4000 грн на місяць

хохлы versus москалі

• Автор теми Автор теми Грифон
  • Дата створення Дата створення
А какую реакцию у вас вызывает последнее постановление нашего правительства по поводу того, что всё теле- и радиовещание в Харькове должно быть на украинском языке?Я, лично, ничего против этого языка не имею, но меня такое решение коробит. Почему никто не берет в расчет, что большинство населения нашего города русскоязычное?
Мой муж и выучил украинский благодаря ТВ. Притом, не прилагая усилий, Вас должна коробить Ваша ограниченность, скудость, так как - сколько языков знаешь, столько раз - человек. Украинский помогает выучить польский. Почему у детей и молодежи проблемы нет, а у тех кому общаться осталось в основном с нотариусом -это мегапроблема.

CATPKZR6ZYQ.webp

mBmywQSQwn4.webp

Черкассы, Украина, 1 мая.
OtbovnAg_lk.jpg

Останнє редагування:
ох напостили :рл: ... ладно добавим в этот винегрет

выходит рано утром дядька-вуйка на улицу, смотрит - мужичок чото ползает по траве

- ти чого тут робишь ?
- а я тут грибочки собираю, они тут такие красивенькие зелененькие, красненькие..
- так.... грибочки збираешь...... москаль.... а ти их садив ? ти их сияв ?

а у меня в 2001 г. было 3 укр.яз и 1 рус яз в неделю, как-то так. В школе с русским языком преподавания.
Я про фильмы в кино, не в сети. У меня не стоит языковая проблема, я просто считаю, что в стране, где больше половины говорят по-русски, этот язык должен быть государственным, вот и все. В Канаде только одна провинция говорит по-французски, но язык этот там государственный. Ниче, никто не лопнул.

Якби у нас з Росією були такі відносинияк у США з Канадою - ніхто б і не лопнув. Я чесне людське не мала б нічого проти. Але це не є можливим. Усі без виключення повинні знати і поважати мову тої країни, в якій вони живуть. І особливо - росіяни.

Так давайте дождемся, что и на форуме нас обяжут писать на украинском.

Навіть на Львівському форумі завжди говорили і говорять хто як хоче. Єдині хто заборонив у себе двомовність - був - Севаздупільський форум. Там великими червоними літерами писало, ще далеко до цих всіх подій, чим львів'ян дуже образило - ТОЛЬКО НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ. Потім зняли. Результат? Хто тут у нас толерантний?

Останнє редагування:
Холхлы ничего общего с Украинцами не имеют. Это особая привилегированная каста, которая заключила с Богом завет.

Не зовсім так. Українці живуть на перехресті всіх шляхів. Немає такого поняття як "справжній породистий українець". Може воно дійсно звідти і пішло, але отримало вже наше, українське трактування. ( Сокіл за чуб в рай винесе), ну, але це наскільки я знаю. Тут тре істориків питати. Не треба забувати, що незважаючи на православ'я, козаки і волхвів поважали.

Книжный пример: после прочтения детективов о Мегрэ на украинском - русский вариант не катит. Не та передача юмора.
И оччччень много книг ещё. После доброго украинского их невозможно читать на русском.

Не пойму, что конкретно Вас не устраивает? Лично я с ним полностью согласна. Вы с чем несогласны? Разве русские не оккупанты? Разве украинцы не коренная нация в Украине?

Или для вас осталось тайной, как на протяжении нескольких столетий жестко прессовался в Украине родной язык? Лично я хорошо помню, как при СССР затюкивали и унижали украиноязычных. Лучшее, что они слышали в свой адрес: "Фу, село" и "Быдло".

У меня на три четверти оккупантской крови всего четверть коренной, но я родилась в Украине, и считаю, что оккупанты не имеют права требовать утверждения своего языка на государственном уровне. Это вопиющая наглость. Лично я - за гражданство "по-прибалтийски". Не знаешь язык - гражданства не получишь.

В быту русский язык никто не запрещает, общайтесь сколько угодно. В официальной документации мы все пользовались украинским языком 23 года, и никого это не напрягало. За два месяца разучились, и срочно понадобился "второй государственный"?
+100500.

Ви ж писали про обов'язки, а тут таке вільнодумство
Не перекручуйте слова і факти, не будьте путлером-хуйлом. Обов'язкове володіння українською держслужбовцям, документація, ЗМІ, а в побуті - та любою.
Я сам собі роботодавець, у мене такої вимоги немає. Тест на володіння теж пізно вимагати, я вже громадянин України, так що маю повне право не володіти... Якщо тільки не призвуть до збройних сил
Ну так припиняйте істерику.

