Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Какие словоупотребления вас бесят?

• Автор теми Автор теми Саныч
  • Дата створення Дата створення
где то далеко за кордоном подумают что речь про бусы идёт, которые бабы носят..
будешь удивлен, но не подумают. они там все хорошо видят
пример.
у моей мамы есть подруга ее же возраста, у этой подруги родной брат немного младше. живет уже давно в Великобритании и имеет гражданство, тоже уже давно. ему 59 лет. так вот она ему сказала приедь навести меня, а то помру и не увидимся в живую, а он сказал что только разве что после 60 лет. так что там все прекрасно видят.

Я своих соседок называю тетками, а не бабами.
А как их называть, если они только гадалок и предсказательниц на ютубе слушают.
Звания баб они не заслуживают.
В прямом смысле слова баба.

ТЕРПУГ
Слово сплило з дитячої пам'яті.
Чи не напильник?
Де і коли могла чути?

А на погріб казали льох.
Вилазять і вилазять слова зі зросійщеної свідомості. :)

дід косу правив терпугом. Зараз ця хрінь називається мусат
Косу завжди мантачили чи відбивали. А слово "терпуг" я вперше почув у 5 років, коли отримав власний дитячій набір інстументів: терпуги (напилки), лещата, обценьки, ще дещо - все справжнє, але невелике, у фанерному ящику.

Косу завжди мантачили чи відбивали.
дід називав це клепанням. В пеньок вбитий плоский напильний, закруглений по торцю, водив по ньому косою і молотком хєрачив
Мій тато косу правив правилом.
та да, там в комплекті був брусок і отой мусат. Як він визначав чим в той чи інший момент користуватись - я хз. Раз попробував тим правилом по косі провести - чуть без пальця не лишився. З тих пір зрозумів, шо косарь з мене ніякий:D

Мусат за визначенням - круглий в перерізі, із гладкою або шорсткою поверхнею металевий або керамічний (це відносно нове) прут, всаджений в руків'я із захистом від пошкодження при роботі . Використовується для швидкого виправлення ріжучої кромки , що має замини. Від інших засобів заточування відрізняється дуже малим або нульовим з'ємом металу.

Круглый - не надфель по современному?
1738307110666.webp

надфілі вони теж різні, тіки маненьки

Бесят словоупотребления: фост, фатит вместо - хвост, хватит. Особенно касается советских людей. Замечаю что я уже в свои 33 советский человек в глазах молодежи.
так, закінчуй казати, фост, фатит:пиво:

Бісят: хатіт, замість хоче, фух, замість хух, закордон, тобто куди ,замість за кордон.

Круглый - не надфель по современному?
Надфиль - маленький напильник, шириной 5-8 мм, реже до 5 мм, длина полотна 80-100 мм, с хвостовиком-ручкой. Профиль может быть любой: в сечении квадрат, прямоугольник, треугольник, выпуклая линза, полуокружность. Мусаты могут быть и по 40-50 см. Напильник - с насаженной ручкой, практически всегда.

Назад
Зверху Знизу