Екоінвестбуд» Ляшко І.В.
ПІБ, прож. за адресою: Тел. _________________

Шановна Ірина Володимирівна!
Я, _______ є довірителем ФФБ виду «А» об’єкту ЖК «Брест-Литовський» в с. Чайки, Києво-Святошинського району Київської області (вул. Печерська, __, кв. ___). Відповідно до Правил фонду фінансування будівництва виду „А” об’єктів ТОВ «Екоінвестбуд» (далі – Правила ФФБ), що затверджених рішенням Правління ВАТ “Кредитпромбанк” від 27 липня 2007 р., протокол № 28, та рішенням зборів учасників ТОВ «Екоінвестбуд» від 04 липня 2007 р., протокол № 35, після проведення остаточних розрахунків з Управителем я звернувся до Забудовника для підписання Акта приймання-передачі об'єкта інвестування (далі – Акт).
Проте, запропонований мені для підписання Акт я вважаю має бути доопрацьований з огляду на наступні зауваження (копія запропонованого для підпису Акту додається):
1. В Акті зазначена дата його підписання 01 березня 2010 року.
Відповідно до Правил ФФБ я не маю змоги звернутись до Забудовника для підписання Акту раніше дати проведення остаточних розрахунків з Управителем, тобто раніше _______________ 2010 року, оскільки документи для проведення остаточних розрахунків з Управителем були запропоновані мені до підписання останнім саме в цей день. Крім того, станом на день складання цього листа, не усунені всі недоліки щодо об’єкту інвестування.
2. В Акті зазначено, що об’єкт інвестування передається в м. Києві.
Проте, він фізично знаходиться в с. Чайки Києво-Святошинського району Київської області. Прошу забезпечити передачу об’єкту інвестування безпосередньо за місцем його розташування з метою перевірки на місті його відповідності проектним характеристикам та вимогам, які зазначаються в п. 3 Акту.
3. В п.3 Акту вказана наявність встановленого повного комплекту контрольно-лічильного обладнання води, яке було відсутнє на момент складання цього листа. 
Вимагаю встановити повний комплект контрольно-лічильне обладнання та забезпечити його пломбування на момент підписання Акту.
4. В п.3 Акту вказане розведення системи енергозабезпечення з встановленням квартирних приладів обліку у поверхових щитах.
Вимагаю в моїй присутності забезпечити перевірку роботи та пломбування приладів обліку на момент підписання Акту.
5. В п.3 Акту вказано про підведення радіолінії в квартиру, телефонної лінії та телебачення до поверхових щитів. 
Виключити даний пункт з причини неможливості перевірити Довірителем наявність та роботу радіолінії, телефонної лінії та телебачення, які підведені до поверхових щитів.
6. В п.4 Акту вказується, що Довіритель не має будь яких претензій до Забудовника щодо внутрішніх та зовнішніх мереж та комунікацій. 
Прошу надати інформацію щодо укладених договорів з водопостачання, функціонування каналізації та копії цих договорів, які підтверджують належне функціонування даних систем. Крім цього, прошу виключити із Акту посилання на відсутність в мене претензій щодо якості роботи зовнішніх мереж через відсутність в мене необхідної інформації та професійних знань, необхідних для визнання правомірності такого твердження.
7. В п.5 Акту вказується, що сторони у майбутньому не матимуть одна до одної будь-яких фінансових та інших майнових вимог та/або претензій, в тому числі стосовно строків прийняття Об’єкта будівництва в експлуатацію та передачі Квартири Довірителю. 
Враховуючи, що до подібних об’єктів інвестування відповідно до чинного законодавства встановлено 10-річний термін щодо оголошення претензій щодо виявлення в майбутньому скритих недоліків, прошу виключити із Акту даний пункт, як такий, що обмежує мої права або привести його у відповідність із вимогами законодавства.
8. В п.6 Акту вказується, що Довіритель зобов’язаний з моменту передачі Забудовником будинку експлуатуючій організації, укласти відповідні 
[b]договори на отримання комунальних послуг[/b] та здійснювати їх оплату. Звертаю увагу на те, що 
[b]відповідно до п.1 ст. 29 ЗУ “Про житлово-комунальні послуги”, такого роду договір 
укладається лише з власником[/b] квартири, орендарем чи квартиронаймачем. Таким чином, я можу підписати договір з експлуатуючою організацією лише після отримання свідоцтва на право власності на свою квартиру та реєстрації його в КП «Бюро технічної інвентаризації». Враховуючи вищевикладене, прошу привести цей пункт у відповідність до вимог чинного законодавства.
9. Включити до Акту пункт про передачу Довірителю Забудовником комплекту ключів від об’єкта інвестування одночасно із підписанням Акту.

