Re: Коронавирус (БФ!) - В Харькове открыли уже пять центров вакцинации. Три работают ежедневно
Ну об'єктивно зсув в плані організації є. За кожен прийом лікар та лікарня отримує бабосики - тож вони намагаються людей затягти до себе, що в умовах моливості вибору спонукає їх бути кращими. Це суть реформи, а не "безкоштовні операції". І воно працює. Хоча проблеми залишаються, обумовлені вони
1 - великою кількістю совкового бидла, що ладне ходити до "свого" лікаря навіть якщо він *****. Що допомагає цим лікарям-мудакам та ****ячим полікліникам триматись на плаву.
2 - все ж ще забагато бюджетного впливу, а це попили та відповідно, знову ж таки, можливість виживати не стаючи кращими - просто за рахунок, що й так щось дадуть.
Ну й загальна електронна система, що реалізує електронну чергу та зручний документооборот. Не думаю, що хтось з лікарів згодиться писати справки як раніше та безкінечно воювати з чергою під кабінетом. Поки жива залишається, все ж відсталих людей в нас дуже багато, але вона другорядна - запрошують по запису рівно в зазначений час, а черга по остаточному принципу. Хоча з іншого боку жива напевно потрібна - бо запис на кілька днів вперед, а якщо я захворів та мені треба зараз? Тож норм.
Безкоштовного, доречі, ніхто нічого й не обіцяв. Навпаки розділили базові безкоштовні послуги та платні розширені.