Віталій Купрій добавил(-а) 3 новых фото.
23 мин. ·
НАБУ нарешті взялось за енергетичний бізнес Ахметова!
Разом зі своїм колегою, експертом в енергетичній галузі Андрієм Герусом, я продовжую боротьбу за ліквідацію корупційних схем у цій сфері і зниження тарифів на комунальні послуги. Як ви вже знаєте, за моєю заявою ще рік тому НАБУ відкрило кримінальне провадження за формулу формування ціни на вугілля Ротердам+.
Проте директор НАБУ Артем Ситник тоді вирішив не розслідувати злочини тих, хто щомісяця привласнює близько 1 мільярда гривень на місяць коштів споживачів електроенергії. Мова йде про компанію ДТЕК олігарха Рината Ахметова, яка володіє більше 80% потужностей теплогенерації і видобутку вугілля в Україні. Намагання прикрити Ахметова зрозуміло, оскільки вважається, що з 2016 року його бізнес-партером у енергетичній сфері є сам президент Порошенко.
Я декілька разів впродовж року, у тому числі під час особистих зустрічей з Ситником, указував на необхідність розслідування злочину - розтрата ввіреного майна (коштів споживачів) в особливо великих розмірах за статтею 191 Кримінального Кодеску, але директор НАБУ відмовлявся це робити.
Тому я вирішив подати нову заяву про злочин корпорації ДТЕК на підставі узагальнених матеріалів, які підготував Андрій Герус
.
3,7 мільярди гривень на кишені Ахметова і Порошенка, чи не занадто, панове?!
Звісно, очікувано, НАБУ знову вирішило покрити енергетичну корупцію перших осіб держави (олігархів) і відмовилось реєструвати мою заяву. І лише через суд я «переконав» антикорупціонерів це зробити!
Навіть якщо ця справа і не буде зараз розслідуватись належним чином, я не дам її закрити! А з нашим приходом до влади крапка в ній буде поставлена.