Ось зібрав висловлювання пана Ігора Володимировича з декількох постів. Пан, щоб ви знали, на всяк випадок, підтримує партію «Свобода».
Капець, ото вам нічим зайнятися...:іржач::іржач::іржач:

Ось приклад людини, яка поділяє українців на «нас» і «вас». Після цього я починаю замислюватись, чи дійсно для нього «Україна єдина»?
Ну не перекручуйте мої слова. Я українців на "нас" і "вас" не поділяю. Я чітко відокремлюю від українців (а українці у мене це люди всіх національностей з проукраїнським мишленням) усіляку панаєхавшу кацапню з імперсько-триколорнутим колорадським мишленням.
В мене є україномовні добрі знайомі з західної України та я з ними не маю непорозумінь. Я з ними спілкуюсь російською, вони зі мною українською. І боронь Боже, щоб вони мені, чи я їм розповідав на який мові розмовляти. Але, нажаль, в мене повне непорозуміння з земляком, харків’янином Ігором Володимировичем.
Ви пальнутий на всю голову? Я хоча б в одному своєму дописі писав, що ви МУСИТЕ розмовляти виключно українською? Що у вас за таргани в голові?
Як таке може бути? Людина не бажає нікого чути, крім себе.
Так це про вас. Ви ж навіть значення моїх слів перекрутили на своє шовіністичне бачення.
Якщо з ним не згоден - ти зразу провокатор і колорад.
Ну ще скажіть, що воно не так.:іржач:
Йому говорять про розширення прав російської, він це чує як «негативно сприймати розширення прав української мови».
А яке ще розширення прав росіянської ви хочете в Україні? Да ваша росіянська, як мова окупантів і панаєхавших вже має стільки прав в Україні, скільки не має жодна інша мова в аналогічній ситуації в світі. І навіть більше прав за українську в певних обставинах і регіонах. Що вам ще не вистачає?
Я, наприклад, встановив українську розкладку на комп’ютері лише за для нього.
Обісратися. Вот і показник вашої лояльності до української. Зазвичай у людей, що є громадянами України стоять три розкладки, одна з яких українська. У вас же її взагалі не було... І ця особа, ще тут пояснічати буде.:іржач::іржач::іржач:
Можливо це він погано розуміє російську мову, тому йому не зручно те, що бажає більшість харків’ян і взагалі населення східної України - рівні права Украінської та Російської мов на усіх рівнях. Ось так, з великої літери.
Аквафреш, перестань розписуватися за всіх людей. В Харкові дуже багато зросійщених і російськомовних, які хоя і розмовлять через цілий ряд причин і наслідків росіянською, але категорично за українську. Більшості у вас тут не має. Тільки серед аквафрешнутих, колораднутих, совків та панаєхавших. Українцям ваша росіянська тут і задарма не потрібна.;)
Що цікаве, пан сам наробив помилок: імігранти, коріна, панаєхавші, застолбити. Що ж це виходить? Українську він теж погано знає?
Я вже одному колораднутому писав: я досить часто вживаю росіянізми спеціально для гостроти написаного. Не зважайте. Це мій стиль написання. І звичайно ж я жива людина і не професор філології, тому можу й помилки вживати. Слідкуйте краще за собою.;)
До того ж історію він теж погано знає: звідки англійська мова в Америці чи в Індії? Ось там дійсно це мова "окупантів та мігрантів".
Ну давайте ви не будете лізти в історію.:іржач::іржач::іржач:
Ви її знаєте ще гірше ніж філологію.:D
Бо ви знову ж таки в наведених прикладах наводите напів-правду.
Поясню особисто для вас. Англійська є мовою колишніх окупантів у багатьох країнах. Це вірно. Як вірно і те, що США - це країна заселена в більшості англомовними нащадками колоністів. Коріні НАРОДИ (саме народи) США фактично втратили свої історичні ареали. Але сучасна США надає ну надзвичайні привілеї коріним народам. З метою хоч якоїсь компенсації колишніх кривд і неправд. В Україні українці ще не на рівні індіанців Америки. Ми тут ще складаємо значну більшість населення. І ми живемо в межах своєї етнічної території. Тому порівнювати нас і індіанців ну просто некоректно. Краще порівняння для вас - це росіянці та плем'я удеге.;) Щодо Індії, то англійська там прийнята ОДНІЄЮ з державних мов. І фактично витісняється хінді. А чому так було прийнято? Бо Індія - це так РФ, це багатонаціональна країна. З різними етнічними регіонами. З різними мовами. І на час незалежності лише англійська була для цих регіонів спільною. Зараз її витісняє хінді.;) Вчіть історію, неук.
Моя ж помилка в іншому. Я сподівався щось пояснити форумним тролякам, що ж, тепер буду знати, що це лише марна трата часу. Більш цього робити не буду.
Буду вам вдячний за припинення написання тут дурниць.:D

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу