Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Какие словоупотребления вас бесят?

• Автор теми Автор теми Саныч
  • Дата створення Дата створення
Дратують "нарід", " згідна "... Я через О вживаю.
Я спеціально так вжила слово і навіть літеру І вставила велику, щоб підкреслити емоційне забарвлення свого допису.
Я не розумію претензій щодо діалектів, особливо з боку тих, для кого мова взагалі не рідна і вони нею не користуються.

Останнє редагування:
Нарід - це окрема категорія громадян України, частина народу, яка є прибічниками простих рішеній та "хуженєбудєт".
Деякі люди використовують це слово в прямому розумінні, без сарказму, не як визначення окремої категорії громадян.

P. S. бачу, ніхто не зрозумів, що я мала на увазі...

Деякі люди використовують це слово в прямому розумінні, без сарказму, не як визначення окремої категорії громадян.

P. S. бачу, ніхто не зрозумів, що я мала на увазі...
Та граматику, звісно, з чергуванням голосних.
Мо' це називається словозміна.
Вже не пам'ятаю термінології.

Это полонизм, если что.
Центр Украины и западнее.
Прямая калька.

Коли жива. З 2022 ми в родині спілкуємось українською. На сьогодні коли я пишу текст російською, то слова здаються чужими, речення формулюються зі скрипом, ніби іноземною, якою вона і є фактично вже. Без постійної щоденної практики в близькому колі такого ефекту не буде.

Коли жива. З 2022 ми в родині спілкуємось українською. На сьогодні коли я пишу текст російською, то слова здаються чужими, речення формулюються зі скрипом, ніби іноземною, якою вона і є фактично вже. Без постійної щоденної практики в близькому колі такого ефекту не буде.
Так тре' виявляти агентів українського буржуазного націоналізму для безперервності спілкування хоч на побутовому рівні.

Назад
Зверху Знизу