Прибудинкова територія ще й наразі залишається не облаштованою (не встановлені навіси над входами на всіх під’їздах, відсутні дитячий майданчик, магазин продовольчих товарів, медичний заклад, освітні заклади для дітей шкільного та дошкільного віку, не завершено будівництво об’єкта за адресою буд. №4, вул. Печерська, с.Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область тощо). Прошу надати інформацію щодо строків облаштування прибудинкової території та переліку робіт, які планується виконати.

Про результати розгляду зауважень та пропозицій до Акту, поставлених питань, та надання копій вищезазначених документів, прохання повідомити у встановленому законом порядку у письмовій формі.

Додаток: Копія акту прийому-передачі об’єкту інвестування, запропонованого до підписання.

З повагою,
Дата, ПІБ, пыдпис

Останнє редагування:
ось натрапив на звіт ТММ за 2011 для західних інвесторів...

цікаві речі там трапляються ... наприклад, HISTORY OF COMPLETIONS: сподобався 2009
або як ТММ бачить ціни в Київі ... Average residential prices in Kyiv: Sep'09 -59%, Sep'10 +20%
або DEBT PORTFOLIO: 80% в грн

Ну что "рассказываеться" для потенциальных забугорных инвесторов - это отдельная соловьинная песня у всех наших компаний ;)
яя ... але все рівно цікаво ;)

щодо ремонтів ... зазвичай дізайнери пропонують перепланіровку
ось нагуглив про цей складний процесс

якщо коротко то ось тут

РАЗРЕШЕНО
- увеличивать площадь санузла путем объединения ванной и туалет, а также присоединения части коридора;
- расширять площадь жилых комнат за счет коридоров и вспомогательных помещений;
- устраивать из комнаты и смежной с ней кухни кухню-столовую;
- прорубать проемы в стенах (если они не являются несущими) между различными помещениями;
- сносить антресоли, встроенные шкафы и кладовки для увеличения жилой площади;
- переносить входной проем в квартиру;
- демонтировать подоконную часть стены комнаты для устройства прохода на балкон.

ЗАПРЕЩЕНО
- увеличивать площадь санузлов, ванных комнат за счет жилых помещений;
- объединять лоджии и балконы с другими помещениями путем разбирания внешних стен (неважно, несущие они или нет);
- переносить на лоджии и балконы батареи центрального отопления;
- объединять квартиры по вертикали с полным или даже частичным демонтажом межэтажных перекрытий;
- в процессе ремонта удалять звукоизолирующее основание полов;
- демонтировать вентиляционные каналы и короба;
- рыть погреба, создавать пристройки к квартирам, распложенным на первых этажах многоэтажек;
в Київі ТММ допомогає з переплануванням якщо це робити завчасно ... за 3 місяці до введення будинку в експлуотацію

хтось скористався такою нагодою?
чи ТММ в Харкові не робить таку послугу?

Это точно!!! Народ подтягивается в квартиры каждый день... Знакомимся с соседями.... Хотелось бы видеть красивой придомовую территорию... Вот с лифтами проблема- только к осени запустят...

Хороший дом!
Рядом планируется строительство дома от Меркурия.

Это хорошо:)
Меркурий будет намного "гуманнее" и по ценам, и по площадям, и по кредитам...

Судя по плану, слева от заправки.
Ближе к 50-летию.

Там, на самом деле,на пустырях в квадрате ограниченном Моск проспектом,просп Маршала Жук,пр 50 лет СССР и ул Олимпийской спокойно 608 микрорайон ляжет.

Хозсуд Киева 21 декабря 2010 года признал недействительным инвестиционный договор, заключенный между девелоперской компанией ТММ и Киевским национальным университетом им. Шевченко
похоже договорился ТММ с универом

Детали нового договора стороны не разглашают. Но сразу после проигранной апелляции ТММ предлагала университету увеличить его долю в проекте до 13,5%, а в КНУ настаивали на 20%, утверждает госпожа Саленко. В итоговом соглашении, по словам господина Толмачева, ТММ не только пошла на увеличение доли КНУ, но и взяла на себя новые социальные обязательства.

Ну на сколько я знаю... у ТММ есть в планах постройка еще 2х "свечек" как эдельвейс на этом кусочке...
поки що вони мовчать про ці плани ... так що все може помінятися кілька разів
ось що ТММ пише про плани в Харкові ...

можливо вони помилилися адресою та мається на увазі це
проспект Московский, 149
Жилищная недвижимость бизнес-класса, находится на этапе проектирования.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу