Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Коронавирус

• Автор теми Автор теми Dimoks
  • Дата створення Дата створення

Какой вакциной от коронавируса вы привились?

• Covishield

Голосів: 16 1.4%
  • Coronavac

Голосів: 166 14.1%
  • AstraZeneca

Голосів: 52 4.4%
  • Pfizer

Голосів: 339 28.8%
  • Johnson & Johnson

Голосів: 12 1.0%
  • Moderna

Голосів: 123 10.5%
  • Ещё не сделал прививку от коронавируса

Голосів: 250 21.3%
  • Делать прививку от коронавируса не буду

Голосів: 218 18.5%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1176
Вот из Чехии свежачок. В таких условиях можно и карантинить.

Чехия раздает деньги ФОПам. 25000 крон (~1к евро). Если у вас государство закрыло бизнес, или "если у вас упали прибыли в связи с эпидемией".

Формуляр простой - фамилия, имя, налоговый номер и счёт, куда послать денег. Подпись, дата. Отчитываться не нужно, это разовая мат. помощь всем, кому положена.

Отправил, жду, пока не верю.

Вот из Чехии свежачок. В таких условиях можно и карантинить.

Чехия раздает деньги ФОПам. 25000 крон (~1к евро). Если у вас государство закрыло бизнес, или "если у вас упали прибыли в связи с эпидемией".

Формуляр простой - фамилия, имя, налоговый номер и счёт, куда послать денег. Подпись, дата. Отчитываться не нужно, это разовая мат. помощь всем, кому положена.

Отправил, жду, пока не верю.
Ну так это для официально работающих. А твои то хоть в серую оформлены?

Статистика.
В среднем по миру соотношение померших к выздоровевшим примерно 1:3. В худших случаях (США, Франция) 1:2.
В Украине 1:1. Мне эта цифра не нравится. Отчего это мы тут самые выдающиеся?

Далее.
Пика коронавируса в Украине может не быть - Ляшко.
"Сейчас математическое моделирование показывает, что 14-го апреля пика у нас не будет.. Поэтому вопрос в дальнейшем." Это его.
Погодите, если кто раз в жизни видел кривую с максимумом, то максимум - это и есть пик. Но если у нас не будет пика, то не будет и спада? То есть, нам предрекают равномерное возрастание без всяких пиков?
То ли это грядущий пздтс, то ли Ляшко не понимает, что произносит.
Потому, что выздоравливают две-три недели, а умирают за пять-семь дней. Потом, когда заразится больше, то соотношение изменится в пользу выздоровевших.

какаято помойка в промзоне, Hart Island, остров возле ньюйорка, еще не пик

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

50a4146a519a925e.webp

9d6b6f9ad0d35b578.webp
Караваны черных тюльпанов из Бергамо уже не ездят?[emoji849]

Караваны черных тюльпанов из Бергамо уже не ездят?[emoji849]

Этот ужас расчитан на тех, кто языкам необучен. Это общественное кладбище, где хоронят, грубо говоря, бомжей за государственный счет.
В Бергамо уже никто никуда ничего не возит.

А чего ж через интернет? Надо было без маски, на общественном транспорте :D Ты ж своих рабов собираешься заставить на общественном ездить? А сам? Вирус же совсем не страшный :D
[emoji23][emoji1787][emoji28]

#Одни слова для кухонь, другие - для улиц.[emoji41]

Надо больше ужаса. Смотрите, какой в обеспеченной Италии ****ец.
Если срочно всех не посадить под домашний арест, нам *****.

Поcт не об этом.

Український лікар про побачене в Італії: «Мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома»

Лікар Гліб Бітюков, який є одним членів української делегації медиків, що прилетіли в Італію допомагати із лікуванням хворих на коронавірус, розповів про італійський досвід протидії інфекції.

Про це він написав у Facebook.

«Мене питають чи не страшно мені тут. Сьогодні я вперше піймав себе на думці, що страшно. Не за себе. Дивлячись на обладнання яке є в цій, достатньо невеликій лікарні мені страшно за те, як ми зможемо впоратися вдома зі значним збільшенням пацієнтів лікуючи їх термометром, крапельницею та червоним ковпачком», — зазначив лікар.

За словами Бітюков, італійська лікарня, де він зараз працює, при звичайному режимі мала реанімаційне відділення із шістьма ліжками, одне з яких в ізоляційному боксі. Тепер у медзакладі не одне, а п’ять обладнаних реанімаційних відділень. Зі зростанням кількість інфікованих медзаклад почав приймати тільки хворих на коронавірус, інші лікарні взяли на себе решту пацієнтів.

«Щоб забезпечити надання допомоги в моїй лікарні, пацієнтам, кількість яких стрімко збільшувалась, сюди привезли обладнання з інших регіональних лікарень. Але не це стало проблемою. Найбільший виклик, з яким стикнулася система охорони здоров’я, це нестача персоналу. Переважно це медсестри та молодші медсестри, які тут виконують багато функцій. Набагато більше ніж в наших умовах. Тому їх також з інших лікарень регіону перевели на тимчасову роботу сюди», — розповідає лікар.

Таким чином, перерозподіливши ресурси, в Італії отримали більше можливостей та ізольовані лікарні, які переорієнтували повністю на допомогу інфікованим пацієнтам.

«Таке збільшення навантаження на систему та перепланування її роботи системи не призвело до колапсу чи нестачі обладнання або витратних матеріалів. Тут є все і в достатній кількості. При кожному вході у відділення я вдягаю дві пари рукавичок та новий костюм. Перед кожним пацієнтом я вдягаю ще одну пару рукавичок, а після того як знімаю дезінфікую нижній шар рукавичок розчинами які знаходяться всюди у відділенні і все це є. Ба більше — я можу вибрати який розмір рукавичок мені підходить», — пише Бітюков.

«Тут ніхто не рахує скільки пар рукавичок або катетерів він витратив за день, скільки метрів бинту відмотано, скільки флаконів фізрозчину введено, записуючи це в нескінченні журнали. Ти просто береш все, що тобі необхідно від серветок до кисневих балонів ... Це неможливо порівняти з українськими лікарнями де часто може не бути жодної пари рукавичок. Де все, аж до сечових катетерів, купується пацієнтами, а рукавички в кращому випадку є одного розміру, якщо є взагалі» — додав він.

Лікар зазначив, що ситуація, яка зараз розвивається в Україні з забезпеченням лікарень, нагадує йому 2014 рік, коли добровольці, вдягнуті волонтерами в те, що змогли знайти пішли захищати Україну. Тільки зараз замість добровольців медики й волонтери всіма силами купують засоби захисту, апарати штучного дихання, медикаменти, об’єднуються в мережах, допомагаючи медикам дістатись на роботу.

«Спалах коронавірусу для медицини зараз те саме що і напад російських військ на Україну в 2014-му. І ось від цього стає страшно. Від популізму та викривлення даних про готовність, від випадкової каруселі міністрів та їх безвідповідальності. Я бачу своїх колег тут і знаю багатьох вдома, хто почне надавати допомогу не замислюючись, але так само я знаю як їм не вистачає практично всього, що я бачу тут», — підсумував лікар.

Він зауважив, що в Україні хотілось би бачити чіткий план перерозподілу ресурсів на рівні країни, області, регіону, «а не метушливі рухи в різних напрямках».

«Мають бути чіткі фази входу та виходу з кризи. Однією з перших фаз мала би стати підготовка людських ресурсів — це найскладніший момент для будь-якої країни, як для Китаю так і для Італії, Німеччини чи Франції», — зазначив Бітюков, додавши, що перерозподіл ресурсів мав би включати визначення лікарень для лікування лише вірусних хворих, як це зробили в Італії. Відповідно й обладнання з інших лікарень слід перевезти в ці визначені лікарні.

Він переконаний, що нині Україна мала б проводити масове тестування громадян та визначення контактів з інфікованими.

«Намагання міряти температуру дешевими китайськими термометрами через вікно автомобіля водієві, на холодному повітрі викликало щонайменше здивування. Заяви про термометрію в аеропортах, якої насправді не було, сотні заробітчан, які повернулись приватно та невеликими групами призвело до неконтрольованого розповсюдження вірусу. І програвши всі попередні етапи зараз варто сконцентруватися на якісній допомозі тим хто хворий, на підсиленні спроможності лікарень виходячи знову ж таки з принципів критичного мислення та відвертих даних, а не сподівання на "авось пронесе"» — резюмував Бітюков.

Раніше ми повідомляли, що 20 медиків відлетіли з України допомагати італійським лікарям.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Фейсбук украинского медика, работающего в Италии. https://www.facebook.com/belgow

67a5a2339c5e7c254fc3.webp
e392d182ccd1db5d26d646f0.gif

92a354d8d63ffe1da90c1.webp
465aa17f62b6a7be.gif

За это ему плюc и уважение от меня.

Вкладення

• 67a5a2339c5e7c254fc3.webp
    67a5a2339c5e7c254fc3.webp
    8.9 КБ · Перегляди: 41
  • 92a354d8d63ffe1da90c1.webp
    92a354d8d63ffe1da90c1.webp
    8.3 КБ · Перегляди: 50
Погодите, если кто раз в жизни видел кривую с максимумом, то максимум - это и есть пик. Но если у нас не будет пика, то не будет и спада? То есть, нам предрекают равномерное возрастание без всяких пиков?
То ли это грядущий пздтс, то ли Ляшко не понимает, что произносит.
Ага, мы все умрем :D
Смотрел его речь, там тупая ведущая сделала такое "предположение" (понимая под "пиком" нечто страшшное), ну и Ляшко подтвердил.
Врядли сам бы такое ляпнул, но явно не фильтрует, что говорит. Оно и хорошо.

Ага, мы все умрем :D
Смотрел его речь, там тупая ведущая сделала такое "предположение" (понимая под "пиком" нечто страшшное), ну и Ляшко подтвердил.
Врядли сам бы такое ляпнул, но явно не фильтрует, что говорит. Оно и хорошо.

А. Понятно. Я не смотрел, но читал изложение. Раз там присутствовала телеведущая, то это многое обьясняет. Наши низкоинтеллектуальные, плохо образованные, неэрудированные но обладающие высокой самооценкой телеведущие - это предпоследняя стадия развития по пути к исследованию мусорных баков. Извините, панове телеведущие. Исключительно собственное мнение.

Чому по всій сторінці ***** якогось мужика?

Назад
Зверху Знизу